Hıdırlık Tepesi'nde Taraklılara Hizmet Derneği'nden Gençlik Buluşması

Taraklılara Hizmet Derneği tarafından düzenlenen II. Gençlik buluşması, bu yıl da Hıdırlık Türbesi’nde gerçekleştirildi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Meteorolojinin sağanak yağış beklediği bir güne rast gelen buluşma programında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Güzel bir havada gerçekleşen programa, ilçe merkezinden kaldırılan toplu taşıma araçları ve özel araçlarla taşınan gençler yoğun ilgi gösterdi. 

İkindi namazının cemaatle kılınmasına müteakiben Sâdık Berra Kurtuluş ve Nurullah Aydın’ın Âl-i İmran ve Nîsâ Sûrelerinden okuduğu âyet ve meâlleri sonrasında konuşan Taraklılara Hizmet Derneği Başkanı Alaattin Özçayır:

“Peygamber (sav) Efendimizin omuzlandığı İslam dâvâsında kendisine yardımcı olan sahabelerin ekserisi otuz yaş altı gençlerden oluşmaktaydı. Kendilerinden daha olgun sahabeler olmasına rağmen Efendimiz (sav) birçok genç sahabeye muallimlik, komutanlık, kadılık gibi önemli vazifeler vererek onları önemsediğini ortaya koymuştur. Bu da Hz. Muhammed’in (as) emaneti ehline vermek konusunda yaşı değil, liyakati öncelediğini gösterir” dedi. 

Gençler adına konuşan Mustafa Özbilge ise, faizin ve yalanın kapitalist sistem içerisinde hepimizi boğmaya çalıştığı, güven duygusunun ortadan kalktığı bir çağda, Kur’an’da vurgulanan iyiliği emredip kötülükten sakındıran bir topluluğun mutlaka oluşturulması gerektiğini ifade ederek, Peygamber (sav) sünnetinde birleşilmesi gerektiğini belirtti.

Özbilge konuşmasının devamında: “Taraklı’yı önemli kılan ne inşa edilmekte olan termal kaplıcaları, ne bâkir doğası ve tarihi konaklarıdır. Taraklı’yı önemli kılan içerisinde Müslümanca yaşama endişesinde olan insanların varlığıdır” dedi. 

Yapılan konuşmalardan sonra Saadettin Ünal Hoca’nın gençler arasında muhabbeti ve birliği temenni eden duasının ardından takriben 250 kişinin oturduğu gençlik sofrasına, Batı Afrika’dan (Burkina Faso) Abdullah Quedraogo ve Güney Afrika’dan (Madagaskar) Emin Bin Sâlim de katıldı. 

Gençler, İlyas Güven Hoca’nın yaptığı sofra duasının ardından kendi aralarında sohbete devam ederek hasbıhalde bulundular. 


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ismail bulut
21.06.2014 / 07:13:14
Rabbim sizlerden razı olsun. Sofranızı ve hayatınızı bereketli kılsın.mevlam bizleri de ramazan-ı Şerifine kavuştursun

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.