Ali Fikri AŞIK Ali Fikri AŞIK Spor

16 Ağustos da Ne Olacak ?

...
Yayın: Güncelleme:
TFF Başkanı M.Ali Aydınlar’ın şike söylentileriyle ilgili kesin kararı 16 Ağustos 2011 Salı günü açıklayacağını söylemesinin ardından tüm hemen hemen tüm takımlar bu güne kilitlendi..
Karar vermek çok da kolay olmayacak, Bu kadar haber ve söylentilerin ardından olumsuz bir kararın çıkması ise herkesi şok eder..
Kararın iki türlüsü de önemli, bunun içinde dosyalar inceleniyor, Kurur kararını TFF başkanına iletecek M.Ali Aydınlar da basının karşısına geçip kuruldan çıkan kararı kamu oyu ile paylaşacak.
Dedim ye kararın iki türlüsü de önemli çünkü Bunca şaibenin ardından ”Yok ispatlayamadık, şike filan yok” denilirse geçer bunca zamana ve bunca insanın şaibe altında bırakılmasına yazık..
Yok “ Suçlular bulundu şu kadar takım ligden düşecek, şu kadar kişi ceza alacak” denilirse de bunu açıklamak hiçte kolay olmaz…
İşin doğru yönünü tesbit etmek ve hakikaten sağlıklı bir karar verebilmek için 16 Ağustos tarihi olarak gösterilen sürecin yeterli olabileceğini de sanmıyorum..
** ** **
Profesyonel takımlar Şike söylentileri nedeniyle doğru dürüst lige adapte olamadılar..Kafaları karışık, TFF’nin vereceği kararı merak ederken lige olan Konsantrelarinin bozulduğunun farkında bile değiller..
Kim ne derse desin, her futbolcu, her yönetici hatta takımlarını destekleyen binlerce taraftar bile 2011-2012 futbol sezonun için şampiyonluğu değil şike söylentilerini konuşuyorlar..
Daha önceki sezon öncelerinde Hangi takımın kimi aldığını, Hangi takım yöneticisinin hangi yabancı Star futbolcuyu renklerine kata bileceğini,
Yapılan transferler neticesinde Hangi takımın nasıl şampiyon olabileceğinin yorumları yapılırken,
Bugünlerde Şike söylentilerinin nasıl sonuçlanacağını, Hangi takımların ligden düşürüleceğini, Hangi yöneticinin ceza alacağını konuşuyoruz..
Büyük kitlelere hitab eden, Büyük rantların döndüğü futbol dan çok daha farklı şeyler beklenirken, neredeyse herkes Atatürk’ün
“Ben Sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim ”şeklindeki sözlerini hiç anımsamamışlar,
çünkü Atatürk’ün bu sözleri biraz olsun hatırlanmış olsaydı bugün bizler Şike söylentilerini değil, yukarıda yazdığım gibi Futbol’un güzelliklerinden bahsediyor olacaktık…
** ** **
Futbol Camiası olarak tamamen 16 Ağustos gününe kilitlendik, Kararın nasıl çıkacağını bilmiyoruz, işte bu yüzden de Takımlar Sağlıklı proğram yapamadığı gibi, TFF yönetimi de Fikstür çekimini bir türlü gerçekleştiremedi..
Aslında bu konu Görevini bırakan ve seçimler de adaylığını koymayan Mahmut Özgener yakından ilgilendiriyor, Çünkü Böyle önemli görevden tabiri caiz ise kaçmak bana göre bu tur Şike söylentilerin ile ilgili verilecek karardan kaçmaktan başka bir şey değildir..
Mehmet Ali Aydınlar şike iddialarını kucağında buldu, Göreve gelir gelmez Böyle bir tablo ile karşılaştı, Koltuğuna ısınmadan, hatta oturamadan bu işlerle mücadele etmeye başladı..
TFF Başkanı Aydınlar ın vereceği, belki de vereceği değil ama kamu oyuna açıklayacağı karar bana göre Milat olacak..
Çünkü bu güne kadar hiç bir Federasyon başkanı böyle bir mücadelenin içerisine girmedi, veya giremedi, Böyle bir konuyla ilgili de kamu oyuna hiçbir açıklama yapamadı..
Dedim ya Karar önemli, Bekliyoruz, Çünkü 29 Ağustos tarihinde çekileceği söylenen fikstür de 16 Ağustos günü verilecek karara bağlı bu yüzden 16 Ağustos 2011 Salı günü nelerin olacağını bende sizler gibi merak ediyorum…
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Panik ve Heyecan

Panik ve Heyecan

Tatangalar üzerine düşeni yaptı, Faır-Play ödülüne layık bir görüntü sergilediler
Görev isteyene Dayak…

Görev isteyene Dayak…

İşte bu Olmadı

İşte bu Olmadı

Selamet’im Selametle git..

Selamet’im Selametle git..

Aradaki fark Kapanıyor…

Aradaki fark Kapanıyor…

Bu nasıl Bir adalet

Bu nasıl Bir adalet

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.