Hüseyin Kolaç Hüseyin Kolaç Özgür Düşünce

Seçim

Allah katında da, kul katında da herkes değerini kendi belirler.
Yayın: Güncelleme:

İnsan yaratılanların en şereflisi, aynı zamanda da ayette de söylendiği gibi hayvanlardan bile daha aşağılık bir varlıktır. En üstünü de, en aşağılığı da insandır. İnsanı en üstün yada en aşağı yapan şey ise, onun iradesidir, yani seçimidir. Allah katında da, kul katında da herkes değerini kendisi belirler, kimi yükselir, kimi alçalır.

Dünya hayatı, imtihanı, ahirette itirazları, şikayetleri boşa çıkarmak içindir. Yolları ve sonuçlarını açıkça bildirmiş Yüce Allah insana, ahirette yanmasın diye. Seçimi de bize bırakmış.

Beşeri sistemlerde, demokrasilerde de seçim var. Yöneticileri biz seçeriz. Kendi ellerimizle yetkiyi verir, sonra da şikayet ederiz. Öz eleştiriden kaçarız ama. Biz seçtik diye, haksızlığı gördüğümüzde susalım mı o zaman ? Kesinlikle hayır, tabi ki susmayalım, dile getirelim, mücadele edelim haksızlıkla. Ama unutmayalım ki, o haksızlıkta bizim de payımız var. Seçilenler, seçenlerin aynadaki yansımasıdır. Bir toplum ne kadar iyi ise, seçtikleri de o denli iyi, ne kadar kötü ise, seçtikleri de o kadar kötüdür.

Seçimlere katılan partilerden hatasız, günahsız, mükemmel olanı yok. Olsa olsa ehven-i şeri var. Hepsinin doğruları olduğu gibi, yanlışları da var. Hiçbir beşeri sistem kusursuz olamaz. Tabi bu arada teröre, parçalanmaya destek verenleri hariç tutuyorum. Onlar yasal olarak hukuki parti olabilir, ama benim vicdanımda yoklar.

Zaman zaman insanların siyasi tartışmalarına şahit oluyoruz. Farklı partileri destekleyenlerin, birbirlerine nefretle, düşmanca baktıklarını görüyoruz. İnsana, fikirlere hoşgörü, saygı diye bir şey yok. Yüce Allah yarattığını seçiminde serbest bırakıyorken, o zorlamıyorken, bizlere ne oluyor ki baskı kurmaya çalışıyoruz? Şükürler olsun ki rızkı Allah veriyor, bizim elimizde olsa emin olun, farklı fikirde diye rızkını keser, nefes bile almasına izin vermezdik. Doğruları, yanlışları oturup konuşalım, tartışalım, ama husumet beslemeyelim. Saygı, sevgi, hoşgörü şiarımız olsun. Unutmayalım ki insanın iradesine zorla müdahale edenler, zorbalardır, zalimlerdir, gelişimini tamamlayamamış varlıklardır.

Hak için, hakikat için, millet için söyleyecek sözü olmayanlar, doğrulara kör, sağır ve dilsiz olanlar, ancak ve ancak seslerini yükseltirler, lakap takarlar, aşağılarlar, hakaret ederler. Ellerine güç geçtiğinde de acımasızca saldırarak, insan üzerinde kendi doğrularını kabullendirmek için baskı kurarlar. Aslında acizliklerinin bir göstergesidir bu durum.

Farklı görüşlerimiz olabilir, bu gayet doğal. Ya farklılıklarımıza saygı duyarak, herkesin itiraz etmeyeceği ortak paydalar etrafında kenetleneceğiz, ya birbirimize saldırmaya devam ederek, nefret tohumları ekip bölüneceğiz. Vatan hepimizin, ya birlikte yükseleceğiz, ya birlikte batacağız. Seçim mi ? Tabi ki bizim.

Bütün güzelliklerin sizlerle olması dileği ile, Allah’a emanet olunuz.

#vatan-hepimizin #secim #hakikat-icin

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Endişe Duyuyorum

Endişe Duyuyorum

Güçlü olduğun kadar bağımsız ve özgürsün.
Hukuk mu, Güç mü?

Hukuk mu, Güç mü?

Hüseyin Kolaç'ın Köşe Yazısı: Diğer ülkelerin insanlık adına söyleyecekleri sözleri kalmamıştır.
Sosyal Medya

Sosyal Medya

Günümüz dünyasında küreselcilerin ve yandaşlarının en önemli silahlarından biri, sosyal medyadır.
Emperyalizmin Sonu

Emperyalizmin Sonu

Kula bela gelmez, hak yazmayınca, Hak bela yazmaz, kul azmayınca.
Lailaheillallah

Lailaheillallah

Allah'tan başka İlah yoktur.
İşimiz Var

İşimiz Var

Gün, hepimizin geleceği, vatanın ve milletin bölünmezliği, bağımsızlığı için, kenetlenme günüdür.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.