İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ Dıngıldak Masa

Yaz Kalemim Yaz...!

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Yayın: Güncelleme:

Yaz Kalemim Yaz..!

"Gazeteci olabilmek zor iştir... Adaletli, tarafsız, cesaretli ve amacı dedikodu değil toplum yararına bilgilendirme gerekir... Bir gücün şemsiyesi altında gazeteci kimliğinin yüz karası olan her olayı bekçiliğini yaptığı güce caizlikler üretme yalakalığı mesleğine de gazeteci demek, gazeteciliğe hakarettir"...

İki gün öncesine dönecek olursak 10 Ocak Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin ve Sakarya’mızın sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplumdaki mekanizmanın daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan tüm gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyorum. Hayatlarını kaybeden bütün gazetecilerimizi rahmetle anıyorum. Gerek il içinden gerek il dışından çok sayıda dostumuz arayarak 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle samimi kutlamalarda bulundular. İnsanın dostları tarafından aranması güzel.

Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan tüm dostlara teşekkürler.

**

Pazartesi günü akşamı Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü yemeğine katıldım. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin de katılması programı renklendirdi.

Renkli ve doğal kişiliğe sahip Başkan Yüce samimi bir ortamında gazetecilerle sohbet etti.

Sakarya’nın en uzak ilçesi Taraklı’ da inşaat aşamasında olan; Arıtma tesisi, Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık meydanı Tuzla Kanyonu gibi takip edilmesi gereken sorunları dile getirdim.

“Taraklı Osmanlı’nın kuruluşunda var olan, kültür ve doğa güzellikleri ile zengin olan bir ilçemiz” diyen Başkan Yüce “Sorunların acilen giderilmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile tanışmam 2002 yılında Erenler Belediye Başkanıyken, Sakarya’nın herkes tarafından sevilen milletvekili merhum Cevat Ayhan ile birlikte olmuştu. O dönemde muhabirliğimde yaşadığım talihsiz bir hadise sonrası ev ziyaretinde bulunmuşlar ve “Geçmiş olsun” dileklerinde bulunmuşlardı. Dönemin Fazilet Partisi Taraklı İlçe Başkanı merhum Mehmet Emin Bilgi refakatinde ailemizi ziyaretleri bizleri çok duygulandırmıştı

Merhum Cevat Ayhan, Sayın Ekrem Yüce, ve merhum Mehmet Emin Bilgi’nin hoşgörü ve babacanlığını hiçbir zaman unutmam

**

Taraklı’da Gazeteci olmak…

Doğduğun, büyüdüğün, kimisi ile akraba, kimisi ile arkadaş, kimisi ile dost, kimisi ile komşu, kimisi ile de tanış olduğun bir ilçede gazetecilik yapmak öyle kolay bir iş değildir!

Sevenin olduğu gibi sövende çok olur.

Yerel gazetecilik bir aşk işidir. Önce gazetecilik yaptığınız ilçeyi seveceksiniz. O ilçenin her alanını damarlarınızda hissedeceksiniz. Mutluluğu ile mutlu olmayı, üzüntüsü ile üzülmeyi ve paylaşmayı bileceksiniz.

Gazeteci olabilmek zor iştir... Adaletli, tarafsız, cesaretli ve amacı dedikodu değil toplum yararına bilgilendirme gerekir... Bir gücün şemsiyesi altında gazeteci kimliğinin yüz karası olan her olayı bekçiliğini yaptığı güce caizlikler üretme yalakalığı mesleğine de gazeteci demek, gazeteciliğe hakarettir.

Taraklı’ da biz zoru seçenlerdeniz. Yerel gazetecilerin kamuoyuna ve özellikle yaşadığı yerin insanlarına karşı ciddi sorumluluğu vardır. Biz bunun farkındayız ve işimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz.

**

Sevgili Okurlar;

Haftaya Taraklı’ nın duayen siyasetçisi Mehmet Kolsuz (Koca Mehmet) ile yaptığımız söyleşi ile birlikte olacağım. Sonraki haftalarda tansiyonu yüksek yazılarla birlikte olacağız.

Görüşmek dileğiyle hoşça kalın… Sağlıcakla kalın

 

#yaz-kalem #kose #komurcu

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Seçime Saatler kala…

Seçime Saatler kala…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Çanakkale Zaferi…

Çanakkale Zaferi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

Ramazan Geldi, Hoş Geldi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Tacettin Özkaraman’ın Adaylığı.

Tacettin Özkaraman’ın Adaylığı.

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Keşkelerin Hiç Faydası Olmuyor…

Keşkelerin Hiç Faydası Olmuyor…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.