M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR Onuncu Köy

AKP nin Dünü Bu Günü

Dün ve Bu Gün
Yayın: Güncelleme:

Makamların gelip geçici olduğu gibi partilerinde gelip gidici olduğuna hepimiz şahit oluyoruz. İktidara sahip olanlar halkın sorunlarını dile getirerek ve çözümler önererek seçim kazanırlar. İktidara geldikten sonra halktan uzaklaşıp etrafında olup bitenleri görmemeye başladığı andan itibaren çevresini menfaat partililer saramaya başlar. Böylece yola çıktıklarıyla yalda katılanlar birbirine karışır ilk yola çıktıkları etrafından bir bir ayrılmaya başlar. Şu anda aynı durumu AKP (AK Parti) yaşamaktadır. Bu menfaat partililer her zaman başrol oynar. İktidara kim gelirse gelsin bu menfaat partililerin elinden kurtulamazlar. Bunlar uzmanlaşmış, kendi çıkarları doğrultusunda en güzel kelimeleri bir araya getirerek kurdukları cümlelerle iktidarların hoşlarına gideceği sözler söyleyerek içlerine sızmaya başlarlar. Bunlardan kurtuluş var mı derseniz var tatbikî, yapılacak tek şey sizi iktidara taşıyanlara ve sizinle beraber yol arkadaşlarınıza sırt çevirmezseniz bunun önüne geçilebilirsiniz. Aksi halde ne partiniz ne de pırtınız kalır. 

Değerli dostlar. 2002-2003 seçimlerinde AKP %34,.. oy alarak iktidar olmuştu. Bilinçli çalışmalarıyla ve tecrübeli ekibiyle 2007 lere kadar tam sürat yol aldı. Değerlerine değer kattı. %34 lerden % 49 lara çıktı. Yapılan her seçimde oy sayısı arttı. Sonrası mı açıklayayım, etrafını saran yukarıda bahis konusu olanlar yavaş yavaş içlerine sızmaya ve böylece Ak Partinin Menfaat Partisine dönüşme yolculuğu başlamış oldu. Kendi değerlerini bir bir kaybederken menfaatçiler onların yerlerini almaya başladı. Sonra yavaş yavaş kan kaybetme yolculuğu başladı. Bazıları bunun hala farkında değil. Cumhurbaşkanımızı halkımız gerçekten seviyor, ancak bu sevgiyi önleyemeyen güçler tek çare olarak ekonomiyi bitirerek AKP yi bitirmeyi planlamış durumdalar. Çevresi gittikçe daralmaya başladı. Belki son seçimlerde bunu biraz da olsa fark ettiler. Alınacak tedbirler yeterli olacağını zannetmiyorum. Memleketi düşünenlerle Menfaatini düşünenler aynı partideler. Üzücü olan Memleketi düşünenlerin sayıları oldukça azaldı. Kifayetsiz artık. Tabanın sesi yavaş yavaş yükseliyor. Dönüş biraz zor gibi görünüyor. Makamlar ehil ellerden alındı. Cebini düşünenler ve mal yığma sarhoşluğunda olanlar hala aymadılar. Deniz bitti denildiğinde belki onların cebi dolu olacak ama ülkemin hali acaba ne olacak hep beraber göreceğiz.

“Her Ümmetin helakına bir şey vesile olmuştur. Benim Ümmetimin Helakı MAL ve SERVETTEN olacak. (Hadis- Şerif)

Kalın Sağlıcakla.

 

#yukselis-inis #dun #bugun #yarin

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Devlet ve Din

Devlet ve Din

Devletin yaşaması için Diyanet bir sigortadır.
Şeytanın Hilesi

Şeytanın Hilesi

Şeytanın metotlarını öğren, şeytanları göreceksin.
Biz Böyle Değildik Gardaş

Biz Böyle Değildik Gardaş

Biz Böyle Değildik Gardaş Bize Ne Oldu
Yine Sürpriz Çıkmadı

Yine Sürpriz Çıkmadı

Asgari Ücret Yine As-ga-ri-de kaldı
Yine Sürpriz Çıkmadı

Yine Sürpriz Çıkmadı

Asgari Ücret Yine As-ga-ri-de kaldı
İnsan Olmayı Öğrenemeden Ölmek

İnsan Olmayı Öğrenemeden Ölmek

Hayatı Boş Yere Harcamayalım

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.