İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Hüseyin Kolaç Hüseyin Kolaç Özgür Düşünce

Dava Adamı Olmak

Bu mücadelede iki taraf vardır, üçüncü bir taraf yok. Biri Hak, diğeri batıl.
Yayın: Güncelleme:

Her insanın kendince benimsediği, savunduğu bir fikri var. Bunun sonucu olarak ta, savunduğu fikirlerin, yaşadığı toplumda hakim olmasını ister ve bunun için de mücadele eder. Bu mücadelede iki taraf vardır, üçüncü bir taraf yok. Biri Hak, diğeri batıl.

Sorgulamayı doğru yapamayan insanlar, başka insanların batıl fikirlerine esir olurlar. Başkalarının fikirlerine esir olan insanlar, Allah’ın ve Peygamberinin hükümleri yerine, İslam ile çelişen, insanların hükümlerini benimseyip, savunarak, imanını kaybederler. O kadar aciz bir duruma gelirler ki, imanın ne olduğunu kavrayamadıklarından, Allah’a inandım demekle, iman sahibi olduğunu zannederler.

Dava ister Hak, ister batıl olsun, davalarına yürekten bağlı olanlar, menfaat gözetmeksizin bu mücadeleyi sürdürürler, doğru bildikleri değerleri savunurlar. Hele bu dava adamının davası İslam davası ise, asla geri adım atmaz. O bilir ki, kendisi sefer ile görevlidir, zafer Allah’ındır, Allah’ın takdiridir.

Sağlam bir fikre sahip olamayanlar, yapraklar, tozlar misali rüzgarla oradan oraya savrulanlar, çıkarları için mücadele edenler, hedefe giden her yol mubahtır mantığını savunan zavallılardır. Onlar, dürüstçe kendi fikirlerini savunmaktan ziyade, rakip gördüklerini kaybettirmeye yönelik hamleler yaparlar. Düşmanımın düşmanı dostumdur ilkesiyle hareket edenler, kendi davalarından, kişiliklerinden taviz üzerine tavizler verirler. Koltuk değneği olduklarının zaferleri ile, sarhoş olup, sevinç çığlıkları atarlar. Zamanla bir bakarsınız ki, zikirleri artık başkalarının fikirleri olmuştur.

Davası İslam olan ve bu davadan asla vazgeçmeyenler, bunun için güçleri yettiğince mücadele edenler, her durumda kazananlardır. Allah nasip ederse seferlerini zaferle taçlandırır, dünyada iken kazanmaya başlarlar. Dünyada zafer nasip olmasa da, Allah yolunda yaşayıp, mücadele edenler, öldüklerinde ebedi hayatta gerçek zaferi kazanırlar, Allah’ın merhameti ile. Bu kutlu davada, batıl davalarda olduğu gibi, taviz vermek, düşmanımın düşmanı dostumdur, hedefe giden her yol mubahtır gibi anlayışlara yer yoktur.

Davası batıl olanlar dünyada zaman zaman kazansalar da, Azrail gelip bitiş düdüğünü çaldığında, finalde ebedi olarak kaybedeceklerdir. Keşke bunu ölmeden anlayabilseler, keşke davaları Allah davası olsa ve kaybetmeseler. Keşke ne kendilerini, ne eşlerini, ne çocuklarını ne de başka insanları, batıl fikirleri ile zehirleyip, sonsuz olan hayatta ateşlerin içerisine atmasalar.

Bir kalpte ya Allah ve Peygamberinin sevgisi vardır, ya da onların karşısında olanların sevgisi. İki zıt sevgiyi aynı kalbe koyamazsanız. İki zıt sevgi aynı kalpte var ise bu çelişkidir. Birinden biri yalandır o sevginin. Hak ile batılın mücadelesidir bu. Ya Hakkın yanındasınızdır, ya batılın. Mesele bu kadar basit aslında gören gözler, işiten kulaklar, anlayan kalpler için.

İslam son hak dindir. Hakkı temsil eder. İslam ile uyuşmayan, İslam harici fikirlerin tamamı da batılı temsil eder. Sen fikrine, savunduğun değerlere, ne dersen de. Sonuç olarak ya Haktan yanasın, ya batıldan. Sakın unutma dünyada ektiklerini, ahirette biçeceksin. Son pişmanlıklar, yakarışlar fayda etmeyecek. Hakimiyet ve hüküm kayıtsız şartsız Allah’ındır

Bütün güzelliklerin sizlerle olması dileği ile, Allah’a emanet olunuz.

#hak-batil #mucadele #anlayan-kalp

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Endişe Duyuyorum

Endişe Duyuyorum

Güçlü olduğun kadar bağımsız ve özgürsün.
Hukuk mu, Güç mü?

Hukuk mu, Güç mü?

Hüseyin Kolaç'ın Köşe Yazısı: Diğer ülkelerin insanlık adına söyleyecekleri sözleri kalmamıştır.
Sosyal Medya

Sosyal Medya

Günümüz dünyasında küreselcilerin ve yandaşlarının en önemli silahlarından biri, sosyal medyadır.
Emperyalizmin Sonu

Emperyalizmin Sonu

Kula bela gelmez, hak yazmayınca, Hak bela yazmaz, kul azmayınca.
Lailaheillallah

Lailaheillallah

Allah'tan başka İlah yoktur.
İşimiz Var

İşimiz Var

Gün, hepimizin geleceği, vatanın ve milletin bölünmezliği, bağımsızlığı için, kenetlenme günüdür.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.