İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ Dıngıldak Masa

Taraklı Panayırı mı? Yoksa Taraklı Festivali mi?

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Yayın: Güncelleme:

28 Eylül 2014 tarihi itibarıyla Taraklı panayırına da nokta koyduk. Taraklı panayırı Taraklı’ ya ne getirdi!? ne götürdü!? Taraklı’ da panayır kurulması gerekli midir !?

Taraklı’ da panayır ayrı bir özlem ile aranır ve hazırlık yapılırdı. Aklımda hala o yıllardan kalan ortadan direk ile bağlı bir motosiklet ve atlıkarıncalar var. O zamanlar bu kadar araç olmadığı için köylerden gelen vatandaşlar hayvan ile ya da traktör ile gelinerek bütün kışlık ihtiyaçlar tedarik edilirdi. O dönemlerde panayır çok gerekli idi.Hasat dönemi sonrası ürününü satan köylü kışlık ihtiyaçlarını giderirdi.Hemde eğlenme fırsat bulurdu.Artık vatandaşlarımız AVM olarak kısalttığımız alış veriş merkezlerinden iğneden ipliğe her türlü ihtiyaçlarını temin edebiliyor.

Bu şartlarda panayırların gerekliliğini tartışmak lüzumsuz diye düşünüyorum. 

Hele birde Taraklı’ nın turizm hareketi ile almış olduğu “ Slow City “ yani “Sakin Şehir” ve “Eden” seçkin kentler birliği üyesi olarak Avrupa Birliğinin tescillemiş olduğu bir ilçe olunca ilçede panayır yerine “Festival” yapılması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin farklı bir tarımsal ürün çeşidimiz “Enginar” festivali yada “Çilek Festivali” olabilir Bu festivaller ile ürünlerimizi de tanıtmış ve Taraklı ekonomisine çok büyük katkı sağlamış olabiliriz.

 

Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı önümüzdeki yıl yaz döneminde festival yapmayı düşündüklerini belirterek Taraklı’nın gerek ulusal gerekse uluslar arası tanıtımına çok büyük faydası olacak iyi bir organizasyon ile kurulacak çadır kent ile her türlü ihtiyacın modern bir şekilde karşılandığı, bölgede bulunan fakir çocukların sünnet ettirildiği, yöresel ürünlerin ve tatların alış verişinin yapıldığı, kültür etkinliklerinin bölge halkına gösterildiği, gecelerinin müzik toplulukları ile şenlendirildiği 3-4 günlük bir festival ile gelecek misafirlerin doğa tutkunları, fotoğraf severler ve karavancılar v.b gurupların olduğu Taraklıyı merak eden herkesin geleceği bir festivalin kapanışını Hıdırlık Pilavı ile sonlandıracaklarını müjdeledi.

**

SASKİ İddialara cevap Vermeli.

CHP Taraklı İlçe Başkanı Kadir Güneş’den bir açıklama geldi.Açıklamada Aksu mahallesi sakinlerinden haksız su bedelleri tahsil edilmesi ile mağdur bırakılmasına dikkat çekti.

Güneş ilçeye bağlı Aksu Mahallesi sakinlerinin imece usulü kendi imkânları ile Aksu deresinden bahçe işlerinde kullanmak üzere boru hattı döşemek suretiyle su şebekesi kurduklarını belirterek “1999 senesinden 2016 yılına kadar bu durum böyle devam etmekteyken SASKİ 2016 yılında her şahıs için bu boru hattına sayaç koymak suretiyle bir işlem başlatılmıştır. SASKİ tarafından 2016 yılından 2019 senesine kadar herhangi bir alacak talebi olmamasına karşın 2019 yılında SASKİ 2016 yılından nu yana kullanılan su ve sayaç bedellerini talep etmektedir.2019 yılına kadar kullanılan bu suyun yapılan incelemelerde içilebilir su olmadığı da ortadadır. Aksu mahallesi sakinleri haksız su bedelleri tahsil edilmesi ile mağdur bırakılmaktadır.

2016 yılı ile 2019 yılı arasında SASKİ hangi yasaya ve neye göre bu bedeli tahsil etmek istemektedir. Ayrıca tüm bu taleplerine rağmen ödemeyenler hakkında hangi yasal işlemleri yapmıştır. CHP olarak konunun takipçisiyiz” diyor.

Evet SASKİ’nin Aksu sakinlerini aydınlatması gerekiyor.

Gördüğüm kadarıyla da Aksu Mahallesi sakinleri haksızlığa uğradıklarını mağdur olmak istemedikleri için mücadele ettiklerini belirtiyorlar

** 

2019–2020 Eğitim ve Öğretim yılı Hayırlı olsun.

Yaz tatilinin bitmesiyle birlikte 2019–2020 Eğitim ve öğretim yılı başladı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize velilerimize ve tüm eğitim camiamıza başarılar getirmesini temenni ediyorum.

2,5 yıldır vekâleten sürdürdüğü Taraklı İçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine asaleten atanan Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Kormaz’a kutsal görevinde başarılar diliyorum.

Tekrar görüşmek üzere hoşça kalın.

 

.

 

#festival-panayir #enginar #cilek

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Çanakkale Zaferi…

Çanakkale Zaferi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Tacettin Özkaraman’ın Adaylığı.

Tacettin Özkaraman’ın Adaylığı.

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Keşkelerin Hiç Faydası Olmuyor…

Keşkelerin Hiç Faydası Olmuyor…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Sakarya’nın Lider Gazetesi YENİGÜN 25 Yaşında

Sakarya’nın Lider Gazetesi YENİGÜN 25 Yaşında

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.