EDİTÖRDEN

NİHAYET !!!
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Değerli Site Ziyaretçilerimiz;



Taraklı İlçesine bağlı köylerin Orman sınırları içerisinde yapılan kesimlerle ilgili TARAKLI AJANS Haber sitesinde yayımlanan “Ormanlarımız Talan mı Ediliyor?” haberleri üzerine geçte olsa yetkililerden bir açıklama geldi


 Haber Sitemize gönderilen Kamuoyunun bilgilendirilmesi adına yazıyı aynen yayınlıyoruz.






SAYI : B.18.1.OGM.1.02.03.04.Ş2.1/ 255


KONU : Taraklı Ajans İnternet Sitesinde Orman Katliamı  TARAKLI


 Başlıkları İle Yapılan Yayınlar 12-03-2007


TARAKLI AJANS


www.tarakliajans.com


İnternet sitenizde 2 Mart 2007 tarihli Halk Soruyor “ Ormanlarımız Talanmı Oluyor” başlığı altında yayınladığınız fotoğrafta İşletme Şefliğimiz Hark Köyü 87 no’lu bölmesinde devam eden REHABİLİTE  çalışmaları sonucu elde edilen kaçak olmayan  idaremizin bilgisi dahilinde yapılan Rehabilite çalışmalarının sonucu çıkan emvallerdir. İşletme Şefliğimizce Yapılan bu çalışmaya ait Rehabilite Projesi 21-12-2006 tarihinde yapılmış ,projemiz 05-01-2007 tarihinde Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır. Bu proje çerçevesinde 87 no’lu bölmede toplam 27.5 Ha’lık alanda Çkc1 meşcere tipinde rehabilite çalışması planlanmıştır. Bu alanın 20 Ha’ında Meşcere Bakımı, 7.5 Ha’ında Işıklandırma Kesimi  yapılması öngörülmüştür. Bu proje çerçevesinde 417 m3 dikili damga yapılmıştır. Yapılan bu dikili damganın üretimini gerçekleştirmek için 16-11-2006 tarihinde yazı yazılarak Hark Köyü Muhtarlığına yapılacak çalışmanın mahiyeti anlatılmış,bu işte köy halkından çalışmak isteyen kişilerin İşletme Şefliğimize müracaat etmeleri konusunun ilan edilmesi istenmiştir. İşletme Şefliğimize Hark Köyünden İsmail Hakkı AYHAN,Adem Özlü ,Kadir ATEŞ ve Celil SERTER isimli şahıslar  müracaat etmiştir. 20-02-2007 tarihli şartname yapılarak ilgililere kesim işi verilmiştir.



 Yayınladığınız fotoğrafın altında “ Kesimlerin Daha Ne Kadar Devam Edecek Endişesi Gittikçe Artarken Bu Talan’a Kim DUR Diyecek” ve devamındaki aynı neviden fotoğraflardan sonra başta Hark Köyü Seferler Mahallesi olmak üzere ,Aksu Köyü ve Taraklı Geyve arasında kalan alanlarda ağaçların kesiminin sürdürüldüğü belirtilmektedir.



Yazımızın birinci paragrafında belirttiğimiz gibi bahse konu yerlerde kesimler yapıldığı doğrudur. Bu kesimler bu haber ve diğer haberlerinizde belirttiğiniz gibi KAÇAK KESİM değildir.  Ormancılık biliminin gerektirdiği SİLVİKÜLTÜREL müdahalelerdir.



Taraklı ve çevresinde yaptığımız kesimlerin mahiyeti,amacı,bu kesimlerle nelerin hedeflendiği konusunda genel mahiyette bilgi vermek istiyorum.



Taraklı Şefliğimizde ormanlarımızda ana ağaç türlerimiz Kızılçam,Karaçam ve Göknar dır. Kızılçam ve Karaçam ağaç türleri IŞIK AĞAÇLARI dır. Dolayısıyla bu iki ağaç türü ile ilgili yapılacak bütün ormancılık çalışmalarının temel prensibini bu temel özellik belirlemektedir. Çam ormanlarında amaç meşcereyi ( orman parçası ) TEK TABAKALI KURULUŞA  götürmektir. Bu ağaç türlerinde bakım müdahalelerinde ALÇAK ARALAMA yapılması temel ormancılık prensibidir. Bu Silvikültürel müdahale prensibine göre öncelikle ormana yapılacak müdahalelerde ana meşcereyi ( orman parçası ) oluşturan Üst Tabakada bulunan Fertlerin altında kalan ALT TABAKA’daki fertlere öncelikle müdahale edilir. Üst tabakada bulunan fertlerden çeşitli nedenlerle kuruyan,kırılan,devrilen ve kendisinden daha kaliteli olan fertlere baskı yapan azman karakterli fertler alınır.


Sitenizdeki haberlerinizin içinde eskiden hep yaşlı ağaçların ke12-03-200712-03-2007sildiği,şimdilerde ise hep genç ,hatta fidan şeklindeki ağaçların kesilerek ,ormanların geleceğinin tehlikeye sokulduğu belirtilmektedir. Günümüzde yapılan ormancılık çalışmalarında yukarıda izah ettiğimiz temel ormancılık prensipleri çerçevesinde öncelikle alt tabakada bulunan gelişmesi ışık yetersizliğinden dolayı mümkün olmayan fertlerin kesilmesi nedeniyle böyle bir kanaat oluşmaktadır. Oysaki bu doğru değildir. Zaten bütün genç fertlerin kesilmesi de söz konusu değildir. Herhangi bir yaşlı ferdin gölgesinde olmayan ihtiyacı olan ışığı alabilen fertler bırakılmaktadır. Zaten HABER VE HABERLERİNİZİ yaptığınız ormancılık çalışmalarını sadece yol kenarına çıkarılan ,aslında yapılan ormancılık çalışmalarının sonucu olan orman emvallerine bakarak yapmak yerine ormanın içine girerek yapsaydınız doğrusunu görme imkanını bulabilirdiniz.



Ormancılık çalışmalarımızdan Meşçere Alt Bakımı denen ışık ağaçlarından meydana gelen ormanlarda meşcereyi oluşturan ana ağaçların altında kalan ışık yetersizliğinden gelişmesi imkansız olan fidan niteliğindeki fertlerin kesilmesi ,ve bu alt meşcerenin aralanarak bakıma tabi tutulması ,meydana gelebilecek orman yangınında yangının tepeye çıkmasını engellemek için uygulanan yangınla mücadelede yangın çıkmadan evvel yapılan bir ormancılık uygulamasıdır.



Ormancılık çalışmalarımızdan Sıklık Bakımı denen orman bakım uygulaması; sıklık çağına gelen ( 15-20 Yaşındaki ormanlarda )meşcerelerde ,sık gençliklerin seyreltilerek,daha kısa sürede gelişmesi için yapılan bir ormancılık uygulamasıdır. Bu ormancılık prensibinin daha anlaşılır hale gelmesi için sizlere mısır zirai çalışmasını örnek vermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi mısır ilk ekildiğinde çok sık ekilir,çimlenmenin gerçekleşmesinden itibaren ilk ayda bir bakım( Seyreltme) ,ikinci ayda tekrar bakım ( Seyreltme ) yapılarak hem çap yapması,hem de daha fazla adette ve kalınlıkta mısır ürünü elde edilmesi istendiği için bu seyreltmeler yapılır. Ormanlarda yapılan Sıklık Bakımları da buna benzer.


 Bir diğer ormancılık uygulamamızda Rehabilite çalışmalarıdır. Bu çalışmanın maksadı da kelimenin bilinen anlamında olduğu gibi ,ormanın bulunduğu halden daha iyi hale gelmesi için; Sıklık Bakımı,İlk Aralama Bakımı,Meşcere Bakımı,gençliğin geldiği yerlerde Işık Kesimi,Boşaltma Kesimi,Canlandırma Kesimi,Fidan Dikimi,Çapa,Gençlik Bakımı,Dikenli Telle İhata ,Bekçi İle Koruma gibi bir çok ormancılık prensibinin tek tek veya bir arada yapıldığı prensipler bütünüdür.


2006 yılında Şefliğimizde 200 Ha Rehabilite çalışması,300 Ha Meşcere Alt Bakım çalışması,750 Ha Meşcere Bakım çalışması yapılmıştır.


   2007 yılında 300 Ha Rehabilite,300 Ha Meşcere Alt Bakımı,750 Ha Meşcere Bakımı programımız bulunmaktadır. Bu programlardan 150 Ha Rehabilite,150 Ha Meşcere Alt Bakımı,50 Ha da Meşcere Bakım çalışmaları 2007 yılı 3. ay itibariyle bitirilmiştir. Yangın mevsimi gelmeden planlanan çalışmaların bitirilmesi hedeflenmektedir.


  Ormanlarda yapılan çalışmalarla ilgili haber yapmak istediğinizde teşkilatımız 24 saat esasına göre çalışan bir teşkilat olduğundan her zaman bir yetkiliye ulaşabilirsiniz.


  Ormancılık çalışmalarının bilimsel çalışmalar olduğunu ,bu çalışmaların isteğe bağlı olan bir çalışma olmadığını bilmelisiniz. Yapılacak ormancılık çalışmasının şeklini,dozunu ormanın fiili durumu belirler. Biz ormancılar objeyi görürüz,analiz ederiz,en alt kademeden en üst kademeye kadar yapılacak çalışmaları tetkik eder ,kararı veririz ve gereğini yaparız. Örneğin ;Milli Eğitim Teşkilatı okul çağına gelen çocuğu velisi okula göndermek istemese de bu kurumumuz kanunlar çerçevesinde o çocuğu okula getirtir ve eğitim öğretimini yaptırır. Çünkü o çocuğun bu eğitimi almaya ihtiyacı vardır. Biz ormancılar da ormanın ihtiyacı doğrultusunda gerekli müdahaleleri yaparız. Ormancılık çalışması yapacağımız köylere yapacağımız çalışmalar hakkında gerekli bilgileri vererek,bu işi öncelikle bu köylülere yaptırırız. Bu köylerden işe talipli çıkmazsa o zaman diğer köylülere işin yaptırtılması söz konusu olur.


Ormancılık çalışmaları yapılan köylerde,yapılan çalışmalar takdirle karşılanmakta, çalışılması gereken ileriki yıllarda programa alınan sahalarla ilgili ,diğer köylülerden bizim köyümüzde de  çalışılsın diye talepler gelmektedir.



 Siz Taraklı Ajans İnternet Sitesi yöneticilerini,yazarlarını yanlış bilgilerle teşkilatımızı karalayıcı iftira niteliğinde yayınlarınız dolayısıyla kınıyor,gönderdiğiğmiz yazıyı aynen yayınlamanızı ve özür dilemenizi bekliyoruz. 2 Mart 2007 tarihinden günümüze kadar 10 gün boyunca sitenizde yalan yanlış,mesnetsiz,teşkilatımıza ve ayrı ayrı şahıslarımızı rencide edici,aşağılayıcı ve iftira niteliğindeki yazınıza cevap mahiyetinde gönderdiğimiz yazıyı aynı sürede hiçbir cümlesini değiştirmeden yayınlamanızı bekliyoruz.


Aksi takdirde haklarınızda Cumhuriyet Savcılığı nezdinde davacı olacağımızı,hem ceza ,hem de hukuk bağlamında hakkımızı arayacağımızı bilmenizi istiyoruz.


Şimdi başta siz internet sitesi mensupları olmak üzere ,bütün halkımıza yayınınızla ilgili veya başkaca ormancılık konularıyla ilgili bilgi sahibi olmak istenildiğinde ulaşabileceğiniz telefon numaralarını vermek istiyoruz.





Şevket HACIOĞLU : Taraklı Orman İşletme Şefi = 0264 4912056,0505 6775489, 0533 4243066



Fahri SÖNMEZOĞLU : Geyve Orman İşletme Müdürü = 0264 517 0067,0505 689 4984 ,0532 4403622



Selçuk KURTBAL : Geyve Orman İşletme Müdür Yardımcısı = 0264 5175280,81, -0505 6470868


Celil ÖZCAN : Taraklı Orman İşletme Şefliği Orman Muhafaza Memuru :0542 4581123,0539 2634361


 Ahmet DÖNER : Taraklı Orman İşletme Şefliği Orman Muhafaza Memuru: 0542 4581122



 Mustafa ARIĞ : Taraklı Orman İşletme Şefliği Orman Muhafaza Memuru: 0532 4022390


Şevket HACIOĞLU
Taraklı Orman İşletme Şefi
DAĞITIM : Gereği İçin Taraklı Ajans,


Bilgi İçin:Taraklı Kaymakamlığı,Taraklı Cumhuriyet Başsavcılığı,Geyve Orman İşletme Müdürlüğüne yazılmıştır.



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

s.cevat ÖZKAN
15.03.2007 / 19:14:47
açıklamaları okudum.bilimsellikden sözedildiğini gördüm. ne kadar bilimsel elbette tartışılır! ormanlar hepimizin canı kadar kıymetlidir. duyarlı insanların buna olan tepkilerini,kendinize yönelik aşağılama olarak algılamanız abese iştigal oluyor.ve ayrıca bu insanlar hakkında yasal işlemler yapmak gibi bir TEHDİT e neden ihtiyaç duydunuz. ayrıca bizler orman bakanlığının temel görevi ormanları korumak olarak biliyorduk.yanıldıkmı!? siz ise kesimlere devam edeceğinizi söylüyorsunuz.bizimde bundan orman bakanlığı istediği zaman orman keser(bilimsel yöntemlerle) yoksa karşı çıkanlar cezalandırılır. olarakmı algılayıp susmamız gerekiyor. burada gösterilen tepkiler,bu insanlarının canının acıdığını gösteriyor.cezayı yaptırıma maruz kalacak herhangibir eylemi sözkonusu değil. bu açıklamada insanların gösterdiği tepkiyi iyi analiz etmenizi dilerdim.
s.cevat ÖZKAN
15.03.2007 / 19:51:45
TARAKLI VE YÖRE HALKININ EKONOMİKKOŞULLARININ NE KADAR OLUMSUZ OLDUĞU HERKESCE BİLİNEN BİR GERÇEK. BU KESİMDE ÇALIŞAN İNSANLARIN SADECE O ALACAĞI PARADAN DOLAYI MEMNUNİYETİ SÖZKONUSU OLABİLİR! BU İNSANLAR ORMANSIZLIĞIN NE KADAR KÖTÜ SONUÇ DOĞURACAĞINI ANLAMAK İSTEMİYECEK KADAR EKONOMİK İHTİYAÇ İÇİNDEDİRLERKİ,MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRMİŞLER. YAPILAN AÇIKLAMA İÇİNDEKİ BU PARAGRAF BENİ DAHA ÇOKÖRSELEDİ. YA SİZLERİ!!!!
tiocfeidh
15.03.2007 / 20:03:30
yapılan kesimlerin neden niçin yapıldığını merak etmek ve bu konuda sizlerden bir açıklama beklemek tabiyki bizlerin hakkıdır 10 gündür bu sitede bu konunun yazıldığını bilmenize ramen neden cevap yazmakta bu kadar geciktiğinizi pek anlaçış değilim ayrıca açıklamanızda bilimsel birşey lerden bahsedip duruyorsunuz biz sizin bilimsel açıklamalarınızı anlamak zorunda değiliz bizler ormacıda değiliz bizler sadece cevremizde olup biten kesimlerin ne için neden yapıldığını merak ediyor ve bu kesimlerim yapılmasından üzülüyoruz yazınızda tehtit mahiyetinde cümlelerin geçmeside sizin açınızdan çok üzücü sizler bilgi edinme hakkını kullanmak isteyen insanlara bu şekilde tehtit vari konuşamazsınız bu hakkı kendinizde nasıl görüyorsunuz bilmiyorum bilgi edinme hakkını kullanan bireylere bilgi vermek sizlerin görevi çünkü sizler kamu adına çalışıyorsunuz ve kamuyu aydınlatmak ve kamuya cevap vermek zorundasınız çünkü bu ormanlar hepimizin bunu da hatırlatmak isterim saygılar.....
hüseyin
16.03.2007 / 10:47:38
Taraklı ajansın ormanlarımız talan ediliyor başlığı altında yazmış olduğu yazıyı okudum ve arkadaşları gönülden destekleriyorum.Çok önemli bir konuya parmak basmışlar bende kesilen ağaçları gördüm dümdüz kalem gibi ağaçlar talan edilmiş yüreğimiz yanıyor.televizyonlarda küresel ısınmadan bahsedilirken memleketimizde bu şekilde ormanların talan edilmesinin doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum.bu kesimlerin amacını gayesini anlamış değilim.daha önce ormanlarımızda temizlik adı altında yapılan kesim alanlarında 20yıl geçmesine rağmen büyüyen bir ağaç yok o kesimlerden sonra Taraklının iklimide değişti kar yağmur yağmaz oldu .bunları bile bile temizlik adı altında bu talana nasıl göz yumulur.Taraklı halkınında bu konuya duyarsızlığını hayretle karşılıyorum.bu millet uyuyormu arkadaş fazla lafı uzatmadan bu konuyu gündeme taşıyan arkadaşları tebrik ediyor,hepinize sayğılar sunuyorum.
Halim
16.03.2007 / 11:25:04
Halk 02 mart 2007 de sormuş.Okudum yazıda bir endişenin paylaşımından başka bir şey yok.Orman İşletmesi 15 mart olmuş yeni cevap yazmış.Vatandaşı bir dövmediği kalmış.Eğer bu halkın hassasiyetine 12 gün sessiz kalırsan yorumlarada katlanmak zorunda kalırsın.Kaldıki biz Taraklı halkı olarak sizin tebanız falan değiliz.Yani konuya hassasiyet gösteren herkes tek tek bu numaraları aramak zorundamı.Birde bu kadar kişi o numaraları arasa kaç tanesine cevap verebileceksiniz.Vatandaşa haddini bildirmeyi bırakıp, yaptığınız işi izah edip desteğinizi almanız daha doğru olmazmı.insanlar teknik konuları bilemeyebilir.Alın size herkese ulaşabilecek imkanı sağlayan bir site.Bu kadar yazıyı vatandaşa fırça atmak için yazmak yerine, bilinçlendirmek için 3 martta yazsanız kimse üzülmezdi.Ülkenin her yerinde bunca kavga gürültünün olduğu bir yerde Taraklıda hala işler konuşarak halledilebiliyor.Eğer bu halkla bile diyolog kuramıyorsanız sorunu kendinizde arayın.UNUTMAYIN BİZ TEBA DEĞİLİZ.
Halim
16.03.2007 / 12:10:05
bu noktada bir Taraklılı olarak tüm Taraklılılar adına sizden, 1.bu açıklamayı 13 gün geç yapartığınız için 2.Hatta böyle bir uygulamayı yapmadan önce halkı bilgilendirmediğiniz için 3.Tehtidkar bir tavır kullandığınız için yine bu sitede özür dilemenizi bekliyorum. Ayrıca Yargıyı,halkı eksik bilgilendirmezin sonunda ortaya çıkan nahoş tabloda baskı ve tehdit unsuru olarak kullanmanız yargı sistemine yapılacak en buyuk saygısızlıktır diye düşünüyorum.Tabi Haddim değil biliyorum ama bu yaklaşımınızdan dolayı bir özürde bu müesseseden dilemeniz gerekiyor diye düşünüyorum. Bir iki sözde sayın Belediye Başkanımıza.Taraklı adına bu özrü talep etmek en son benim,ilk sizin işiniz.Sizi yakinen tanıyan biri olarak gerekeni yapacağınızı biliyorum.Unuttuysanız hatırlatıyorum. Saygılarımla
vatandaş
16.03.2007 / 14:28:01
buradan sormak istiyorum ışık yetersizliğinden bahsediyosunuz ormanın ışık almayan yerlerini hiç dolaşmamışsınız sanırım ışık almayan bölgelerde ağaçlar da kuvettlidir ve bitki örtüsüde. ilk önce bir doğa bilimi uzmamıyla görüşseniz daha iyi edersiniz böyle bilinçsiz katlimlar yapmak durumunda kalmazdınız.bence orman işletmelerin bilinçli kişiler atanmalıdır yoksa memlekette orman diye birşey kalmayacak
metin
16.03.2007 / 14:42:35
Ormanlarımızı korumak hepimizin görevi ve ödvidir.Soruyorum size:Taraklı çevresinde rehabiliteye ihtiyaç var mı?Yaşlanmış ağaç var mı?Kesilen ağaçların yaşı kaç?KERESTE yapılacak ağaç var mı?Yol kenarlarında görüyoruz.Hepsi fidan.Bu haberleri yapanları tehdit dğil tebrik etmek gerekir.Ormanın değerini biliyor ve ship çıkıyorlar.Son on yılda yangın ve kesimlerle ormanlarımızın yarısı telef edildi.ÜLKEMİZİ SUSUZ BİR YAZ BEKLİYOR.ilçemize YAĞMUR YAĞMIYOR.Sebebi ormanların yok edilmesidir.Orman haftasında ne diyeceğiz.ağaç keselim demiyeceğiz herhalde.KESİLEN ağaç var. dikilenler nerede?HANİormanlar akciğerimizdi.oRMANLARI KESMEK İÇN DEĞİL AĞAÇ DİKMEK İÇİN İHALE YAPALIM DİYOR saygı ve seviler sunuyorum.
M. Ali YİĞİT
16.03.2007 / 18:20:59
ormanlar tarakliajans'ın değil, hepimizin. Tarakliajans milllet için uğraşıyor ve uyarıyor. Eğer bir ağaç bile gereksiz yere kesilmişse bunun mesuliyeti ağırdır... Bu haberleri CESURCA yayınlayan editörleri tekrar tebrik ediyor ve tarakliajans'ın tehdit edilmesini şiddetle ve esefle kınıyorum.
Ragıp Yılmaz
16.03.2007 / 18:58:04
Tarakliajansın 2 mart 2007 tarihli ormanlarımızın kesiminde yöre halkının düşüncelerini anlattıkları yazının Taraklı orman şefliğinin neden bu kadar öfkelendirdiğini anlamadım. kesim yapılan bölgede neden kesim yapıldığının halkın anlayacağı şekilde yazılırsa memnun oluruz. Tarakliajansın tehtid edilmesini kınıyorum
irfan
16.03.2007 / 19:34:43
Taraklı ajans;ın ormanlarımız talan mı? ediliyor başlığı altında yayınlamış olduğu yazısını okudum bu konuyu gündemlerine taşıyan arkadaşları kutluyorum.Orman işletme şefliğinin konu ilgili cevaben yazısınıda okudum.Bilimsel bazı olaylardan bahsediliyor,işte genç fidanların ışık almadığından büyüyemediğinden bahsediliyor,Fakat ben Taraklılı olarak ormanlarımızın ışık almayacak kadar sık olduğunu düşünmüyorum daha doğrusu ben o kadar sık ormana rastlamadım,benim şahsi düşüncem her ne şartla olursa olsun ormanların kesilmesini istemiyorum.taraklı da yaşayan bir vatandaş olarak bunu istemekte en doğal hakkım çünkü orman kesimlerinin doğuracağı tabi at olaylarının sıkıntısı biz veya çocuklarımız çekecek ben tekrar böyle önemli bir konuyu gündeme getiren arkadaşları kutluyor saygılarımı sunuyorum.
Baki YILDIRIM
16.03.2007 / 20:13:34
BU ORMANLAR DEVLETİNDİR,MİLLETİNDİR;Ormanlarımızı korumalıyız.Yoketmemeliyiz.TARAKLI AJANSIN ORMANLARIMIZ TALAN MI OLUYOR? konulu yazısını cesaretle yayınlayan Editörleri tebrik ediyorum,kutluyorum.Evet ormanlar talan ediliyor görüşüne ben de içdenlikle katılıyorum.Çünkü 23 yıl önce geldiğim zamanki Taraklı çevresindeki ormanlar şu an yok.Şimdi kar ve yağmu da yağmaz oldu.Soruyorum orman bakanlığı yetkililerine bunların görevi ormanları kesip satmak mı yoksa korumak mıdır.Taraklı Ajansa gönderilen tehdit içeren yazıyı kınıyorum.Demokratik bir ülkede herkes yaptığı yanlışlara gelecek eleştirilere tahammül etmek zorundadır.Başka türlü yanlışlar düzeltilemiyor.herkes yaptığını doğru sanıyor.Gönderilen dehdit yazısını okudum .yazıyı düzenleyenler orman bilimi söz ve terimleriyle kendilerini haklı çıkarmaya çalışmışlar.Bu orman kesimlerinin bu izah etmeye çalıştıklarıyle hiç ilgisi yoktur.Çünkü bu yazıda bahsedilen konuları içeren orman Taraklı çevresin de bir tek Tuzla köyü çevresinde vardır.
Baki YILDIRIM
16.03.2007 / 20:36:52
Tuzla çevresindeki ormanlarda bir kaç yıl önce gerektiği şekilde temizlenmişti.Birde yazı da bazı köylerin kesimlerden memnun olduğundan bahsedilmiş.bunun sebebi şu sıralarda vatandaşın ormandaki kesimlerden ücret alıp birez ihtiyaç gidermesinden kaynaklanmaktadır.Vatandaşımız zararın farkında olsa bu işden memnun oluyorum demez.Ormanlar konusunda halkımız yeterince bilgilendirilmeli ki fayda ve zararı iyi bilsin.Orman yangınların da halkın yardımına başvuruluyorda ,kesim yapılacağı zaman plan ve projesi yapılmadan niçin köylü vatandaşlar ve muhtarlıkların görüşü alınmıyor veya sorulmuyor.Şeflikler kendi yorumlarına ve karaları doğrultusun da kesim işlemlerini hazırlayıp tamamlıyor sonrada kesimlerin yasal olduğunu lanse ediyor.kesimlerin kurallara uydurulduğunu hepimiz bilmekteyiz.Her şeyden önce amaç kesmek değil dikmek olmalıdır.Kesilenlerin yerine yenileri dikilmeli ve yetişmesi kesimlere verilen önem kadar önemsenmelidir.saygılarımla.
orman demek yeşil demek
16.03.2007 / 21:56:34
YEMYEŞİL HAYAT TAŞIR. TARAKLIMIN ORMANLARI. UFUKLARA ULAŞIR. TARAKLIMIN ORMANLARI. YAŞ KESMEK ZULÜM SİZE HAK DEĞİL ÖLÜM SİZE VARMIYOR ELİM SİZE TARAKLIMIN ORMANLARI. SİZİ KESEN KALIR AÇ. ÖLÜMDE BİLE MUHTAÇ. KEFENDEN ÖNCE AĞAÇ. TARAKLIMIN ORMANLARI. KÜÇÜKSEDE YAŞIMIZ. YOLUNDADIR BAŞIMIZ. YARIN CAN YOLDAŞIMIZ. TARAKLIMIN ORMANLARI. ORMANLAR HEPİMİZİNDİR.ORMANLAR GELECEK NESİLLERİNDİR.ONLARA İYİ BAKMAK KORUMAK EĞER HATA İSE VARSIN OLSUN.NEDEN BU KADAR UZUYOR BU İŞ.ORMANLARIMIZI KORUYANLARA HELAL OLSUN.KORUMAYA ÇALIŞANLARI ENGELLEYENLERE NE DİYELİM.ALLAHINDAN BULSUN.BURALARA YORUM YAPANLAR MEŞCERE BAKIMI,IŞIKLANDIRMA KESİMİ,ALÇAK ARALAMA,SIKLIK KESİMİ GİBİ TABİRLERDEN ANLAMAZ.BURALARA YORUM YAPANLAR KESİLEN AĞACIN NE DERECE YAŞLI VE GENÇ OLDUĞUNA BAKAR.BUDA GÖSTERİYORKİ YAPILAN KESİMLERDE YAŞLI GENÇ DİNLENMİYOR.BUNUN TEK ÇÖZÜMÜ KALKACAKSIN VE HALKIN ANLADIĞI DİLDEN ANLATACAKSINIZ.BU HALK BUNU İSTİYOR.BU HALK YEŞİL TARAKLININ YOK OLMASINI İSTEMİYOR.HOŞÇAKALIN
Hamdi YEL
16.03.2007 / 22:42:01
Eğitimine yatırım yapmayan ülkelerin ilerlemesi muvaffak olması mümkün değildir.Ülkemizin genel bütçesinin büyük çoğunluğunun eğitime ayrılası gerekmektedir. Bizim halkımız ormanın içinin ne zaman temizleneceğini ne zaman tekleme seyreltme yapılacağını bilmez bu işlere girişilmeden önce ilgili kurumların halkımızı onların anlayacağı dilden teknik terimlerden uzak olarak izahı gerekir kanaatindeyim.Haber sitesininde bu tür yayınlarına maruz kalmazdınız.
Halim
17.03.2007 / 10:36:59
Değerli site üyesi arkadaşlar.Sapla samanı karıştırmamak açısından bir konuya açıklık getirmek gerekiyor.Orman ile ilgili azda olsa bilgim olduğunu bilirsiniz.Burda orman işletmesinin yapmış olduğu uygulama teknik olarak büyük ölçüde doğru.(Ama yol kenarlarına yapılan uygulama içime sinmiyor).Zaten işin bu yönünü tartışacak bilgiye sahip değiliz.Burdaki sorun yetkili kurumun uslubundan kaynaklanıyor.Halkı bilgilendirmeyi sadece devlet ihale kanunun uygulanması ile sınırlı zannediyorlar sanırım. Burda vatandaş işin yapılış sebebini bilmek istiyor.Yapacak kişilerin seçimini değil.Kaldıki asıl atladıkları bir şey varki sizlerde unutmuş görünüyorsunuz.Uzun yıllar önce bu konu ilçemizde daha ciddi bir sorun oldu.Vatandaş yol kenarındaki ağaçlarının kesimine engel olmak için parkın önünde gösteri yaptı.O zamanki işletme şefi cok zor durumda kalmıştı.zahmet edip tel verdikleri memurlara sorarlarsa hatırlarlar.Artık hepimiz alışalım.HALKA RAĞMEN BİR ŞEY YAPILAMAZ.HALKLA BERABER YAPMAK GEREKİR
ömer çavuş
17.03.2007 / 11:14:47
Ben sitenizi internetten takip etmekteyim ilçenizede birkaç kere geldim gödüm çok güzel ve şirin bir ilçe Her kurum yapacağı işi halka söylerse aıklama yapmaya çalışırsa o iş olmaz bence burada orman işletme müdürlüğüne haksız yere bilgi yapılıyor tamam ormanlar hepimizin ama bu iş de tekniğine göre yapılıyor dur rastgele kesim yapılmaz zaten çok bilgi edinmek isteyen varsa bilgi edinme kanunu var herkes yararlana bilir birimden bilgi isteyeneceğinize birimden bilgi alın saygılarımla
Halim
17.03.2007 / 16:47:21
Sayın Cavuş.Öncelikle ilçemize olan ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.Kesinlikle haklısınız.Ama bizim anlatmaya çalıştığımız konu sanırım biraz daha farklı.Taktir edrsinizki Cumhurbaşkanı bile zaman zaman sözcüsü vasıtasıyla gündem ile ilgili konularda halka bilgilendirici açıklamalar yapıyor.Bu tür teknik uygulamalar yıllardır her yerde olduğu gibi ilçemizdede yapılıyor.Yeni bir şey değil.Konu buraya yansımış.Konuyu buraya yazan arkadaş hangi aşamalardan sonra buraya yazdı bilemiyorum.Ama sıkıntı burdan sonra başlıyor.Yetkilili kişiler buna kısa sürede bilgilendirici bir yazı yazsalar faydalı olacağını sizde kabul edersiniz herhalde.Olaya sessiz kalıp sonrada tehtidkar bir uslupta kullanılarak yazılmış yazı şahsen beni rahatsız etti.Yani iş bilgilendirmenin dışına çıkılıp had bildirilmeye dönüşünce vatandaş olarak tepkimizin oluşması doğal diye düşünüyorum.Kaldıki herkes bilgilenmek için bu numaraları arasa cevap verebileceklerini düşünebiliyormusunuz.İlginize tekrar teşekkürler syg
Serkan yılmazer
17.03.2007 / 17:54:01
BİRİLERİNİN CANI MI YANDI NE? ORMAN İŞLETME ŞEFİNİN YAZISINI SABIRLA OKUDUM. AMA ANLAMADIĞIM BİRŞEY VAR. NEDEN BU KADAR SERT BİR TEPKİ. SONUÇTA BİR HABER GAZETESİ VE GÖREVİ KAMU OYUNA YAPILANLARI DUYURMAK. HİÇ BİR GARİPLİK GÖREMİYORUM. NEREDEYSE HER PARAGRAFTA KURULUMUZUN ALDIĞI KARAR TARZI İFADELER KULLANMIŞSINIZ. BU YETERLİ BİR SAVUNMA DEĞİLDİR. BU BİR. İKİNCİSİ ALTINI ÇİZEREK BELİRTMEK İSTİYORUMKİ BİR ZAMANLAR YOLLARI DALLARI İLE GÖLGELENDİREN AĞAÇLARIN YERİNDE YIĞIĞNLARCA KURU OT MEVCUT. BANA SENİN ORMNANIN İÇİNİ ANLATARAK SAVUNMA YAPMA HAKKIN YOK. MADEM SEVİYORSUN ORMANI O OTLAR ORMANIN ALAYINI YAKAR BENDEN DAHA İYİ BİLİYORSUN ONLAR NEDEN TEMİZLENMİYOR. AYRICA YOL KIYISINDAKİ AĞAÇLARIN HEPSİNİN YAŞLI OLDUĞUNU İDDİA EDEMESSİNİZ. YOL GENİŞLETME BAHANESİ DE KALMADI YENİ YOLUNUZ DA AÇILDI. HA KÖY YOLU DEYİP DİĞER KÖYLERE DE GİRERSENİZ ONA YORUM YAPAMAM TABİ. HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ SORUMLU OLANLAR HESABI ALLAH KATINDA MUTLAKA VERECEKTİR.
Kamil SÖNMEZ
17.03.2007 / 23:35:35
Sayın Editör... Orman İşletme Müdürlüğü çok marifetli bir iş yaparmış gibi resmen sizi ve sitenizi tehdit ediyor. Ne demek Bu milletin Hem yeşilini yok edeceksin hemde haber alma özgürlüğünü önliyeceksin, haber yapanlarıda tehdit edeceksin.. Vay babam Vayyyy... Birilerinin kuyruğuna basıldı galiba.. Sevgili Tarklı Halkı... Hatırlıyormusunuz.. Hani Aygırlar Yangınından döndükten sonra Dönemin devlet bakanı tarklımıza gelmiş ve Tüm Taraklı Hükümet konağına Toplanmıştı.. şimdi Neden Böyle bir eylem yapmıyorsunuz? İmza Kampanyası ve gerekirse Eylem Yaparak bu haberi Tüm Türkiyeye duyurun.. Ormanlarımız Geleceğimizdir.. Geleceğimizi Kimse Karartamaz.. Sayın editör sizlerde bu yazıya istnaden karşı dava açınız. Haber özgürlüğünü kimse engelliyemez..
mesut uzelli
18.03.2007 / 02:43:26
GÖNDERİLEN BU CEVAP YAZISINDAN ANLAŞILIYORKİ HALKIN DUYARLILIĞI.VE BUNUN SONUCUNDA ORTAYA ÇIKAN SONUÇ.GAZETECİ.HABERCİ HALKI BİLİNÇLENDİRİYOR.YANLIŞ VARSA DOĞRU ÇÖZÜME ÇAĞIRIYOR.YETKİLİLER DUYARLI DAVRANMIŞ VE CEVAP YAZISI YOLLAMIŞ.BU OLAY HALK GÖZÜNDE KAPANMIŞTIR.BENCE HERKES GÖREVİNİ YAPMIŞTIR...
Kenan
18.03.2007 / 11:01:49
taraklıajansı kutluyorum,düşünen ve sorgulayan bir toplumun öncülüğünü yaptığınız için teşekkür ediyorum.bu ülke bizim, bu vatan bizim,bizler sorgulamazsak kim sorgulayacak.şeffalıktan yana olan bir iktidarımız var. herşey şeffaf olması içinde devlet büyüklerimiz mücadele ediyor. Orman teşkilatı rahatsız değil memnun olması lazım.Ve şüpheleri giderecek açıklamayı halkada yapmalıdır.halkla elele olmak için halkın içindeki şüpheleri yok edecek cevapları hem açıklamalı hem göstermeli.ozaman ormanlar halktarafından daha çok sahiplenilir diye düşünüyorum.aksi halde halkı küstürürseniz burada zararlı hepimiz oluruz ki toplumlar da böyle yıkılıp yok olurlar. husumet üreteceğimize açıklık getirerek birlikteilk sağlayın.bu işler atmakla tutmakla olmaz.saygılar
Taraklı Ziraat Odası Başkanı Ruhi Avdan, Çiftçiler Günü Dolayısıyla Kutlama Yaptı

Taraklı Ziraat Odası Başkanı Ruhi Avdan, Çiftçiler Günü Dolayısıyla Kutlama Yaptı

Taraklı Ziraat Odası Başkanı Ruhi Avdan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Avdan, çiftçilerin önemine vurgu yaparak tarım sektöründeki emekçilere teşekkür etti.
Kaymakam Serttaş Hemşireleri Ziyaret Etti

Kaymakam Serttaş Hemşireleri Ziyaret Etti

Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş, Taraklı Devlet Hastanesinde görev yapan fedakar hemşireleri ziyaret ederek, Hemşireler Haftası'nı kutladı.
Taraklı ÇPAL Öğrencilerinden Anlamlı Anneler Günü Kutlaması

Taraklı ÇPAL Öğrencilerinden Anlamlı Anneler Günü Kutlaması

Taraklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Anlamlı Anneler Günü Kutlaması
Ziraat Odaları Birliği'n den ziyaret

Ziraat Odaları Birliği'n den ziyaret

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon kurulu ve Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, ve Taraklı Ziraat Odası Başkanı Ruhi Avdan ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı'yı ziyaret etti.
Taraklı'da Kaymakamlık Toplantısı: İstişare ve Çözüm Odaklı Görüşmeler

Taraklı'da Kaymakamlık Toplantısı: İstişare ve Çözüm Odaklı Görüşmeler

Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş'ın başkanlığında, kurum amirleri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.
SESOB Başkanı Alişan'dan Başkan Pilavcı'ya Ziyaret

SESOB Başkanı Alişan'dan Başkan Pilavcı'ya Ziyaret

SESOB (Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) Başkanı Hasan Alişan, beraberinde Oda Başkanları ile birlikte Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı'yı ziyaret etti.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.