Özkaraman ile Röportajımız ....

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ile Röportajı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

TARAKLI BELEDİYE BAŞKANI TACETTİN ÖZKARAMAN

“GELECEĞİN TARAKLI’SINI İNŞAA EDİYORUZ…” DEDİ

Taraklı Belediye Başkanlığı koltuğuna 10 ay önce üçüncü defa oturan Tacettin Özkaraman İzzettin Kömürcü’ye değerlendirmelerde bulunarak Taraklı’nın öncelikli çözülmesi gereken sorununun ilçemizde yapımı devam eden ve bu yaz başında 1. Etaplarının faaliyete geçecek olan Termal tesislerin getireceği hareketliliğe tam hazır olamamasının en önemli sorun olduğunu söyledi.


SORU:

Tacettin Özkaraman ismi üçüncü defa Belediye Başkanı seçildi. Seçimlerin ardından 10 ay geçti. 10 aya dair genel bir değerlendirme alabilir miyim?

Cevap

Bilindiği gibi 10 ay önceki seçimlerle birlikte ilçemizde "Büyükşehir Belediyesi" kapsamına girdi. Yeni bir uygulamaya geçildi. Biz bu geçiş döneminin 4 - 5 ay süreceğini düşünüyorduk. Yasadan gelen bir takım eksiklikler uygulamada ortaya çıktı ve bizleri olumsuz etkiledi. Hükümetimiz de bunun farkına vardı. İnşaallah en kısa sürede ama görünen durum da genel seçimlerden sonra yasa da gereken değişiklikler yapılacak. Bu düzenlemeyle birlikte çok daha iyi imkanlara kavuşur daha fazla hizmet etme imkanı bulacağız.

SORU:

Çözüm noktasında hangi adımları atacaksınız?

Cevap

Seçim vaadlerimizi yerine getirmek için çalışmalarımıza başladık. Yöresel mimariye dönüştürdüğümüz için geciken ve bir sürü spekülasyona sebep olan TOKİ konutları inşaatı başladı. 15 bin dönüm alanı kapalı sistem sulayacak Ve 15. 000. 000 ( onbeş trilyon) TL'ye mal olacak şebeke inşaatı başladı. Önümüzde en büyük engel olan kanalizasyon şebeke ihalesi bitti yer teslimi yapıldı. Şantiye kurulma çalışmaları başladı. Kanalizasyon kazısı yapılacağı için biz yollarımızda gereken düzenlemeleri ve üst yapı çalışmalarını yapamıyorduk. Bu çalışmadan sonra üstyapı çalışmalarını en kısa sürede tamamlayıp çok daha güzel ve çok daha temiz bir Taraklı'ya kavuşacağız. 2004 yılında göreve başladığımızda Taraklı'da 1 kepçe 1 yükleyici vardı. Yakında Termal inşaatlarında TOKİ inşaatlarında, sulama ve kanalizasyon şebekesi inşaatlarında 10'dan fazla iş makinası çalışacak. Bu sayıya kepçeler dahil değil. Yaklaşık 400'ün üzerinde çalışan olacak. Bunun anlamı Taraklı'nın şantiyeye dönmesidir.

Altyapı çalışmaları zor ve meşakkatli, hem vatandaş hem de belediyeler açısından sıkıntılı çalışmalardır. Ama bi SASKİ ile birlikte bu sıkıntıları en aza indirmeye ve vatandaşlarımız mağduriyetini asgariye indirmeye çalışacağız.

SORU

İmar düzenlemesi çalışmaları ne aşamada?

Cevap

Yıllarca göç veren Taraklı belki kimse farkında değil ama son 3 - 4 yılda % 10'un üzerinde nüfus artışı gerçekleşti. Bu yaz içerisinde Termal tesislerin faaliyete geçmesiyle birlikte istihdam imkanı ve nüfus daha da artacak. Zaten bu sebeple son zamanlarda ilçemizde inşaat sektörü hızlandı. Buna rağmen kiralar da yükseliyor. Bir yıl içerisinde TOKİ ve inşaatı devam eden inşaatlara birlikte 150 konu kullanıma girmiş olacak. Yeni imar alanları oluşturulması konusunda yakın zamanda önemli atılımlar olacak.

SORU:

Yatırımlarda Taraklı’nın avantajları ve dezavantajları nedir?

Cevap

Günümüzde ekonomiler özel sektör yatırımları ile sürdürülüyor. Bir yere yatırım yapılırken o yerin sahip olduğu potansiyele bakmak gerekir. Taraklı'mız tarım ve turizm konusunda önemli potansiyele sahip. Taraklı'da sanayi yatırımı mümkün değil.

Geçmişte çok eleştiri aldığımız turizm konusunda geldiğimiz nokta ortada. Ama biz hala işin başındayız. Hizmet sektörü çok hızlı büyüyen bir sektör. Biz göreve başladığımızda Taraklı'da konaklama tesisi yoktu. Önümüzdeki ay ihalesini yapacağımız Hacı Atıf Hanı ve Hacı Rıfatlar Konağı'nın faaliyete geçmesi ile birlikte 150 yatağı geçeceğiz. Termal tesislerde bu yaz en az 3. 000 yatak devreye girecek. 2004 yılında ilçemizde 3 - 4 yemek yenilecek mekan vardı bu yaklaşık 4 kat arttı. Taraklı nüfus yoğunluğunun çok olduğu bir bölgede. Günümüz insanın aradığı temiz hava, yeşillik, sakinlik, tarihi doku, güleryüz gibi bütün güzellikler ilçemizde mevcut. Bu da yatırımcılar için çok cazip. Tarım alanında sulama şebekesinin devreye girmesi çoğu bakir olan topraklarımızda organik tarımı bile mümkün kılacak. Pazarlama sıkıntısıda yaşanmayacak. Çünkü Taraklı'yı ziyaret edecek binlerce kişi bu ürünleri satın alacak.

SORU:

Yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçiler sık sık Taraklı’ya ziyarette bulunuyor. Taraklı’nın bu ziyaretlerle önü açılıyor. Konaklama ve sosyal faaliyetler anlamında yabancı Taraklıyı daha cazip hale getirebilmek için Bakanlıkların ve Yerel Yönetimlerin ne gibi katkıları oluyor?


Cevap

Bilindiği gibi şu anda 2 termal yatırım devam ediyor. Bu iki yatırımın parasal değeri yıllar önce tahayyül edemeyeceğimiz büyüklükte. 1 milyar TL. evet toplam yatırım eski para birimimizde 1 katrilyon. Toplam istihdam birkaç yıl içinde 1500'ü aşacak. Hacı Atıf Hanı ve Hacı Rıfatlar Konağı ihalesinede profosyenel yatırımcılar bekliyoruz.

SORU

Taraklı’nın geleceğe yönelik hedefi nedir ?

Cevap

Birkaç ay önce geniş katılımlı bir Çalıştay yaptık. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkların merkez ve taşra Teşkilatı'ndan yetkililer katıldı. Sonuç raporunu ilgililere ilettik. Gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse Valiliğimiz ve Bakanlıklarımızdan ihtiyacımız olan destekleri ve ödenekleri alacağız.





#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.