İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ Dıngıldak Masa

TARAKLI'dan Kısa Kısa...

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Yayın: Güncelleme:

Doğalgaz…!

 

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı Mayıs ayı sonunda doğalgaz’da ilk kazmanın vurulacağını söyledi. Yani ilçe merkezinde ana arterler başta olmak üzere Hacımurat,Ulu camii ve Yusufbey mahallesinde kazı çalışmaları yapılacak.

Hayat bu; Toz ve çamura hazırlıklı olalım. İlçe merkezinde mahalle ve sokaklarda çukurlar kazılacak. Yapılan çalışmaların akabinde önemli kısım evlere doğalgaz bağlanacak.

Başkan İbrahim Pilavcı Taraklı-Gölpazarı-Geyve-Göynük yol kavşağında gaz depolama alanı oluşturarak vatandaşlara bu depolardan doğalgaz ulaştırılacağını söyledi. Yani Mayıs ayı sonunda başlayacak çalışmaların Ekim ayında tamamlanması planlanıyor.

Doğalgaz projesi Taraklı için önemli bir projedir. Zira artık doğalgaza kavuşmayan ilçe kalmadı. Hatta pek çok ilçede küçük yerleşim yerleri bile doğalgaza kavuşturuluyor.

Başkan İbrahim Pilavcı doğalgaz tüketim fiyatı konusunda da Büyükşehir deki vatandaş doğalgazı hangi fiyattan tüketiyorsa Taraklı’da da doğalgaz abonesi aynı fiyattan tüketecek. Depolamadan dolayı her hangi bir fiyat farkı eklenmesi söz konusu olmayacak ifadelerini kullandı.

Bunlar hepimizi umutlandıran sevindiren güzel gelişmeler. İnşallah bu güzel hizmet hemen başlar ve sonlandırılır.

*

Hoşgörü.

 

Yaklaşık üç aydır Taraklı Kaymakamlığına vekalet eden Kaymakam Levent Küçük fırsat buldukça mahalleleri ziyaret ediyor. Geçtiğimiz hafta da ilçede hizmet veren dernek, oda ve siyasi partileri ziyaret etti. Bu ziyaretleri kapsamında kendisiyle karşılaşıp sohbet ettik. Sohbet esnasında benimde çok önem verdiğim bir konuya değindi. Özellikle Covid-19 salgını ile mücadele hususunda tedbirlerin uygulanmasında vatandaşlarımıza ceza uygulamak yerine salgının tehlike boyutunu anlatarak alınan tedbirlere uyulması hakkında tatlı dil ile uyarılarda bulunduklarını anlatarak karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile vaka sayısının düşmesinde başarılı olduklarını söyledi.

Taraklı’da görev yaptığı sürede edindiği intibada Taraklı halkının gönlü zengin ve mütevazi insanlardan oluştuğunu söyleyen Kaymakam Levent Küçük “İnşallah salgın sürecinde normalleşme sonrasında Taraklı’lı kardeşlerimizle bir arada bulunarak güzel işler yapma çabasında oluruz” ifadesini kullandı.

Hepimizin temenniside bu.

*

Vicdan ve Vizyon Sahibi Yöneticilerimiz Harekete Geçmelidir

 

Karagöl yaylası gerek Sakarya turizminde gerekse Taraklı açısından önemli bir renk cümbüşü olduğu aşikardır. Yeşili ve mavisi ile bir tabiat harikasıdır. Karagöl yaylasının ülke genelinde tanıtımına son dönemlerde önemli bir şekilde el atılmıştır.

Karagöl yaylasına Taraklı’dan gidişte Kemaller mahallesi’nden ulaşıma çevre yolu lazımdır.

Bir an önce yapılacak çevre yolu ile Kemaller Mahallesi içerisinden geçen ve vasıtaların sık kullandığı dar yolda sık sık yaşanan kaza tehlikesi azalacak gürültü kirliliği sona erecektir. Ayrıca vasıtalardan çıkan egsoz gazı hava kirliliğinin yanı sıra bölgede yetişen ürünlere zarar vermektedir.

Kemaller mahallesi’ne çevre yolu yapılması projesinden haberim var. Çalışmaların bir an önce hızlandırılması gerekir.

Aksi halde bu yolda meydana gelecek kazaların artması, can ve mal kayıplarının yaşanması söz konusudur. Bakın can güvenliğinden bash ediyorum. Kemaller mahallesi içerisinden geçen söz konusu dar yolda meydana gelen kazalardan dolayı mahalle sakinleri tedirgin ve evlerinde korku içerisinde yaşıyor.

Vicdan ve vizyon sahibi yöneticilerimiz harekete geçmelidir.

*

Hisar Tepesi

 

Bayram dolayısıyla sohbet etme fırsatı bulduğumuz Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı ile sohbet ederken kısa kısa notlar almıştım. Notlarımın arasında Hisar tepesine yol yapılacağı notunu gördüm. Bu iş her zaman gündemde olan bir işti. Aradan yıllar geçse de yapılamadı. Yalnız Hisar’da Yusufbey mahallesine bakan eteklerde kuruyan ağaçlar var. Adeta yıkılmak üzere. Tehlike arz ediyor. “Hisar için bir ağaçlandırma projesi yapılmalı” diye düşüncemi ifade etmek isterim.

Taraklı’da Hisar tepesine bir kez çıkan oradan ayrılmak istemez.Doyasıya Taraklı’yı kuş bakışı seyreder.Elbette Hisar tepesine çıkmak için yol lazım….

 

Haftaya görüşmek üzere sağlıcakla kalın. Sevgiyle kalın.

#dogalgaz-hisar #leventikucuk

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Taraklı'da Ramazan Bayramı Coşkusunda Tarihle Buluşmak

Taraklı'da Ramazan Bayramı Coşkusunda Tarihle Buluşmak

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
İyi Bayramlar….

İyi Bayramlar….

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçime Saatler kala…

Seçime Saatler kala…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Çanakkale Zaferi…

Çanakkale Zaferi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.