Akın KURTARAN Akın KURTARAN Cuma Paylaşımları

Kur'an Nedir?

2 CEMÂZİYELAHİR 1434
Yayın: Güncelleme:
Kur’an Furkan’dır. (Hakkı Batıldan Ayırandır.)
“Âlemleri (insanlar ve cinleri) uyarsın diye kulu (Muhammed’)e Furkân’ı (hakkı batıldan ayıran Kur’an’ı) indiren (Allah’)ın şânı yücedir (hayır ve bereketi çoktur).” (Furkan: 1)
KUR'AN'IN ANLAMIYLA BULUŞUYORUZ
KUR’AN’DA TİCARET KAVRAMI
Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla
“Ey iman edenler! Mallarınızı, karşılıklı rızadan (doğan) bir ticaret olmaksızın aranızda batıl (rüşvet ve benzeri haram) yollarla yemeyin ve kendinizi (yahut birbirinizi) de (telef edip) öldürmeyin. Şüphesiz ki Allah, size karşı çok merhametlidir.” (Nisa:29)
“Ölçtüğünüz zaman ölçüyü tam yapın, doğru (ve hassas) terazi ile tartın. Bu daha hayırlıdır, sonu da daha güzeldir.” (İsra:35)
“Ölçü ve tartıda hile yapanların vay haline! Onlar insanlardan ölçüp aldıkları zaman, tastamam alırlar. Onlara (bir şey verirken) ölçtükleri veya tarttıkları zaman eksik yaparlar.” (Mutaffifın:1,2,3)
“Sahiden bunlar, (öldükten sonra hesap için) büyük bir günde diriltileceklerini sanmıyorlar mı? O gün insanlar, âlemlerin Rabbi(nin hükmü) için (kabirlerinden) kalkacaklardır!” (Mutaffifın:4,5,6)
KUR’AN’A ÇEKEN YOLLAR
“Andolsun Biz Kur’ân’ı düşünüp öğüt alınması için kolaylaştırdık. Düşünüp öğüt alan yok mudur?” (Kamer Suresi Ayet: 17,22,32,40)
O halde düşünüp öğüt almak için neler yapmalıyız?
Kısa Sûreler, Çok Okunan Sûre Ve Âyetler Ve Meâlleri: Çocuklar kısa sûreleri ezberlerken, Rabbimizin o sûrelerde bizlere neler anlattığını önce meâlden birlikte okuyabilir, üzerinde konuşabilir ve onların düşüncelerini dinleyebiliriz. Çok okunan sûre ve âyetlerin meâllerini okumak veya okutup dinlemek de çok cazip ve sürekli etkileyici olur.
Yalnız, o âyetlerin mânâsının sadece o kısa meâllerden ibâret olmadığını, Allah sözü olduğu için mânâsının da sonsuz olduğunu anlatarak ve onların anlayacağı bazı bilgiler, örnekler sunarak. Bu yapılanlar, çocuğu Kur’ân’ın içine daha bilinçli olarak ve severek çekecek, Allah ile irtibatını artıracak ve güçlendirecektir.
HATIRLA VE HATIRLAT
Günaha Öncülük Ve Aracılık Etmeye Meylettiğinde Hatırla Ve Hatırlat:
“Her kim güzel bir işe aracılık ederse, ondan kendisine bir pay (sevap) vardır. Kim de kötü bir (işe) aracılık ederse, (yine) ondan kendisine bir pay (vebal) vardır. Allah her şeyin karşılığını vermeye kâdirdir.” (Nisa, 85)
HADİS-İ ŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI
“Allahım! Bedenime afiyet ver. Allah’ım! Kulağıma afiyet ver. Allah’ım! Gözümü afiyette kıl. Senden başka ilah yok, ancak sen varsın.” (Ebu Davud)
SÖZLERİN BÜYÜKLERİ – BÜYÜKLERİN SÖZLERİ
“Kur’an edebiyat değil, hayattır; dolayısıyla Kur’an’a bir düşünce tarzı olarak değil, bir yaşama tarzı olarak bakılmalıdır.” (Aliya İzzetbegoviç)
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN
Ebu Hüreyre (ra)’den rivayet edildiğine göre, Rasulullah (sas) şöyle buyurmuştur:
“Bizler ümmetler içerisinde en son gelenleriz. Fakat kıyamet gününde herkesi geçenler de biz olacağız. Şu kadar varki, her ümmete Kitap bizden önce verilmiş, bize ise onlardan sonra verilmiştir. Sonra onlar, Allah’ın bize farz kıldığı haftanın şu bayram günü hakkında görüş ayrılığına düşmüşlerdir. Allah ise onunla ilgili bize yol gösterip bu günün Cuma olduğunu belirtti. Dolayısıyla diğer insanlar bu gün hakkında bizim arkamızdan gelirler. Yahudilerin haftalık bayramı yarın cumartesi günü ve Hristiyanların haftalık bayramı ise öbür gün Pazar günüdür.” (Buhari, Nesâi, Ahmed b. Hanbel, İbn Huzeyme)
İçerikte www.kuranimiz.net sitesinden istifade edilmiştir. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin hazırladığı, Feyzü'l-Furkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali'nden alınmıştır.
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Rabbini Tanı

Rabbini Tanı

Okunmamış Mesajınız Var…

Okunmamış Mesajınız Var…

Farkında mıyız?

Farkında mıyız?

Üç Aylar

Üç Aylar

Rabbin Kimdir?
“O Rab bize rızık verendir.”
Kur’an, Zalimlerin Ziyanını Artırır

Kur’an, Zalimlerin Ziyanını Artırır

Okuduk mu?

Okuduk mu?

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.