İbrahim KAYA İbrahim KAYA Sairzaman

Beyhudeler

Eğitim Bir-Sen’i ve Memur-Sen'i hükümetin arka bahçesi gibi görenlere hükümet en güzel cevabı vermiştir. Bilirsiniz ki, kimse kendi bahçesine pislemez.
Yayın: Güncelleme:

Toplu görüşme sürecinde Eğitim Bir-Sen’i bir şey yapmamakla suçlayan beyhudeler. Son 2 aydaki mücadeleyi ve eylemleri hangi sendikalar yapmış bir düşününsün. Evet yetki EBS'nin elindedir ama bu yetkiyle sadece hükümete  değil Kamu-Sen başta olmak üzere diğer sendikalara karşı da mücadele etmiştir.

 Yirmi yıllık sürede yetkiyi elinde bulunduran KESK ve Kamu-Sen bu süre içerisinde memurların lehine hangi kazanımları elde etmişler ki, daha ilk yıllarında Memur-Sen’e hesap soruyorlar. Gücünüz yetiyorsa hükümete hesap sorunda bilelim kaç kuruşluksunuz. Toplu görüşme sürecinde bütün stratejisini Memur-Sen’in başarısız olması üzerine tesis edenlerin bu gün Ahmet Gündoğdu’yu istifaya davet etmeleri kendileri için günün doğmasını sağlamaktan başka bir şey ifade etmiyor. A. Gündoğdu’yu istifaya davet etmek, hesap sormak sizin ne haddinize. Ahmet Gündoğdu hesabını elbet verir. Lakin vereceği hesap sizlere olmayacaktır.  

Bu beyhudelerden bazıları Memur-Sen neden hakem heyetinden çekilmedi? Diye hala zihinlerine serpiştirilen sorularla vakit kaybetmekteler. Bu sorunun cevabını hala bulamamış insanlar gündemi takip etmiyorlar demek ki. Sorunun cevabı aşağıda linkte mevcut bir zahmet inceleyin.

http://www.ajanskamu.com/memur-sen-memuru-son-anda-kurtardi-1100.html

Şimdide beyhude efendiler Eğitim Bir-Sen’in 7 Haziran günü “Öğretmen Saygı Yürüyüşü” adı altında düzenlediği etkinliğe  “Geçti Bolu’nun Pazarı” sözü ile burun kıvırıyorlar.

Geçti Bolu'nun pazarı zihniyetindeki arkadaşlara derim ki Bolu'nun pazarı geçmiş olabilir ama elbet bu pazar yine kurulacak. Sendikal süreç mücadeleyi de beraber getiriyor. Hiç bir hak kolay kazanılmıyor. Yıllarca yetkiyi elinde bulundurup sendikal doğru düzgün bir kazanım elde edemeyenler daha ilk yıllarında EBS'ye ve bağlı olduğu konfederasyona atıp tutmaktadırlar. Memurlar gerek KESK'in, gerekse Kamu-Sen'in yetkiyi elinde bulundurduğu 20 yıllık süreçte ne kazanımlar elde etti merak ediyor musunuz?

Memur-Sen ve onun yöneticilerine gelince, yapılan yanlışların hesabı elbet sorulur. Ama bu hesabı soracak olan Memur-Sen ile üyelik adlı bağ ile bağlı olmayanlar değildir. Her kes kendi işine baksın. Biz hesabı sormasını biliriz.

Bakın mesela özellikle bazı ücretli yorumcular kendisine göre EBS adının geçtiği her konu başlığında hesap sormaya çalışıp, sizleri yönlendirmeye çalışıyor. Araştırırsak görürüz ki bu adamlar bilmem hangi sendikanın bilmem hangi yöneticisidir. İnceleyin yorumlarını Kamu-Sen veya Türk Eğitim-Sen'i eleştiren bir tane yorumunu bulamazsınız.

Vel hasıl arkadaşlar küçümseseniz de, dalga geçseniz de Memur-Sen kendi bildiği doğrular uyarınca sendikal mücadelesine devam edecektir. İş işten geçmedi her şey yeni başlıyor.

Not: Eğitim Bir-Sen’i ve Memur-Sen'i hükümetin arka bahçesi gibi görenlere hükümet en güzel cevabı vermiştir. Bilirsiniz ki, kimse kendi bahçesine pislemez.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

erol
5.06.2012 / 15:01:29
Gerçekten çok profosyonelsiniz sizi tebrik etmek lazım. Ama epey ortalıkta yoktun epey zorlandın herhalde. Güneş balçıkla sıvanmaz. Siz kimseden hesap falanda soramazsınız.Beyhudeyi bit Kamusenli olarak aynen iade ediyorum. Yazarsan daha fazlasını yazarım haberin olsun

YAZARIN SON YAZILARI

Sokak Lambası

Sokak Lambası

Karanlık sokaklarda yürümenin içimize verdiği ürpertiyi, ışığının gücü nispetince, yolumuzu aydınlatan sokak lambası ile gidermek ve altında bekleyipte sabit kılınnmak yerine yol boyunca ışığı ile bize mihmandarlık yapacak olan diğer sokak lambalarını eşliğinde yürümeye çalışmak...
Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Önemli Olan: Ne Söylediğin Değil Nereden Söylediğin

Her sancı yeni bir doğumun müjdecisidir. Fikirlerin, düşüncelerin doğuşu da fikir sahibi için sancılıdır. Bu sancıyı çekmeden konuşanlar için söylenen "Ağzı olan konuşuyor" değimi meseleyi izahta yeter derecede öneme sahiptir. Konuşurken durduğumuz yere iyi bakmalıyız.
Kolektif Şuur (Ortak Bilinç) Ve Eyleme Geçebilme

Kolektif Şuur (Ortak Bilinç) Ve Eyleme Geçebilme

Meseleler karşısında fikir magandalarının etrafa saçtığı habis düşünceler yerine milletin kolektif şuurundan çıkmış fikirlerden hareketle bir eylem tarzı belirleye bilmeliyiz.
Seçim Sandığına Buyurun

Seçim Sandığına Buyurun

Belki masumane başlayan ama daha sonra fırsatcçlık yapmaya çalışan marjinal sol grupların asıl maksadını göremeyip olaya balıklama atlayan ülkem insanını anlayamıyorum.
Fe Eyne Tezhebun?

Fe Eyne Tezhebun?

Nereye bu gidiş, nereye kadar?
Birlikte Yaşayabilmek..

Birlikte Yaşayabilmek..

Ekmek kırıntıları
serpiyorum cephede
kumtorbaları üstüne
su verirken
evinde generalim
kuşkonmaz çiçeğine

Sunay Akın

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.