Servet YILDIRIM Servet YILDIRIM Düşüncelerim

Mankurtlar

Bu imzacı takımı iyi takip edelim ey okur. Hangisi yukarıda saydığımız kategorilerden hangisine girerler belirlemeye çalışalım. Mankurtlar hangileri, yumurtadan çıkanlar hangileri, zamanında tehcirden kurtulmak için Müslüman gözüken gizli Hıristiyanlar hangileri, duygusal hainler var mı? Tespit et. Tespit etki bunların birlik ve bütünlüğümüzü bozmasına izin vermeyelim
Yayın: Güncelleme:

Cengiz Aytmatov “Gün Olur Asra Bedel” adlı eserinde insanları köleleştiren juan-juan adlı bir topluluktan bahseder. Bunlar tutsak aldıkları insanların önce kafasını kazır ve bu kafaya yeni kesilmiş hayvan derisinin en kalın yerini sararlarmış. Kuruyup büzülen deri kafayı mengene gibi sarar, kişiye dayanılması çok zor acılar verirmiş. Tutsak başını yerlere vurmasın diye bir kütüğe bağlanarak ıssız bir yere bırakılırmış. Kazınmış kafada uzamaya başlayan saçlar dışarıya doğru uzayamayınca yeniden kafa derisine girer tutsağı acılar içinde bağırtırmış. Dört, beş gün bu şekilde aç ve susuz olarak ıssız bir yerde bekletilen tutsak ya ölür veya belleğini yitirerek hayatta kalırmış. 5. günün sonunda belleğini yitiren bu tutsak yeniden yedirilip, içirilerek eski fiziki gücüne kavuşturulurmuş. O tutsak artık insan olmaktan çıkar, sahibinin her isteğini yerine getiren, hayvandan farksız bir köle, bir mankurt olurmuş.

Belleğini kaybeden kişi için eski düşmanı artık yeni sahibi,efendisidir. Efendisi için kendi halkıyla, kendi arkadaşları, kendi geçmişi, eski değerleri ile cenk eder hale gelmiştir. O artık kendi soyunu, ailesini, toplumunu bilmeden yaşayacaktır. Oluşturulan bu yeni kişiliğe “mankurt” adı verilir.

Emperyalist ülkeler az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerdeki sömürü düzenlerini devam ettirebilmek amacı ile o toplum mensuplarından mankurtlar oluştururlar. Toplumların tamamını mankurt hale getirmeye çalışırlar. Çeşitli metotlarla fertleri milli kimlikten uzaklaştırılırlar. Kendi kültürlerinden koparırlar.

Bu metotları belli başlı örnekleri ile görelim. Amerikalılar silahla bitiremedikleri Kızılderilileri içkiye alıştırarak mankurtlaştırdılar. Ruslar aynı metodu Sovyetler Birliği döneminde Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde kullandılar. İngilizler ve Fransızlar uyuşturucu kullanmayı yasaklayan Çin yöneticilerine iki defa savaş açtılar ve savaş sonunda uyuşturucu yasağını kaldırttılar. İngilizler Hindistan’daki sömürülerini devam ettirebilmek için Hint gençlerine lüzumsuz matematiksel sayıları ezberleterek beyinlerini dumura uğrattılar. Emperyalistlerin yaygın olarak kullandıkları metotlardan biride halkın dini değerlerini ve inançlarını istismar etmektir. İstiklâl Mücadelemiz sırasında Milli Kuvvetler için fetvalar çıkartılarak dinsiz, gâvur oldukları ilân edilmiştir. Cumhuriyet döneminde çıkan bütün isyanlar din elden gidiyor iddiaları ile çıkmıştır. “Allah ile aldatmak” emperyalistlerin en çok kullandıkları bir metottur. Bir başka metot Soros Vakfı, Alman Vakıfları, Avrupa Birliği Fonları yolu ile mankurtlaştırdıklarını maddi yönden beslemek, ödüller vermektir. Orhan Pamuk “Bir milyon Ermeni yok edildi” dediği için ödüllendirildi. Nobel Edebiyat Ödülü aldı. Bunu gören birçok mankurt sıraya geçebilmek için Türk Milletine küfür etmeye başladılar. Hatta bunu kolaylaştırmak için yaygara basarak 301. maddenin değişimini sağladılar. Ele geçirdikleri basın-yayın organları ile dini ve milli değerleri yıpratarak duyarsız ve tepkisiz toplum yaratmak emperyalistlerin mankurt oluşturmada kullandıkları bir başka metottur.

1.Cihan Harbi sırasında Rusların kışkırtması ile cephe gerisinde Türk Ordusunun ikmal kollarını kesen Ermeni çeteciler müdafaasız Türk köylerini basarak Müslümanları öldürdüler. Karşılıklı bir kıyım oldu. Türk Tarih Kurumu eski başkanı Pof. Dr. Yusuf Halaçoğlu bu kıyımda 530 bin Türk’ün öldürüldüğünü açıkladı. Devlet Ordumuzun geri hatlarını korumak amacı ile o bölgelerde yaşayan Ermenilerin tehciri (Yerlerinin değiştirilmesi) kararını aldı. İmparatorluğun başka bölgelerine yerleştirilmelerini sağladı. Bazı Ermeni aileler tehcirden kurtulabilmek için Müslüman olduklarını ifade ederek yerlerinde kaldılar. Türk Tarih Kurumu eski başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu yaptığı bir araştırma için irtida eden (Dininden dönen) bu ailelerin tek, tek belirlendiğini ama asla açıklanmayacağını ifade etmiştir. Halaçoğlu bu bilgileri Amerikan arşivlerinden derlediğini ve PKK ‘nın üst yönetimindeki Kürt yöneticilerin tasfiye edilerek yerlerini Ermeni dönmesi köylerde yetişen ermeni asıllı militanların yerleştirildiğini yani PKK’nın Asalılaştırıldığını belirtmektedir. Sonuç olarak şunu rahatça söyleyebiliriz. Emperyalist güçler Türkiye’nin etnik yapısını iyi bilmekte ve gerektiğinde değerlendirmekteler.

Gazeteci, Yazar Güler Kömürcü’nün bir yazısından alıntı yapalım:

İstihbarat dünyasında 'kuş yumurtası üretmek' metodu vardır. Diyelim ki X• ülkesinde bundan 20 sene sonra yapmak istediğiniz uzun vadeli bir operasyon var. Bu operasyon için size çeşitli provokatörler lazım, en güvenilir provokatör kendi yetiştirdiğinizdir. Bu iş için yetenekli ama geleceği parlak olmayan zayıf karakterli bir 'yumurta' bulunur.
Bu genç üniversitede devşirilir ve aşama aşama önce öğretim görevlisi daha• sonra da medya parlatmaları ve şirket sponsorluklarıyla ülkede sözü dinlenen bir profesör haline getirilir. Gerekirse tüm araştırma ve kitapları da eline hazır olarak verilir. Ülkedeki insanlar bu kişinin yazdığını sandıkları muhteşem eserleri okur ve ona olan saygıları artar. Böylece yumurta kuluçka aşamasını bitirmiş ve çatlayıp faydalı-KADROLU bir kuş olma zamanı gelmiştir.
Belirlenen zamanda bu profesör medya yoluyla müthiş radikal açıklamalar• yapmaya başlar ve tüm ülkeyi karıştırır. Aynı anda kendisi gibi yetiştirilen diğer yumurtalar da farklı faaliyetlere girişirler.
Bu alıntı size Orhan Pamuk’u hatırlatıyor mu?

Kendilerine aydın sıfatını yakıştıran bazı isimler Ermenilerden özür dileme adına aşağıdaki metni imzaya açmışlar.
“1915'te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı Büyük Felaket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum.”

Bu duyarlı! Aydınlara soralım. Aynı duyarlılığı şehit edilen 530 bin Türk için gösterdiniz mi? Azerbaycan’ın beşte biri yıllardır Ermenilerin işgali altında aynı duyarlılığınızı gösterdiniz mi? 25 Şubat 1992’de Hocalı’da Ermeniler tarafından katledilen Azerbaycan Türkleri için insani bir his duydunuz mu? Bunu şimdi olduğu gibi kamuya aktardınız mı? Irak’ta emperyalistler tarafından öldürülen Müslümanların acısını hissettiniz mi? Sebep olanları lânetlediniz mi? Pardon siz aydın duyarlılığına! Sahipsiniz lânetlemezsiniz. Protesto ettiniz mi? Osmanlının terk ettiği topraklarda yok olan Türk ve Müslümanlar sizlerin aydın ve sanatçı duyarlılığınızı! Nasıl etkiledi? Yoksa Ermeni kardeşlerinize karşı oluşan duyarlılığınız Türk ve Müslüman kardeşleriniz! İçin oluşmuyor mu?

Bu imzacı takımı iyi takip edelim ey okur. Hangisi yukarıda saydığımız kategorilerden hangisine girerler belirlemeye çalışalım. Mankurtlar hangileri, yumurtadan çıkanlar hangileri, zamanında tehcirden kurtulmak için Müslüman gözüken gizli Hıristiyanlar hangileri, duygusal hainler var mı? Tespit et. Tespit etki bunların birlik ve bütünlüğümüzü bozmasına izin vermeyelim. Kalın sağlıcakla.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

yusuf kabak
30.12.2008 / 13:35:34
Değişik metodlarla Mangurt yetiştiren dünya politikacılarını o zalim beylere, onların emir ve direktifleriyle hareket edenleri de Mangurtlara benzetmek geldi aklıma Başka benzetilecek daha akla yakın örnekte göremedim.Teşhisiniz çok doğru hocam bizdekilerde aynısı.O eserdeki Nayman anayı bu millet olarak kabul edersek bunlarda bir gün analarını öldürmek için harekete geçeceklerdir. Ama yağma yok bu milletin içinden çıkan bu millet sevdalıları yani Türk Dünyasının yılmaz bekçileri tükürüğümüzle onları boğarız. Türk Dünyasının bilge yazarı rahmetli Cengiz Aytmatov'a Allah'dan rahmet diler mekanı Cennet olsun.
Yusuf ER
30.12.2008 / 21:57:52
Yazınıza katılıyorum ancak sistem gibi düşünmemek lazım. Şahsi yorum ve bağlantı kurmalarınız mükemmel ancak Kendisini korumaya çalışan sistemik bir düşünceyi ne olur yazılarınıza koymayın. Saygılar
Ahi Naci İşsever
5.04.2009 / 13:03:46
Değerli Yıldırım, Mankurt ve mankurtlaştırılmak konusunda getirdiğiniz yorum ve değerlendirmelerinizi, ulusların 'iğdişleştirimindeki'emperyalist yaklaşımlara dikkatimizi çeken yazınızı, özelllikle bugünlerde ümüğümüze binme ve bizi boğma niyetiyle yeni kalıp ve paketlerin tazgahlandığı "şu günlerde!" oldukça yeri ve zamanında kaleme alınmışlığını görüp göstermek ve farketmek gerekiyor. Esenlikler.
Tevfik Kaymaz
2.06.2009 / 17:21:31
Mankurtlaşmak bu günkü anlamıyla yozlaşma. Bunu elbetteki kafamıza bir şey geçirerek yapmıyorlar. Tükettirerek yapılşıyor. Bir toplum üretmeyi bırakıp hazırdan bolca tüketmeyi alışkanlık edinmeye başlamışsa Mankurttan daha aşağılık varlıklara doğru dönüşür. Türk toplumuda her gün biraz daha üretmeyi bırakıp hazırdan yeme yoluna gidiyor. ÖZür mü? Osmanlı yı kendi toplraklaroında olan biten çatışmaları kontrol altına bile alamayacak duruma düşüren , etnik yapıları kışkırtan batılı devletler ve onların ajanları özür dilesin Ermenilerden. Böyle gider se benzer iç çatışmalar yine çıkacak belki devletin bile bu çatışmaların önünü almaya gücü yetmeyecektir. Ama bunun suçlusuda bu gün etnik ayrımcılığı kışkırtan kalleş devletler olacaktır. Özür dilemesi gerende yine Biz Türkler değil kışkırıtıcılık yapan A B ve D olacaktır.

YAZARIN SON YAZILARI

Anayasa Ve Ekonomi

Anayasa Ve Ekonomi

Asıl amaçları yargı denetiminden kaçmaktır. Bunların dışında Anayasa değişiklikleri ile esas yapılmak istenilen husus Türk Devletinin üniter yapısını bozarak ABD’nin arzuları istikametinde devletimizi federatif bir yapıya sokmaktır
Çarşafa Dolananlar Ve Çarşaflayanlar

Çarşafa Dolananlar Ve Çarşaflayanlar

Cumhuriyet döneminde kıt imkânlar ile oluşturulan Kamu İktisadi Teşebbüslerinin büyük çoğunluğu yabancilara satıldılar. Stratejik önemlerine bakılmaksızın haraç mezat satılan bu ekonomik değerlerin satışından elde edilen paralar vatandaşlarımıza istihdam yaratacak yatırımlara sokulmadı.
Sözde İslâmcılar

Sözde İslâmcılar

İstiklâl Harbi sırasında haçlı uzantıları ile mücadele eden Kuva-i Millicileri dinsizlikle suçlayıp düşmanla işbirliği yapanlar da sözüm ona İslâm adına hareket ediyorlardı!
Demokrasi

Demokrasi

Ülkemizde demokratikleşme adı altında yargının siyasallaştırılması, basının susturulması ve yandaşlaştırılması yönünde endişe verici gelişmelerin olduğunu görmekteyiz
Yetim Hakkı

Yetim Hakkı

Halkımızın dinine olan samimi bağlılığını bilen bazı politikacılar konuşurken İslâmi terminolojiye ait sözcük ve cümleleri kullanmayı tercih ediyorlar. Kalbe ve gönle yerleşmesi gereken İslâmiyet’i dillerine yerleştiren bu politikacılar muhalefette “Hazreti Ömer’in adaleti” ifadesini dillerinden düşürmezken, iktidar olduklarında maddi ve siyasi hırslarının esiri olarak iktidar imkânlarını olabildiğince istismar etmekteler
Yeni Bir Seymen Alayı

Yeni Bir Seymen Alayı

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi olan milli devlet yapısının çökertilmesi için Türkiye’nin etnik yapısı sürekli kaşınmış ve Türkiye’nin çok etnikli bir nüfus yapısında, mozaik bir ülke olduğu tezi devamlı gündeme getirilerek Türkiyelilik kavramı ortaya atılmıştır.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.