Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ Dıngıldak Masa

Yeni Belediye Başkanı’na AÇIK MEKTUP

Taraklı'nın Yeni Seçilen Belediye Başkanı'na açık mektup
Yayın: Güncelleme:

Sayın Başkan;

Taraklı’da’da yerel yönetim anlamında sizleri ve yönetiminizde ki belediyeyi bekleyen çok sorunlar var. Yıllardır Taraklı’lıların daha iyi hizmet alabilmesi için yazıyoruz. Hiçbir partinin güdümünde olmadan tamamen fayda esasına dayalı uyarılar yaparak bazı konulara dikkat çekmek gibi bir telaşımız var. Konu başlıklarımız çok. Kısaca adlandırıp detaylandırarak bazı konuları sizlerle paylaşmak istedik:

  1. Kurum içi disiplin
  2. Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanının kötü hali
  3. Virane Tarihi evler
  4. İlçe merkezinde ki başı boş hayvanlar
  5. Pazaryeri ve yöresel ürün pazarlarının mevcut hali
  6. Otopark sorunu
  7. Sosyal etkinlikler (Festival-Tiyatro gibi)
  8. İmar planına riayet edilmesi
  9. Öz kaynakların değerlendirilmesi
  10. Dere ıslahı ve yürüyüş yolları

Yukarıda ana hatlarıyla 10 madde yazdım. Şimdi kısaca bu maddelerle ilgili problemlere değinelim:

1- Kurum içi disiplin:

Şüphesiz ki her işletmede yada kurumda disiplin verimliliği artırır. Belediye başkanının performansı ve icraatı ile doğrudan alakalı olan konular kesinlikle kurum içi disiplinin ile bağlantılıdır. Personeli ile koordineli çalışan ve denetleme gücüne sahip bir başkan her zaman hizmetlerini eksiksiz yapar. Disiplin derken personeli küçük düşürme anlamında değil. Gerekirse başarılı olan personel ödüllendirilmeli ve bu ödüllendirilme diğer personeli motive edip başarıya teşvik etmeli. 

2- Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanı’nın kötü hali

Daha önce vatandaşlarımızın kestane ağaçlarının altında oturup sohbet ettiği, buluştuğu park Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenmişti. Eski park’da yeşillikler yok edilerek betonlaşmaya gidilmişti.

Taraklı sakinlerinin ve ilçeye gelen ziyaretçilerin en büyük şikayeti şimdi betonlaşmış meydan. Bu meydanın acil bir şekilde yeniden düzenlenmesi takdir edilecek bir hizmet olacaktır.

3- Virane Tarihi evler

Yıkılmaya yüz tutmuş hayati tehlikeler arz eden tarihi virane evler önemli bir sorundur.Bu konuda daha önceki yönetim tarafından ciddi adımlar atıldığını biliyoruz.Bu konu ilgisiz bırakılmamalı mutlaka takip edilerek sahip çıkılmalıdır

4- İlçe merkezinde ki başıboş hayvanlar

Bu konuyu nasıl anlatacağım inanın bilemiyorum. Bildiğim ve gördüğüm çevrede başı boş gezen hastalıklı hayvan dolu. Hepimiz için büyük tehlike arz ediyor

5- Pazaryeri ve yöresel ürün pazarlarının mevcut hali

Belediye Başkan adayı olarak seçim çalışmaları sırasında Taraklı pazaryerini dolaştığınızda sorunu zaten görmüşsünüzdür. Pazaryeri alanında dolaşmak mümkün değil. Düzenleme şart. Ve pazarcı esnafının tuvalet ihtiyacını giderecek tuvalet yapılması gerekiyor. Belediye binasındaki yada bir esnafın iş yerindeki tuvalet bu sorunu çözmüyor. Yöresel ürün pazarındaki sorunlar bu güne kadar hep konuşuldu.Taraklı’yı yönetenler ile koordineli çalışma yapılarak yöresel ürün pazarında önemli kararlar almak gerekiyor.

6- Otopark ve trafik sorunu.

Özellikle Ankara caddesine park yapan araçlar ve ilçeye gelen tur otobüslerinde park yeri sorunu kangren olmuş bir sorun. Aslında bu sorunu çözmek zor değil.

Halk otobüsleri ve taksi durağının olduğu bölgede yolcu bindirme ve indirme sırasında büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Hatta kazalara sebebiyet oluşuyor. O bölgede özellikle Cumartesi günü açılan pazarcı tezgahları sorunu daha da büyütüyor. 

7- Sosyal etkinlikler (Festival-Tiyatro gibi)

Öncelikle belirtmeliyim ki Hıdırlık Tepesi yolu ve alanı Acısu mevkii mutlaka düzenlenmeli mesire yeri olarak kullanılmalıdır. Her yıl geleneksel olarak yapılan Hıdırlık Pilavı devam etmelidir. Festivallerin ve Tiyatro gibi çeşitli sosyal etkinlikleri yapılacağını her sohbetinizde zaten belirttiniz. Mahallelerde Hayır pilavları mutlaka yapılmalıdır.

8- İmar planına riayet edilmesi

Taraklı’da mimari doku mutlaka korunmalıdır. Yeni yapılan binalar eski mimari özellikte olmalıdır. İmar planlarında çok dikkatli davranılmalı eksikliklere gereken ilgi ve hassasiyet gösterilmelidir. Çocuklar için oyun parkları ve yetişkinler için spor aletleri yapılmalıdır.

9- Öz kaynakların değerlendirilmesi

Belediyelerin hizmet etmede en büyük sıkıntısı kaynak bulamama durumudur.Belediye’nin kasasına bazı gelirlerden para girmektedir.Bu konuda mesleki tecrübenizi en iyi şekilde kullanmanız zaruridir.Restore edilen tarihi han bir an önce faaliyete geçirilmelidir.

10- Dere ıslahı bahçe sulama kanalları ve yürüyüş yolları

İki mahalle arasında Göynük suyu (Değirmen suyu) deresi ve dere kenarında bahçe sulama kanalları mutlaka ıslah edilmelidir. Yürüyüş yolları yapılmalı ve özellikle de okul çevresinde dere yatağı ve Yuusufbey Mahallesi eski köprüsü kenarına koruma yapılmalıdır. Temizliğe çok dikkat edilmelidir. Sokaklarda parkesiz yol bırakılmamalıdır.

Belediye Başkanı kesinlikle ELEŞTİRİYE AÇIK, İKNA KABİLİYETİ OLAN, CESUR, KARARLI, OLMAYACAK İSTEKLERE “OLMAZ” DİYEBİLMELİDİR.

Taraklı Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pilavcı’ya ve ekibine görevinde başarılar diliyorum

Tekrar görüşmek üzere Hoşçakalın

#baskan-mektup #acik #pilavci #belediye-baskani #tarakli-belediye #tarakli-belediye-baskani #ibrahim-pilavci #izzettin-komurcu

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Seçime Saatler kala…

Seçime Saatler kala…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Çanakkale Zaferi…

Çanakkale Zaferi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Tacettin Özkaraman’ın Adaylığı.

Tacettin Özkaraman’ın Adaylığı.

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Keşkelerin Hiç Faydası Olmuyor…

Keşkelerin Hiç Faydası Olmuyor…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.