Dilipak'ın Konferansına Taraklı'da Yoğun İlgi

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak tarafından önceki gün Sakarya’nın Taraklı İlçesinde verilen ‘Dünya Nereye Gidiyor-Hisar Tepesinden Türkmen Dağını Görebilmek’ konulu konferansa Taraklılılar yoğun ilgi gösterdi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklılara Hizmet Derneği (TA-Hİ-DER) tarafından organize edilen ve TA-Hİ-DER üyesi Mustafa Çelik’in sunuculuğunu yaptığı konferans, Selçuk Keskin’in Kur’an tilaveti ve Emre Kara’nın okunan ayetlerin mealini vermesiyle başladı.

TA-Hİ-DER Başkanı Alaattin Özçayır yaptığı açılış konuşmasında: “Savaş mağdurlarına göndereceğimiz 1 çuval un ile kesinlikle kardeşliğin bedeli ödenemez” diyerek, Müslümanların omuzlarındaki yükün ağırlığına dikkat çekti. Yardım kampanyasına verdikleri destekten ötürü Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İlçe Müftüsü Faruk Güneş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çakmak’a teşekkür eden Özçayır, programa katılan Taraklılılara özellikle şükranlarını sundu.

Suriye’de yaşanan savaşın tahripkâr sonuçlarını tüm çıplaklığıyla yansıtan kısa film gösterisinin ardından sunumuna başlayan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak: “Size annelerinizin, çocuklarınızın, kendinizin ve tabi dünyamızın hikâyesini anlatacağım” diyerek, dünya haritası üzerinden insanlığın nereden gelip nerelere evrildiğini, böyle giderse insanlığın hangi akıbeti beklemesi gerektiğini sorgulayıp çarpıcı bir başlangıç yaptı.

Konferans boyunca teatral bir anlatım yöntemi ile insanı ele alan Dilipak: “Bizim 300 milyon aç yetim çocuğumuz var ve bunların ne dini ne de ırkı önemli. Bu sebeple bıkmadan usanmadan çok çalışmamız gerekiyor” dedi. Hisar Tepesinden Türkmen Dağını Görebilmenin çok da zor olmadığının altını çizen Dilipak, kadını ve erkeği ile günde üç öğün yemeden, kadınları çamaşır ve bulaşık makinesi olarak kullanmadan, ümmetin kurtuluşu için seferber olmanın önemini ele aldı. Abdurrahman Dilipak, 1 buçuk saat süren konuşmasının sonunda “TA-Hİ-DER gibi sivil toplum örgütlerinin çalışmaları daha da zenginleştirilerek desteklenmeli” dedi.

Konferans sonunda Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya ve Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman; Abdurrahman Dilipak’a teşekkür ederek Taraklı Tablosu hediye ettiler.

TA-Hİ-DER Başkan Yardımcısı Sadettin Ünal’ın, ümmetin ve tüm mazlumların kurtuluşu için ettiği duadan sonra, TA-Hİ-DER hizmet binasında samimi bir havada çay sohbeti yapıldı. Geceyi Taraklı’da geçiren Dilipak, ertesi sabah TA-Hİ-DER üyeleri ile Taraklı’yı gezdi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.