Akın KURTARAN Akın KURTARAN Cuma Paylaşımları

Hayra, İyiliğe Ve Güzelliğe Gel

24 CEMAZİYELEVVEL 1434
Yayın: Güncelleme:

KUR’AN NEDİR?

Kur’an; Hayır, İyilik Ve Güzelliktir.

“Allah’a saygılı olup emrine uygun yaşayanlara: Rabbiniz ne indirdi? denildi. Onlar da: Hayır/iyilik (indirdi). dediler. Bu dünyada güzel davrananlara güzellik (çok iyi mükâfatlar) vardır. (Onlar için) âhiret yurdu elbette daha hayırlıdır. (Günahlardan) sakınan/Allah’ın emrine uygun yaşayanların yurdu hakikaten ne güzeldir!” (Nahl Suresi:30)

KUR'AN'IN ANLAMIYLA BULUŞUYORUZ

KUR’AN’DA ZULÜM VE ZALİM

Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

“Fakat zulüm (ve inkâr) edenler, (Allah’ın hükümleri yerine) ilim dışı olarak kendi keyiflerine uydular. Allah’ın sapıklıkta bıraktığını kim doğru yola iletebilir? Onlara hiç yardım eden de olmaz.” (Rum, 29)

“Rabbinin ayetleriyle (kendine) nasihat edildiği halde, onlardan yüz çeviren ve kendi yaptığı (günahları)nı unutan kimseden daha “zalim” kim vardır? Biz de (bu sebeple) onların kalplerinin üzerine, onu (Kur’an’ı) iyi anlamalarına engel olan perdeler ve kulaklarına da bir ağırlık koyduk. Sen onları doğru yola çağırsan da, asla doğru yola gelmezler.” (Kehf:57)

“Allah, insanları zulümlerinden dolayı (hemen) cezalandırsa idi, (yer) üstünde hiçbir canlı bırakmazdı. Fakat O, onlar(ın cezasın)ı takdir edilmiş (belirlenmiş) bir vakte kadar geciktirir. Onların eceli gelince, ne bir saat geri kalırlar ne de ileri geçerler.” (Nahl,61)

KUR’AN’A ÇEKEN YOLLAR

“Andolsun Biz Kur’ân’ı düşünüp öğüt alınması için kolaylaştırdık. Düşünüp öğüt alan yok mudur?” (Kamer Suresi Ayet: 17,22,32,40)

O halde düşünüp öğüt almak için neler yapmalıyız?

İhtiyaç Penceresinden Bakarak: Hayatta ihtiyacımız olan her konuda bize yol gösterecek en az bir âyet öğrenmeyi ve yeri geldiğinde istifade etmeyi ve ettirmeyi kendimize amaç edinebiliriz. Bu çok dinamik bir süreç olur.Günümüz dünyasında insanlığın en fazla ihtiyacı olan âyetleri öğrenebilir, insanlara, özelliklerine göre, çeşitli şekillerde sunabilir, Kur’ân’la o âyetlerin açtığı kapıdan muhatap olmalarını sağlayabiliriz.

Kur’ân! Acaip kitap!

Her şahsa tek tek hitap..

İşte âyet: “İnsanları Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütlerle davet et ve onlarla olan mücadeleni en güzel şekilde yap…” (Nahl: 125)

HATIRLA VE HATIRLAT

Ana Babana Zulme Meylettiğinde Hatırla ve Hatırlat:

“Rabbin, kendisinden başkasına kulluk etmemenizi ve anaya babaya ihsanı (iyiliği ve güzel davranmayı) emretti. Eğer onlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlığa erişirlerse, onlara “öf” (bile) deme! Onları azarlama ve onlara çok nazik (ve tatlı) söz söyle.” (İsra, 23)

HADİS-İ ŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI

“Allahım! Beni senin doğru yoluna ilet! Nefsimin şerrinden beni koru. Ey kalpleri (halden hale) çeviren (Allah’ım)! Benim kalbimi dininden ayırma.” (Tirmizi)

SÖZLERİN BÜYÜKLERİ – BÜYÜKLERİN SÖZLERİ

“Kur’an-ı Kerim, tüm insanlara ve sonraki nesillere ulaştırmamız gereken en yeni orijinal tarifimizle “İnsan Kullanım El Kitabıdır.” Lütfen, her türlü ön yargıdan uzak, temiz, duru, dingin bir kalp ile Kur’an-ı Kerim’i idrak edecek şekilde okuyunuz.” (Muharrem Nureddin Coşan)

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN

“Ebu Bürde b. Ebi Musa el-Eş’ari’den rivayet edilmiştir;

“Abdullah b. Ömer bana: Baban Ebu Musa’nın Cuma saati hakkında Rasûlullah (sas)’dan hadis rivayet ettiğini işittin mi? diye sordu. Ben de: “Evet! Babamı şöyle derken işittim: Rasûlullah (sas)’i: “İcabet saati, duaların kabul olunduğu vakit, imamın minber üzerinde oturması ile Cuma namazının eda edilmesi arasındaki zamandadır.” buyururken işittim dedi.” (Ebu Davud, İbn Huzeyme)

İçerikte www.kuranimiz.net sitesinden istifade edilmiştir. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin hazırladığı, Feyzü'l-Furkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali'nden alınmıştır.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Rabbini Tanı

Rabbini Tanı

Okunmamış Mesajınız Var…

Okunmamış Mesajınız Var…

Farkında mıyız?

Farkında mıyız?

Üç Aylar

Üç Aylar

Rabbin Kimdir?
“O Rab bize rızık verendir.”
Kur’an, Zalimlerin Ziyanını Artırır

Kur’an, Zalimlerin Ziyanını Artırır

Okuduk mu?

Okuduk mu?

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.