TARAKLISPOR GENEL KAPTANI HALİL GİDEN İLE DOBRA DOBRA KONUŞTUK

Halil Giden'den Çarpıcı Açıklamalar : "Göreve geldiğimizden beri tek bir yönetim toplantısı gerçekleştirmedik"
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklıspor Genel Kaptanı Halil Giden çarpıcı açıklamalrda bulundu

"Göreve geldiğimizden beri tek bir yönetim toplantısı gerçekleştirmedik. Yani yönetim anlayışımız sıfır”...


Taraklıspor Genel Kaptanı Halil Giden ile ilçede futbol sahasının olmayışından, Taraklıspor’un sıkıntılarından Taraklıspor’un bugünkü noktaya geldiği durumdan ve taraftarın Taraklıspor’a bakış açısına kadar pek çok önemli konuyu konuştuk.


Taraklıspor’un geleceğini hem Taraklı sevdalısı hem de Taraklıspor adına yorumlayan Halil Giden ile yapmış olduğumuz röportaj Giden 'in çarpıcı açıklamalarını içeriyor.

“Taraklıspor’un liglerde başarılı olduğunu düşünüyor musunuz? ”


-Hayır... Başarılı olmadı. Genel olarak sorarsanız şöyle cevap verebilirim; Taraklıspor 2005 yılında ilçenin ileri gelenleri tarafından satın alınan bir amatör küme takımı Taraklıspor olarak Kırmızı-Beyaz ve Yeşil renklerde kurulmuş 5 yıl 2.Amatör kümede mücadele etmişti. Taraklı’da futbol sahası olmadığı için müsabakalarını hep başka ilçe sahalarında oynamıştı.1.Amatör Kümeye çıktığımız zaman Taraklı’ya geçici futbol sahası yapılmış, mülki idare, belediye, yönetim, futbolcu, taraftar iyi kenetlenmişti. Yine ilimizin idarecilerini de işin içine katarak söylüyorum o dönemde büyük destek olmuşlardı.1.Amatör lige çıktığımız yıl Taraklıspor kendi sahasında ve dış sahalarda oynadığı müsabakalarda hiç yenilmeden şampiyon olmuştu.

“Saha Yapılacak” sözü tutulmadı

-Taraklı’da futbol sahasının olmayışı çok büyük sıkıntıdır. Dolayısıyla ligde oynadığımız tüm müsabakaları başka ilçelerin sahasında oynadık. Taraklıspor’un sahası olmadığı için ilgililere Geyve stadını kendi sahamız olarak bildirmek istedik. Geyvespor buna karşı çıktı. Düşünebiliyor musunuz Geyve İlçesinin Bayat Köyünün sahasını kendi sahamız olarak bildirdik. İç saha maçlarımızı Bayat sahasında oynadık. Futbolcularımızın toplanması ve Bayat sahasına gidişimiz her hafta bizim için büyük sıkıntı idi. Bizde bu anlamda 1.Amatör Kümede başarılı olamadık. Nitekim ikinci sezonda küme düştük

Dönemin Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Taraklı’ya futbol sahası yapılacağına dair hep söz verdiler. Şunu söylediler hep “-Sezonun ikinci yarısında maçlarınızı Taraklı Stadında oynayacaksınız “- dediler. Şimdi Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı olmamız sebebiyle BŞB Başkanı Zeki Toçoğluna umut bağlıyoruz.. Fakat başka ilçelere futbol sahası yapılırken Taraklı ya yapılmayınca üzülüyoruz.

Şu da var ki Spor Toto Genel Müdürlüğünden Taraklı Futbol sahası için ödenek sağlandığı söyleniyor. Ne yazık ki hala saha yapılmıyor. Sporseverler çok mutlu değil. Çünkü para çıktı deniliyor saha yapılmıyor

“Taraklıspor’da ki problemlerden bahseder misiniz? ”


-
Taraklısporda esas sorunumuz futbol sahamızın olmayışından kaynaklanıyor. Taraklı’da saha olsa herkes takıma sahip çıkar. Taraklı’ya geçici saha yapıldığında o zaman herkes maddi manevi destek oldu. Taraklıspor’un hiçbir maddi geliri yok. Bütün maçlarımızı başka ilçelerin sahasında oynadığımız için dolayısıyla masraf çok. Biz bu maçlara giderken çok çileler çektik. Bu çileyi çeken bilir. Ancak ben bunları mazeret olarak kabul etmiyorum. Futbolcularımıza ödeme yapıyorduk. Tahmin edersiniz ki sıkıntılar yaşadık.

Takımı çalıştıran Antrenörümüz büyük fedakarlıklar yaptı.
Takım kurmakta sıkıntı yaşarken herkes büyük fedakarlıklar yaparken takım içerisinde iki oyuncumuz kendisine yapmamız gereken ödemeyi yapmadığımız için maça gelmedi. Gerekçesini sorduğumuzda dediler ki; “ Biz paramızı almadan maça çıkmayız.” Dediler Ölüm kalım maçımızdı. Maça çıkamadık ve küme düştük. Özellikle Taraklılı oyuncularımızın bu davranışı bizi çok üzdü. Taraklımızın aleyhine bir olay oldu.

Yani bir nevi kısıtlı futbolcu kadrosu. Takımımızın Antrenörü Ömer Kır maç içerisinde sakatlanan futbolcu olduğunda “Yerine kimi sokacağım” tedirginliği içerisinde oluyordu. Yada “Esame Listesine kimi yazacağım? ” endişesi içerisindeydi.

“Yönetiminizin Anlayışı Nedir? ”

“ Taraklıspor’da her şey Şeffaf olacak” demiştiniz. Hala aynı fikirde misiniz ?


-“Yönetim Anlayışımız Sıfır”

—Bununla ilgili tek bir cümle söyleyebilirim. Göreve geldiğimizden beri tek bir yönetim toplantısı gerçekleştirmedik. Yani yönetim anlayışımız sıfır”

“Nasıl Yani ? Burası Amme hizmeti veren bir dernek. Ve yönetim kurulu üyeleri bu hizmeti yerine getirmekle mükellef. Yönetim kurulu karar alır.Alınan karar imza altına alınır.O zaman siz görevinizi yapmamışsınız”

—Haklısın. Ben kendimden sorumluyum. “Başarılı olurum” düşüncesi ile hep görevimin başında kalmayı düşündüm. Fakat başarılı olamadım. İstifa etmeyi düşünüyorum.

“Taraklıspor’un başarılı olabilmesi için önerileriniz nedir? ”;

—Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve şehrin ileri gelenlerine sesleniyorum

Taraklı’ya bir an önce futbol sahasını yapsınlar bu çok önemlidir
Taraklı Belediye Başkanımız Tacettin Özkaraman her zaman Taraklıspor’a destek olmuştur. Altını çizerek kendisine teşekkür ediyorum. Desteğini esirgememesi gerekiyor

Taraklı’nın ileri gelenlerine sesleniyorum. Taraklıspor’a destek olun.
Yönetim anlayışının değişmesi lazım. Taraklıspor yönetimsiz kalmıyor ama Yönetim var mı yok mu belli değil. İyi bir yönetim oluşturulması için ciddi çalışma yapılması lazım.

Bu önerileri çoğaltabilirim. İyi bir yönetim anlayışı doğduğunda her zaman görev alabilirim.

“Geçmişten günümüze Taraklıspor’a olan güven ve Taraklıspor’a taraftarın bakışı nedir ? ”


----
Bunu iki boyutlu ele almak lazım birincisi; 2.Amatör kümede oynadığımız yıllar ve 1.Amatör kümede oynadığımız yıllar. Taraklıspor 2.Amatör kümede 5 yıl mücadeleden sonra şampiyon oldu. İlk üç yılda büyük sıkıntılar yaşadı.

Bu işlerde genel olarak bir güvensizlik her zaman söz konusudur zaten.
Yıllardır Taraklı’da spor ile iç içeyim. Beş yıldır yönetimlerde görev yaptım. Ciddi anlamda taraftarın son yıllarda desteğini çektiğini görmekteyim. Toplumsal ayrımcılık oluşmakta. Bu gerçekten çok ciddi bir sorundur. Taraklıspor kişilerin takımı değildir. Bu ayrımcılıkları doğru bulmuyorum. Bu nedenle yeni bir yönetime ihtiyaç var


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

tatangaceto54
21.10.2015 / 14:50:21
DEMEKKİ HER ŞEY PARA DEĞİLMİŞ.BU İŞTE EKİP İŞİMİŞ DEMEKKİ BİZİM ZAMANIMIZDA NEVZAT AKAY İZZETTİN KÖMÜRCÜ SERKAN ÖZEN ÇETİN ARDIÇ BAYAR CAKIROĞLU GİBİ SEVDALILAR BİLİRLER 2, AMATÖRDE STAD TIKLIM TIKLIM YAŞLISI GENCİ BAYANI GİTMEDİMİ TARAKLIMIZIN MAÇLARINA ELBETTE GİTTİLER.NEŞE VARDI HERKES GÖRDÜ.BEN SON MAÇTA İDDASI OLMAYAN BAĞLARBAŞINI GİTTİM KÖYLRİNDE OYUNCULARINI TEK TEK TOPLADIM.BELEDİYEMİZİN OTOBÜSÜYLE TARAKLIYA GETİRDİM MAÇA ÇIKMAYACAKLARDI.BENİ KIRMADILAR TARAKLIYA GELDİLER.TŞK EDERİM.BOĞAZ KÖY NURİOSMANİYEKARAÇAM BURALARDA TARAKLISPOR SAYESİNDE GÜZEL DOSTLAR EDİNDİK. HER HAFTA TAKIMIMIZA SPONSOR OLDU ESNAFIMIZ.ADETA BİRBİRİYLE YARIŞ ETTİ HER KESİM.İŞTE EKİP İŞİ BU BİZİM TEK SEVDAMIZ VARDI ODA TARAKLI SEVDAMIZDI. BİZ EN BÜYÜK HEDEFİ BELİRLEMİŞTİK.BİLEN BİLİR SONRA BIRAKTIK BİZ EKİP OLARAK ZATEN ONDAN SONRASINI BİLMİYORUZ. NE ARAYAN OLDU NE SORAN. SLM DUA İLE....TÜM CEFAKAR TARAKLISPOR TARAFTARLARINA TŞK EDERİM ÇETO BAŞKAN ESKİLER BİLİR HOŞCAKALIN ESEN KALIN SEVDA BİTMEZ.TARAKLISPOR BAYRAĞI YERE DÜŞMEZ
yorumcu
22.10.2015 / 16:18:27
taraklı spor transfer yapar yaptığı transferler topa vurmayı bilmez sadece maça gelir klübede otursa bile alır parasını gider o parayı vermediğiniz için gelmiyoruz diye tabir ettiğiniz oyuncular çok karakterli sizlere kaç defa inandı sen maç bitsin transferi çek otobüsün arkasına ver parasını taraklılı oyuncu yırtsın maç boyunca kendini para haftaya gelecek boş muhabbet yapmasın kimse dürüst olun yıllarca hizmet etti o çocuklar takıma o kadar iyiydi madem takım iki üç kişi gelmeyince mi düşüyo takım taraklılı önce kendi ilçesinde oturanlara sahip çıksın

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.