İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN

Sigara kötü bir Arkadaştır

Sigarayı bırakan herkesin ismini gerek köşe yazdığım Adapazarı Gazetesi’nde gerekse www.tarakliajans.com’dan duyurmaya hazırım.
Yayın: Güncelleme:

Sakarya'da kaç kişi sigara içenlerin dumanından duyduğu rahatsızlıktan dolayı, kime şikayette bulunacağını biliyor.

 

Bence bu sayı çok azdır. Çünkü şikayette bulunulacak kurumlar bu konunun ciddiyetini henüz dikkate almıyor. Yasak çıkıyor gazetelerde okuyoruz ama yaptırım konusunda yetersiz kalıyoruz. Cezai işlem uygulanmıyor. İlimizde Zabıta bu güne kadar sigaradan dolayı hiç ceza kesti mi? Kestiğini zannetmiyorum, kesseydi muhakkak bilgimiz olurdu.

15 gün önce Sağlık Bakanlığı'nın, Ankara'da düzenlediği Tütünle Mücadele konulu seminere katıldım. Ankara’da seminer verenler geçen hafta da AKM'de Tütün ve Tütünle mücadele konulu seminer verdiler.

Sigara, hemen hemen hepimizin hayatında dolaylı veya dolaysız olarak önemli bir rol oynuyor. Zararları ne kadar vurgulansa da o kadar yer eden bir madde.

Sigarayı önceden bu kadar önemsemiyordum. Sigara içmiyorum ama bulunduğum ortamlarda bire bir sigara dumanını soluyorum. Sigaranın insan sağlığına ne kadar önemli zararlar verdiğini Ankara'ya gittiğim seminerde fark ettim. Tütünle mücadele vermeye çalışan, bu işin bilirkişileri işlerini o kadar önemsiyorlar ki ve severek yapıyorlar ki, inanıyorum bu sunumlarıyla her gün bir çok kişinin sigarayı bırakmalarında etkili oluyorlar.

 

Sevdiklerimin sigaradan ölmesini istemiyorum” bu cümle her şeyi anlatıyor. Çünkü istatistikler gösteriyor ki: sigara içen her iki kişiden biri ölüyor ve en önemlisi sigaranın yol açtığı hastalıkların tedavisi de mümkün olmuyor. Süründürerek öldürüyor.Hem kendisi çekiyor hem sevdikleri çekiyor. Bu önemli düşman karşısında süratle mücadele vermeliyiz. Uzmanlar sigara içen bir kişiyi dahi kurtarmayı büyük başarı olarak niteliyor. Belki bende bir kişiye sebep olurum, diye bu köşemi büyük bir zevkle yazıyorum.

Geçen hafta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen seminerde sigarayı bırakan bir zabıta memuru, kürsüye çıkarak yaşadığı mutluluğu anlattı. Zabıta memurunu buradan kutluyorum ne mutlu o ve sevdiklerine. Ben sigarayı bırakan herkesin ismini gerek köşe yazdığım Adapazarı Gazetesi’nde gerekse www.tarakliajans.com’dan duyurmaya hazırım. Unutmayın “Sigara kötü bir arkadaştır ve bir gün sizi sırtınızdan”vurur.

Sigara mı Sağlık mı? Karar sizin.

 

 

 

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

M.Aydoğan
10.07.2009 / 13:03:20
Üzerinde "SAĞLIĞA ZARARLIDIR" ifadesi bulunan tek şey sıgaradır.Tiryaki bir bayan öğretmen arkadaş bırakma sebebini şöyle açıkladı:"Allah bana sağlık vermiş, güzellik vermiş,öğretmen olmuşum ve mutlu bir yuva kurmuşum.Ben sıgara içerek sağlığımı bozmaya çalışıyorum."diye düşünerek eşiyle beraber sıgarayı bıraktılar.İldeki semineri izleyerek sıgarayı bırakma kararı alan iki idareci öğretmen arkaşımı da kutluyorum. Darısı içenlerin başına.
saime
16.07.2009 / 15:55:15
Sigara beyinde bırakılır.Sigara içen insan kendini sorgulayacak.Ben bu kadar iradesiz olamam diyecek.Sigara’nın zararlı olduğunu bildiğim halde içiyorsam,bende bir rahatsızlık var demektir.Ya doktora gideceğim,yahut irademe sahip olup SİGARA’yı bırakaçağım. Yok büyük adamlar içiyor,Profesörler içiyor,şu içiyor,bu içiyor deyip kendinizi kandırmayınız.Siz SİGARA içmeyeceksiniz!..Çevrenizi kirlilikten ve pislikten kurtaracaksınız..Siz o kadar kirli ve pis olamazsınız..Siz kendinizi zehirleyecek kadar intihara teşebbüs edecek kadar kusurlu bir kişi eğilsiniz.Madem kendinizi beğeniyor vede normal olduğunuzu düşünüyorsunuz,o halde neden SİGARA içiyorsunuz?? Neden? Neden ? SİGARA’ yı bıraktım deyiniz.Göreceksiniz hiçbirşey olmayacak ve yaşantınız devam edecekk.Nikotin vücuttan atılıncaya kadar yani bir iki gün sonra herşey normal olacak..Rahat edeceksiniz.Sizi SİGARA ‘yı bırakmaya zorlayan kişiye teşekkür edeceksiniz.Çünkü siz o kadar pis olamazsınız. AHMET üSTÜNBAŞ Sigarayla

YAZARIN SON YAZILARI

Kim Daha Avantajlı ?

Kim Daha Avantajlı ?

CHP İl BaşkanLIğı seçimlerine sayılı günler kala partililer arasında da çekişme başlıyor.
Kalıcı işyerleri Âlemcilerin Mekânı oldu

Kalıcı işyerleri Âlemcilerin Mekânı oldu

Öylesine Bir Yazı

Öylesine Bir Yazı

...
AK Parti'ye Alternatif  Arayışı

AK Parti'ye Alternatif Arayışı

Sigara illetinden kurtulduk

Sigara illetinden kurtulduk




Teşvikte Sakarya

Teşvikte Sakarya

Teşvikte Sakarya Gelişmiş illerle Aynı bölgede

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.