Basın Açıklaması

05.04.2007 İsmet AKSOY
Saadet Partisi
Sakarya İl Başkanı
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:



ACAR-İSTANBUL’A VE BÜYÜK KULÜP’E GÜCÜ YETMEYENLER,



48 YILLIK KUR’AN KURSUNU YIKTILAR.



 



Evvelki gün İstanbul’da Sayın Başbakan’ın doğup büyüdüğü Kasımpaşa’da 1959 yılında inşaatı tamamlanan ve 1961 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Beyoğlu Müftülüğünden izin alınarak açılan Piyale Paşa Kur’an Kursu büyük bir arbede ile yıkılmıştır.



Bu Kur’an Kursu binası 1966’da yürürlüğe giren 775 sayılı Gecekondu Kanunu’ndan önce yapılmıştır. Ayrıca bu tarihten sonra pek çok imar affı çıkmıştır. Kaçak inşaat değildir. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu SİT Alanı Kararı Kur’an Kursu yetkililerine de tebliğ edilmemiştir. Mahkeme kararları dikkate alınmamıştır. Tam bir hukuksuzluk içinde zor kullanılarak insanlara eziyet edilerek yıkılmıştır.



Acar-İstanbul’a gücü yetmeyenler, Büyük Külüp’ün yaptığı denizdeki binayı mahkeme kararına rağmen yıkamayanların gücü gariban insanların yönetimindeki Kur’an Kursu binasına yetmiştir.



1959 yılından bu yana dört defa ihtilal hükümetleri gelmiş bunu yapmamıştır.



1950 öncesi camilere yapılan baskıları herkes bilmektedir. Bu dönemde Cumhurbaşkanı olan Merhum İsmet İnönü’nün 1960’ların başındaki Başbakanlığı döneminde dahi bu Kur’an Kursu yıkılmamıştır. 1959’dan bu yana çok çeşitli görüşteki partilerin iktidarları döneminde de yıkılmamıştır. Sayın Başbakan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde de yıkılmamıştır.



Bundan bir hafta önce bu milletin vergisiyle bir Ermeni Kilisesi restore ve ihya edilirken, Hatay’da, Urfa’da dinler bahçesi için paralar harcanırken, bu iktidar döneminde Dinlerarası Diyalog diyeti olarak bu Kur’an Kursu yıkılmış olsa gerektir.



Geçen yıl bu tarihte Cuma Hutbelerinde “Allah indinde Din ancak İslam’dır” dendiği için AB tarafından sıkıştırılan ve ondan sonra Cuma hutbelerinde kaldırılan bu ayet de bu hükümet döneminde hutbelerden kaldırılmıştır.



Yıkım mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen ve Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığının yapılan işin suç olduğunu ikazına rağmen Kur’an Kursu binası yıkılmıştır.



AKP yöneticilerine sesleniyorum, sizler seçim meydanlarında Kur’an Kurslarını kapatacağız, Dinler-arası Diyaloğu başlatıp Kiliseler açacağız diye mi oy istediniz? Sayın Başbakan ve AKP yöneticileri değiştik diyorlardı. Milli Görüş gömleğini çıkardık diyorlardı. Gerçekten de değişmişler.



Bu arada AKP’nin arkasında koşan sakallılar, baş örtülüler, dindarız diyenlerin de bir an evvel uyanmalarını diliyor ve Kur’an Kursu binasını yıktıranlara sizlerin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır diyorum

 05.04.2007 İsmet AKSOY



Saadet Partisi



Sakarya İl Başkanı

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

KADİR SAYIN
5.04.2007 / 21:20:52
İsmet aksoy bey.kimlere çamur attığınızı şu son 5 yıl içinde yapılanlara bakarak yapınız lütfen çanakkale de 1915 yılından bu yana 57 adet hükümet geçmesine rağmen bunu içinde refah yol hükümetide dahil .bu vatanın şehitlerine hiç birinin saygısı olmamıştır.ancak 2004 yılında şehitlerimizin bulunduğu yerler kamulaştırılarak şehitlik haline getirilmiş,abidenin orası araç parkı iken şehitlerimizin mezarları haline dönüştürülerek bu vatanı kanlarıyla sulamış evlatlarımıza yakışır hale getirmiştir.kimlerin dinine vatanına saygılı olduğu apaçık bellidir.
metin
7.04.2007 / 11:14:06
bu sene bütün umudumuz saadet partisinde... sizin döneminizde insanlar ferahı gördüler... en azından memleketi satmamak için elinizden geleni yaptınız... diğerleri gibi yapmadınız.. istedikleri kadar partinizi kapatsınlar siz davanızdan vazgeçmeyin... vatanımız için nice şehitler verdik doğru ama memleketi miras malı gibi satasınız diye şehitlerimiz ölmediler...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.