Hüseyin Kolaç Hüseyin Kolaç Özgür Düşünce

Türkiye Kuşatıldı

Emperyalist güçler, sömürgeciler cehennemin kapılarını zorla açmaya çalışıyor. Hesaplar yapılmış, ama Allah’ın hesabını kimse bilmiyor.
Yayın: Güncelleme:

 

Adaletin ve adil paylaşımın olmadığı günümüz dünyasında, enerjiye hükmeden, ekonomik ve askeri olarak güçlü olan ülkeler, dünyaya hükmediyor. Ekonomik ve askeri gücü olmayan, kültürlerini yitirip, kendi özlerine yabancılaşan ülkeler ise, sömürülüyor, eziliyor. Bu nedenledir ki devletler, enerjiye ulaşabilmek için her yolu deniyor.

Son zamanlarda doğu Akdeniz’de bulunan petrol ve doğalgaz rezervlerinin, orta doğudaki petrol ve doğalgazdan daha fazla olduğu söyleniyor. Yapılan tahminler, Türkiye’nin hak talep ettiği bölgelerdeki doğalgazın 3 trilyon dolar değerinde olduğu ve Türkiye’nin 572 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağı yönünde.

Doğu Akdeniz’e sınırı olan Türkiye, Suriye, Lübnan, İsrail, Mısır, Libya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve dolayısı ile Yunanistan. Hadi bu ülkelerin doğu Akdeniz’e sınırları var ve hak talep ediyorlar. Peki ABD, İngiltere, Fransa, İtalya gibi AB ülkelerinin ne işi var doğu Akdeniz’de ? Küresel petrol, doğalgaz şirketlerinin hepsi orada. Bu bölgeden pay isteyen ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Mısır, İsrail, Yunanistan’ın ve NATO’nun daimi deniz görev grubuna bağlı savaş gemilerinin bir kısmı halen bu bölgede bulunmakta. Denizaltılar burada. Rusya’nın savaş gemileri orada. Uçak gemileri bu bölgede. İngiltere Kıbrıs’taki savaş uçağı sayısını hatırı sayılır oranda arttırdı. Lübnan, Suriye ve Libya zayıf olduklarından, kendi dertleri ile uğraştıklarından şimdilik boy gösteremiyorlar. Türkiye’nin de sismik araştırma ve sondaj gemileri ile beraber savaş gemileri o bölgede.

AB Türkiye’ye yaptırım kararı alıyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye’nin engellenmesi karşılığında, Fransa’ya daimi deniz üssü veriyor. İngiltere bölgedeki askeri varlığını artırarak, takviye ediyor. ABD iki yıl önce Bulgaristan’daki Türkiye sınırına yakın bölgelere asker sevkiyatı yaptı. Yine ABD, hemen sınırımıza 60 km mesafede bulunan Yunanistan’a ait Dedeağaç’a, daha yeni 700 araç ve 2000 askerden oluşan askeri sevkiyatta bulunuyor. Yunanistan basını Türkiye ile savaştan bahsederken, Yunanlı yetkililer tehditler savuruyor. İttifak kuran ülkeler, beraber askeri tatbikatlar düzenliyor, ticari ve askeri antlaşmalar imzalıyor.

Orta doğudaki bazı ülkelerde ve Irak’ta ABD üsleri varlığını devam ettiriyor. Suriye’de ABD’nin, AB’nin ve İsrail’in destekleri teröristlere, kendilerinin hükmedebileceği uydu bir devlet kurdurma çabaları devam ediyor. Türkiye, Suriye’ye yaptığı askeri hareketlerle bunu şimdilik durdurdu.

Türkiye Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de aynı anda Mavi Vatan 2019 askeri tatbikatını yaparak, adeta diğer devletlere meydan okuyor, gücünü gösteriyor.

Görünen o ki, Türkiye haricindeki diğer ülkeler ittifaklarını kurmuş, paylaşımlarını yapmış zaten. Türkiye dışlanarak, bölgeden çıkarılmaya çalışılıyor. Türkiye kararlı tutumunu sürdürüyor, haklarını gasp ettirmemekte kararlı. Türkiye hak talep ettiği bazı bölgelerdeki, yabancıların sondaj gemilerini engelleyerek geri yolladı.

Emperyalist güçler, sömürgeciler cehennemin kapılarını zorla açmaya çalışıyor. Hesaplar yapılmış, ama Allah’ın hesabını kimse bilmiyor. Cehennemin kapılarını zorlayanlar şunu iyi bilmelidir ki, biz inancımız, vatanımız, milletimiz, geleceğimiz için o kapıdan girmeye hazırız. Sizler de hazırsanız buyurun gelin.

Son yıllarda Türkiye’nin savunma alanında yaptıkları takdire şayandır. Yerli ve milli savunma sanayiinde yapılanlar, gücüne güç katmıştır. Bu hamlelerini hızlandırarak devam ettirmelidir. Yaptıkları henüz yeterli değildir, alınacak daha çok yol var. Özellikle askeri alanda milli üretimler çok önemlidir. İçimizden bazı çatlak sesler elbet çıkacaktır, ama söz konusu bir milletin bekası ise, her şeyden ödün verilmeli, ama savunmadan asla. Unutulmamalıdır ki, ekonomik olarak ne kadar zengin olursan ol, ülkeni, milletini ve zenginliğini koruyabilecek askeri gücün yoksa, gün gelir hepsi boşa gider, sömürülür durursun.

Türkiye yerli ve milli olarak hava savunma sistemlerini geliştiriyor. Alçak irtifa hava savunma sistemi Hisar A, orta irtifa hava savunma sistemi Hisar O ve yüksek irtifa hava savunma sistemi Hisar U ( Siper ). Hisar A ve Hisar O’nun test atışları başarı ile denendi. Bu arada Türkiye’ye tehdit, ABD, AB gibi müttefik ülkelerden ve İsrail’den geldiğinden, Türkiye acil ihtiyacını karşılamak için Rusya’dan S-400 uzun menzilli hava savunma sistemi satın aldı. Bu durumu göremeyen, idrak edemeyen bazı insanlar, ‘ S-400’e ne gerek var, alıp hangarda çürütecekler, bize saldırmazlarsa boşuna S-400 almış olacağız,’ gibi akla ziyan sözler etmekte. ‘ Orduya ne gerek var, bize saldıran olursa ordu kurarız ‘ demek ne kadar aptalca ise, bu sözler de o kadar aptalcadır.

Şu bir gerçek ki, Türkiye kuşatıldı. Bu bir var olma, bağımlı ortaklıktan kurtulma, tam bağımsız ülke olma mücadelesidir. Beka meselesini hala anlayamayan, idrak edemeyenler, bu tabloyu tekrar düşünsün. Birbirimize saldırıp, parçalanma vakti değil, kenetlenme, tek yumruk olma vaktidir. Korkuya, karamsarlığa kapılmaya hiç gerek yok. Türkiye bunların tamamı ile baş edebilecek, hakkını koruyabilecek güçtedir. Yeter ki bir olalım. Bağımlı ülke olma, ver kurtul anlayışı, başka ülkelerin çıkarına çalışma dönemi sona ermiştir.

ABD’nin dünya jandarmalığı artık tökezliyor, inşallah önümüzdeki yıllarda tamamen çökecek. Artık tek kutuplu bir dünya düzeni sona eriyor. Yeni kurulacak olan dünya düzeni çok kutuplu olacak. Türkiye, dünyaya yön veren ülkeler arasında hak ettiği yerini alacaktır. İnşallah şanlı tarihimizden çok daha güçlü bir şekilde geri dönüyoruz. Bu yola girilmiştir artık, milletimizin özgüveni artmış, ümmet gözünü Türkiye’ye dikmiştir.

Bütün güzelliklerin sizlerle olması dileği ile, Allah’a emanet olunuz.

#dogu-akdeniz #dogalgaz #bir-olalim

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Endişe Duyuyorum

Endişe Duyuyorum

Güçlü olduğun kadar bağımsız ve özgürsün.
Hukuk mu, Güç mü?

Hukuk mu, Güç mü?

Hüseyin Kolaç'ın Köşe Yazısı: Diğer ülkelerin insanlık adına söyleyecekleri sözleri kalmamıştır.
Sosyal Medya

Sosyal Medya

Günümüz dünyasında küreselcilerin ve yandaşlarının en önemli silahlarından biri, sosyal medyadır.
Emperyalizmin Sonu

Emperyalizmin Sonu

Kula bela gelmez, hak yazmayınca, Hak bela yazmaz, kul azmayınca.
Lailaheillallah

Lailaheillallah

Allah'tan başka İlah yoktur.
İşimiz Var

İşimiz Var

Gün, hepimizin geleceği, vatanın ve milletin bölünmezliği, bağımsızlığı için, kenetlenme günüdür.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.