İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN

AK Parti'ye Alternatif Arayışı

Yayın: Güncelleme:

Muhalefet partilerinin bir türlü bekleneni verememesi insanları değişik arayışlara itiyor. Son yapılan anket çalışmalarının sonuçları da AK Parti’yi yine tek başına iktidar gösterince yeni arayışlar başladı.
Son 6 yılda mevcut partilerden AK Parti'yi bitirecek bir parti çıkamaması Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve eski Devlet Bakanı Abdullatif Şener'i harekete geçirdi. Şener, Türkiye Partisini kurarak, Sarıgül ise henüz resmileşmese de Türkiye Değişim Hareketi adı altında başlattığı oluşumla 2011 yılında yapılacak genel seçimlere hazırlanmaya başladı.

Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Harekatı adı altında kurmayı düşündüğü ve alt yapısını yapmaya çalıştığı parti şu günlerde çok konuşuluyor.
Seçmenin yüzde elliye yakın bir bölümünün iktidar ve muhalefetten yakındığı bir ortamda, böyle bir atılımın yapılması tepki oylarını birleştirebilir.
Mustafa Sarıgül, Türkiye’nin en genç milletvekili olarak parlemantoya girdiği 1987 yılından beri, siyaset yaşamında devamlı yükselen bir grafik çizdi. Şişli’deki Belediye Başkanlığı görevinde sürekli Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları arasında gösterilmesi Türkiye kamuoyunda imajını güçlendirdi.. Başarılı belediyecilik hizmetleri ile tüm belediyelere örnek olarak gösterildi..

Sarıgül, CHP'deyken de çok sevilen bir başkandı. Ancak CHP Lideri Deniz Baykal'la ters düşünce partisinden ayrılmak zorunda bırakıldı.Geçtiğimiz yerel seçimlerde DSP'den aday olarak girmiş ve 3. kez Şişli Belediye Başkanlığını kazanmıştı.İktidarın mührünü almak için yola çıkan Sarıgül, en büyük desteği CHP içinde ikiye bölünen Baykal karşıtı kesimden alıyor.
Yıllardır CHP'nin genel başkanlığını yapan Deniz Baykal'a tepki gösterenler, Mustafa Sarıgül'ün başlattığı harekata destek vermeye hazırlanıyor.Belli ki, Sarıgül'ün kuracağı parti CHP'nin oylarını ikiye bölecek.Bu da AK Parti'nin lehine olacak.

Diğer taraftan AK Parti ile yollarını ayırarak yeni bir parti kuran Abdullatif Şener de şu ana kadar 55 ilde örgütleme çalışmalarını tamamladı.Şener, partisinin Sakarya'daki il başkanlığına da eski siyasetçi Aydın Zengin'i getirdi.Şener'in sonunu Erkan Mumcu gibi görüyorum. Bakanlıktan istifa ettikten sonra parti kuranlar siyasette istedikleri başarıyı yakalayamıyor ancak belediye başkanıyken parti kuranlar bu işte daha başarılı olabiliyor.

Bakalım son kurulan ve kurulma aşamasında olan partiler 2 yıl sonra yapılacak genel seçimleri nasıl etkileyecek.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Kim Daha Avantajlı ?

Kim Daha Avantajlı ?

CHP İl BaşkanLIğı seçimlerine sayılı günler kala partililer arasında da çekişme başlıyor.
Kalıcı işyerleri Âlemcilerin Mekânı oldu

Kalıcı işyerleri Âlemcilerin Mekânı oldu

Öylesine Bir Yazı

Öylesine Bir Yazı

...
Sigara illetinden kurtulduk

Sigara illetinden kurtulduk




Sigara kötü bir Arkadaştır

Sigara kötü bir Arkadaştır

Sigarayı bırakan herkesin ismini gerek köşe yazdığım Adapazarı Gazetesi’nde gerekse www.tarakliajans.com’dan duyurmaya hazırım.
Teşvikte Sakarya

Teşvikte Sakarya

Teşvikte Sakarya Gelişmiş illerle Aynı bölgede

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.