Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ Dıngıldak Masa

Taraklı İçin Çıta Yüksek Tutulmalı…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Yayın: Güncelleme:

Taraklı İçin Çıta Yüksek Tutulmalı…

Taraklı Sakarya’nın en küçük ve il merkezine en uzak ilçesi. Taraklı; geçmişten günümüze miras tarihi evleri otantik sokakları, doğa güzellikleri, lezzetleri, sıcakkanlı insanları termal tesisleri itibarıyla adeta Sakarya İli’nin vitrini konumunda. Aslında bu özelliklere sahip bir ilçenin minimum problem taşıması gerekirdi diye düşünmüyor da değil insan.

Sık sık Taraklı’ya yönelik yüksek aidiyet duygusu olan Taraklı sevdalısı büyüklerimle “Taraklı’da neler yapılabilir?” diye bir araya geliriz.

Şunuda belirtmek isterim ki Taraklı’nın gelişmesine katma değer katacak ilçeyi yönetenleri motive edecek Taraklı'nın sosyo ekonomik ve kültürel problemlerinin çözümüne katkı verecek ciddi ve etkili bir sivil toplum yaklaşımının hatta organizasyonunun gerekliliğine ihtiyaç olduğunun altını çizmek isterim. Taraklı’da, dernekler kanaat önderleri olarak bir araya gelerek, birbirini dinleyerek ve anlayarak beyin fırtınaları yaparak kıymetli ilçemizin problemlerinin çözümüne katkı vermek gereklidir. Daha önce bunun için Taraklı Kent Konseyi oluşturulmuştu. İçinde bulunduğumuz vaziyet gereği dinamik değil. Koronavirüs nedeniyle söylenecek çok söz yok. Ama toplumsal öncülük vasfı yüksek bir nitelikte insanlarla hizmet çabalarının olması gerektiğinden bahsediyorum.

Kanaatimce, Taraklı’ da her zamankinden daha çok fikir istişarelerine ihtiyaç var. Güçlü ve tutarlı istişare anlayışı ve uygulamalarının, Taraklı'yı hem Sakarya ölçeğinde ve hem de Türkiye ölçeğinde hak ettiği itibarlı yere taşıma noktasında çok daha fazla rol üstleneceği ise bir hakikat. 

 Taraklı Cumhuriyet Meydanı 

Taraklı’da Cumhuriyet meydanında dükkanların yıkılıp yeni düzenlemeler yapılacağından söz ediliyor. Ne gibi düzenlemeler yapılacak? Taraklı’ya yakışır bir proje mi üretiliyor? Toplum ve kamuoyu nazarında kimse bilgi sahibi değil. Böylesi önemli bir projede çok daha faydalı fikir ortaya sunabilen yaklaşımlar olabilir. Taraklı için çok mühim bir proje ortaya çıkartılabilir

Taraklı için prestij olur

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı Belediye Hizmet Binasının da içinde bulunduğu pasajda yeni düzenlemeler yapıldığını anlatırken pasajın 3.katında Taraklı Kültür Buluşmalarının yapılacağı; kültürel atölye çalışmalarının, seminerlerin, sergi, panel ve sempozyum ve kongrelerin düzenleneceği, mevcut uhdesinden kurtarılacağını anlattı. Burada yapılacak düzenleme Taraklı’ya önemli bir prestij kazandırır. 

 Yöresel Ürün Pazarını Eski Garaj’da Yapmak 

Yöresel ürünlerin satışının yapıldığı pazar yeri olmadan “Sakin Şehir” olur mu? Olmamalı tabi. Ama olup da adam akıllı bir Yöresel Ürün Pazarına sahip olmamak Taraklı’ya yakışmıyor.

Eski garaj meydanında yöresel satış yapan iş yerlerine baktığımızda maalesef Taraklı’ya yakışmıyor. Burada Taraklı Belediyesi’nin yapabileceği sıra dışı işler var. Yüksek ekonomik değeri olmayan konteynırlar ahşap dokuya uygun hale getirilerek dükkanlar yapılabilir. Belediye bu dükkanlardan kira geliri elde edebilir.

Dolayısıyla başta da ifade ettiğim gibi “Taraklı için neler yapılması gerekiyor?” sorusuna ek olarak “Taraklı için en iyisini nasıl yaparız?” ilave edebiliriz.Taraklı için çıta yüksek tutulmalı diyorum.Bunun içinde gerçekten Taraklı için iyi düşünceleri olan insanlarla iyi bir şekilde istişarelerde bulunulması gerektiğini düşünüyorum

Haftaya görüşmek dileğiyle hoşçakalın

#cita-tarakli #yuksek #tutma

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Seçime Saatler kala…

Seçime Saatler kala…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Çanakkale Zaferi…

Çanakkale Zaferi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Tacettin Özkaraman’ın Adaylığı.

Tacettin Özkaraman’ın Adaylığı.

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Keşkelerin Hiç Faydası Olmuyor…

Keşkelerin Hiç Faydası Olmuyor…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.