19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı ‘nın 94.Yılı Taraklı’da Da Kutlandı:
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce bugün saat 10:15 de Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkında gerçekleşen çelenk koyma törenine İlçe merkezindeki Lise, Ortaokul, İlkokul Müdür, Müdür Yardımcıları ve lise öğretmenleri, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ve çok az sayıda vatandaş katıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Timuçin Çetiner lise öğrencileri birlikte Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma programını ardından Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkında devam eden kutlamalarda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Coğrafya Öğretmeni Ramazan Sarsık 19 Mayıs 1919'un bağımsızlığa giden yolda atılan ilk adımın ve var olma mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirtti. Tarih boyunca devletlerin kaderlerini tayin eden önemli dönüm noktaları olduğunu bildiren Sarsık, Anadolu'nun dört bir yandan ateş çemberiyle sarıldığı bir dönemde başlatılan bağımsızlık mücadelesinin de Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olduğunu ifade etti. 

Sarsık konuşmasında “Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yakılan bağımsızlık ve kurtuluş meşalesi yurdun her köşesini sararak büyümüş, bir milletin uyanışına, yeniden doğuşuna vesile olmuş ve Türk milletinin kaderine yön vermiştir. Böyle bir günün Türk gençliğine armağan edilmesiyse büyük bir anlam taşımaktadır. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'da başlattığı bu önemli mücadelenin 94. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyeti bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyor tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Tören Taraklı Çok Programlı Lise öğrencileri tarafından şiirler okunması ve spor gösterileri ile sona erdi.


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.