Taraklı'nın Gelişmesine Termal Hız Katacak

Evren TV’de hafta içi her sabah saat 08.30-10.00 arası canlı yayınlanan, Uğur Kaya ve Ayşegül Kadıoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Konuşan Sakarya programının önceki gün konukları, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve Başkan Vekili Canan Çakmak oldu.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı’nın ilk kadın meclis üyesi ve başkan vekili olan Canan Çakmak, tarihi dokusu ve bozulmamış kültürü ile meşhur ilçenin son 10 yılda turizme açılmasıyla ilgili bilgililer verdi.

KADINLAR DAHA AKTİF

Kapalı bir toplum olan Taraklı’da turizm çalışmalarına başlamanın kolay olmadığını anlatan Çakmak, “Sağolsun Başkanımız bize çok destek verdi ve her zaman çeşitli çalışmalar yapmamızı teşviki etti. Taraklı da kadınlar önceden birbirlerine mahalle mahalle oturmaya giderlerdi şimdi taraklıya has organik ürünleri yapmak için gezmeye vakit bulamıyorlar. İnanın ilçeye gelenlere ürün yetiştiremiyoruz. İlk zamanlar mekan açmak, ilçenin tatlarını misafirlere sunmak zordu. Şimdi restore edilen konaklarımızla ve açılan yeni mekanlarımızla ilçemize gelen misafirlerimizi daha iyi ağırlıyoruz.” dedi.

RESTORASYONLAR SÜRÜYOR

Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ise ilçe yapılan çalışmalardan bahsetti. Mümkünlü reklamları ile büyük bir tanıtım gerçekleştiren Taraklı’nın dünyanın en sakin şehirleri listesinde yer almasının da ilçeye önemli bir katkısı olduğunu dile getiren Özkaraman, Taraklı’nın tescillenmiş meşhur konaklarının ve evlerinin restorasyonun devam etiğini kaydetti. Restorasyon konusunun sanıldığı kadar kolay olmadığını vurgulayan Özkaraman, “Restorasyon zor ve zahmetli bir iş. Bin bir zahmetle restore edilen bir bina diğer binalar restore edilene kadar ikinci bir restorasyon ister hale geliyor. Bu binaların sahipleri, mirasçıları, onların çocukları derken restorasyona başlamak için bile çok uğraşılıyor. Ancak bizin insanımız bu mimarinin, içinde yaşadıkları evlerin kıymetini gelen ziyaretçilerin hayranlık içindeki sözleri ile anladılar. Şimdi yapabilen kendi imkanları ile evini onarmaya çalışıyor.” dedi.

TERMAL HIZ KATACAK

Termal tesisler sayesinde ilçenin gelişiminin çok daha hızlı olacağını vurgulayan Özkaraman “Taraklı’da 10 bin kişilik bir termal tesis yapılıyor. Yılsonu itibariyle bitirilmesi planlanan bu tesis ile hızlı bir nüfus artışı yaşayacağız. İlçemize termal turizm büyük bir katkı sağlayacak.” diye konuştu. 


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

yazan fatma k .
22.05.2014 / 12:52:39
canan senin adına çok mutlu oluyoruz sende bizi mutlu etmeyi unutma inşallah unutmayanlardan olursun

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.