M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR Onuncu Köy

Ağlamaya Hakkımız Yok

Dünyada Yaşamanın Bilincinde Olmak
Yayın: Güncelleme:

Tüm olup bitenlerin karşısında sessizliğe bürünmüş bir toplumun ağlama hakkı yoktur. Yaşadığımız gezegende olup bitenleri izlemekten öteye bir davranış gösteremeyenlerin oturup ağlaması ya da Allah’a yalvarması beyhudedir. Fiili duayı yapmayanlar boşuna çenelerini yorup yakarışta bulunmasınlar. Yaptıkları şeyler hem kendilerine hem de geleceklerine hiçbir faydası olmayacaktır. 

İnsanoğlu dünyaya gelmenin amacını kavramadan dünyaya yön veremez. Zelil ve sürüngen bir hayat onu içine alır. Canlı olmanın yaşam olduğunu telakki edenler için bu dünya aslında anlamsız ve manasızdır. Ya şekil verirsiniz, ya da şekillenirsiniz. Size şekil verenler sizlerin sırtından hiç inmezler. Kendi iradesini başkalarına kiralayanlar zilletten kurtulamazlar. Kendi kendilerine pranga vuranlar işte bunlardır. Güya kendini beğenen ve çoluk çocuğunun karnını doyurduğunu zannedenler millet ve vatan şuurundan yoksun olanlardır.
Yaradılış gayemizi iyi anlar isek üzerimize düşen vazifenin de ne olduğunun şuuruna ereriz. Birlik olmanın birlikte olmanın nasıl bir güç olacağının farkına vararak bulunduğumuz yerden başlayarak tüm dünyaya insanlık nedir nasıl olmalıdır sorusuna müspet bir cevap bulmuş oluruz. Ve deriz ki, bizler insanlığın ve geleceğimizin sigortasıyız. Doğru olan her şeyi destekler, yanlış olanların karşısında sıradağlar gibi durmasını biliriz. Ve deriz ki, dünyaya gelen her canlının yaşama hakkı vardır, korunmalıdır. Hele insanoğlu yeryüzünde mutlu bir hayat sürerek hem dünyasını güzel yaşasın hem de öldükten sonra geleceğine yaşanabilir bir dünya bıraksın. 

Şuurlu bir insan dünyaya gelmenin amacını bilir, paylaşmanın insanlar arasında birlik ve beraberlik sağlayacağının ehemmiyetini kavrar. Ve tüm yaşamını insanlığın mutluluğu için sarf eder. İşte gerçek olan budur. Yerin altında eşitlenmeyi beklemeden yer üstünde eşitlenmek ister. Hakka hukuka önem verir. Hiç kimse baki değildir. Şuan dünya üzerinde yaşayan insanların tamamı bir asır sonra yok olacak. Nedir bu telaşın, nedir bu endişen, sende bir gün ölümü tadacak toprak olacaksın. Dünya üzerinde güzel bir anı bırakmak istiyorsan bilinçli insanların yanında yer al ve birlik ol. Yapılan yanlışlar karşısında dik durmayı öğren ve öğret. Akıntıya kürek çekenlerden olma. Çile çekenlerden ol. Hak yolda ol. Mazlumun yanında ol. Haklının hakkını koruyanlardan ol. Menfaat pereselerin, çıkarcıların, talancıların, yalancıların yanında yer alma. Gururlu değil onurlu ol. Varsın birileri deli desinler. Varsın birileri fakir desinler. Sen onurunu kaybetme. İnsan olduğunu unutma. Biraz zorlanır biraz da horlanırsın ama geceleri rahat uyur ve sabahları mutlu uyanırsın. Amacından vazgeçme, yolun her zaman hak yolu olsun. 

Sonuç olarak şöyle bitirelim, bizler bu dünyayı sadece bu dünyadan ibaret olmadığını. Kendimiz yaşarken başkalarının da yaşamasını, bu gezegende her doğan insan insanca yaşamasını ne ezen ne de ezilen olmayan bir hayat kurmamızın bilincindeyiz. Savaşların son bulmasını diliyor yatırımların insanlığı yok etmek için değil bilakis yaşatmak için harcanmasını istiyoruz. Ancak ne yazık ki, bunu isteyenlerin bir araya gelmesini gelebilmesini bir türlü sağlayamıyoruz.

"Bir topluluk kendini değiştirmedikçe Allah o toplumu değiştirmez" (Rad-suresi11)

Kalın sağlıcakla…

 

#ne-ezen #ne #de-ezilen

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Devlet ve Din

Devlet ve Din

Devletin yaşaması için Diyanet bir sigortadır.
Şeytanın Hilesi

Şeytanın Hilesi

Şeytanın metotlarını öğren, şeytanları göreceksin.
Biz Böyle Değildik Gardaş

Biz Böyle Değildik Gardaş

Biz Böyle Değildik Gardaş Bize Ne Oldu
Yine Sürpriz Çıkmadı

Yine Sürpriz Çıkmadı

Asgari Ücret Yine As-ga-ri-de kaldı
Yine Sürpriz Çıkmadı

Yine Sürpriz Çıkmadı

Asgari Ücret Yine As-ga-ri-de kaldı
İnsan Olmayı Öğrenemeden Ölmek

İnsan Olmayı Öğrenemeden Ölmek

Hayatı Boş Yere Harcamayalım

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.