İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ Dıngıldak Masa

Sarı Oda denilen Bölüm.

Hasta yakını olarak burada yaşadığım süreçte bir hususu dile getirmek istiyorum
Yayın: Güncelleme:

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele eden kahraman sağlık çalışanlarının, gece gündüz demeden hastaları sağlıklarına kavuşturmak için sergiledikleri özverili fedakarca çalışmalarını biliyoruz.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) sağlık çalışanları da Covid-19 tanısı alan yada şüphesi olan hastalarla yakından ilgileniyor.

SEAH Acil servisinde doktorundan hemşiresine sağlık personelinden hasta bakıcısına temizlik personelinden, güvenlik görevlisine kadar birçok sağlık çalışanı görev yapıyor. Öte yandan “Sarı Oda” denilen bölümde hastalar muayene ediliyor. Sonrasında hastalar başka bir alana alınıyor. Burada kan tahlilleri gibi önemli tahliller yapılıyor.

Hasta yakını olarak burada yaşadığım süreçte bir hususu dile getirmek istiyorum. Hasta ve hasta yakınları adına dile getirmek durumundayım.

Kendirlini izole eden sağlık çalışanları salgın ile mücadele ederken hasta ya da hasta yakınları ile nasıl bir iletişim kuruyorlar? Hastaya yada yakınına nasıl davranıyorlar? Hasta yakınına hasta ile ilgili ne gibi bilgiler soruluyor? yada hastanın durumu ile ilgili nasıl bilgi veriliyor? Sağlık çalışanlarının yoğun çalışma içerisinde çalıştıklarını bilmesem süreçte yaşadıklarımı tek tek fotoğraflardım !Diğer bir hoş olmayan durumsa hasta hakkında bilgi almak istendiğinde sağlık personeli tarafından hasta yakınına hoş olmayan cümleler sarf ediliyor. Bu tür olumsuz davranışları hasta yakınlarının yaşadığına tanık olduğum gibi bizzat yaşadığımı da belirtmek isterim 

 

Şunu da belirtmeliyim hastada Covid-19 bulgusu saptandıktan sonra yatışının yapılması ve tedavinin başlama sürecinde hasta direk gözlem altında tutuluyor. İlaçları düzenli olarak hemşire tarafından veriliyor. Hastalarla düzenli olarak irtibat sağlanıyor. İstekleri soruluyor. Aileleri bilgilendiriliyor

Elbette salgın süreci uzun ve zor. Hep birlikte atlatacağız. Sağlık çalışanları ile hasta yakınları karşıt taraflar değillerdir. Dolayısıyla eğitim çalışmalarında sağlık personeline hastayı ve hasta yakınını ciddiye alma çalışmalarına daha fazla önem verilmelidir. Böylelikle sağlık çalışanlarına şiddet olaylarında önemli azalmalar olacaktır

 

**

Geçtiğimiz hafta aniden ateşi yükselen babam 112 Acil servis ile önce Taraklı Devlet Hastanesine kaldırıldı.Ardından Geyve Devlet Hastanesi’ne sonrasında da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.Yapılan testler sonucunda Covid-19 testi pozitif çıktı.Müşade altına alınan babamız ile yakın temasta bulunan ailemizden 6 kişi 14 gün karantinaya alındı.Ve süreç devam etmekte..

Allah’a şükür şu ana kadar hastalık ile ilgili herhangi bir belirti yok. Temizliğe maske takmaya ve sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Bunları uygulamak hiçte zor olmuyor.

Lütfen hepimiz tedbirlere sıkı sıkı sarılalım.

Sağlıklı günler dileğimle hoşçakalın.

#sari-oda #tarakli #kose

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

İyi Bayramlar….

İyi Bayramlar….

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçime Saatler kala…

Seçime Saatler kala…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Çanakkale Zaferi…

Çanakkale Zaferi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.