Yardım TIR'ları Taraklı'dan Tekbirlerle Uğurlandı

"Hisar Tepesinden Türkmen Dağına..."
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklılara Hizmet Derneği (TA-Hİ-DER) tarafından “Hisar Tepesinden Türkmen Dağına” sloganı ile başlatılan yardım seferberliği kapsamında toplanan yardımlar, hafta sonu düzenlenen uğurlama programı ile yola çıktı.

“İstiklal Harbine de Hacı Atıf Hanı’ndan Gönderilmişti”

Yağan yağmura rağmen Taraklıların ilgi gösterdiği uğurlama programının sunumunu yapan TA-Hİ-DER üyesi Ali Çelikkan: “Hacı Atıf Hanı’ndan, yani tam da buradan, yaklaşık 1 asır önce İstiklal Harbine gönderilen buğdaylar ne için gönderildi ise; şimdi Türkmen kardeşlerimiz için gönderilen TIR’lardaki unlar da aynı maksata matuftur” diyerek, tarihin tekerrür ettiğine dikkat çekti.

2 TIR Un, 1 Minibüs Oyuncak

Yardım seferberliği kapsamında Taraklı’dan 2 TIR un ve 1 minibüs oyuncak ve kırtasiye malzemesi toplandığını, sadece 50 ton unun maliyetinin 60. 000 TL olduğunu ifade eden TA-Hİ-DER Başkanı Alaattin Özçayır: “Yardım seferberliğine destek veren Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Milli Eğitim Müdürü Yakup Çakmak ve İlçe Müftüsü Faruk Güneş’e teşekkür etti.

“Öğrenciler Kendileri Üretti”

TA-Hİ-DER öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasının, okullarda toplanan kırtasiye malzemesi ve oyuncakların teslim alınması ile sona erdiği ifade edilirken; öğrencilerin kumbaralarında biriktirdikleri 3. 500-TL nakit yardımı ile kampanyaya ayrıca destek verdiklerine dikkat çekildi. Özellikle Çocuk Gelişimi Öğretmeni Emine Sıtar’ın öncülüğünde, öğrenciler tarafından üretilen el emeği, göz nuru oyuncaklar, yardım seferberliğine ayrı bir anlam kattı.

“Zaman Birleşme Zamanı”

Toplanan kalabalığa seslenen TA-Hİ-DER Başkanı Alaattin Özçayır, Müslümanların başlarına gelen zulümlerin, belaların, Müslümanlar arasındaki ayrılık ve fitneden kaynaklandığını belirterek: “Mehmet Akif’in ‘Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez’ mısralarında öğütlediği gibi, toparlanmanın, birlik olmanın zamanı çoktan geldi. Bir an önce ‘benim tarikatım, senin cemaatin’ çekişmesini bir kenara bırakıp İslam’da birleşmeliyiz” dedi.

“Taraklı, Sakarya’da Birinci”

Uğurlama programında konuşan İHH Sakarya Başkanı Sabahattin Aydın, gönderilen yardımın küçümsenmemesi gerektiğinin üstünde durarak, “Nüfusuna oranla kıyasladığımızda, Taraklı, Sakarya’da diğer ilçeler arasında birinci geliyor. Bu sebeple siz Taraklılıları tebrik ediyor, hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Suriye’de durumun her geçen gün kötüye gittiğini hatırlatan Aydın; toplanan yardımın, son günlerde yokluktan çimleri bile yemek zorunda kalan insanlar için hayati bir önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Konvoy Tekbirlerle Gönderildi

Programının sonunda konuşan Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya: “Yardım seferberliği ve bu anlamlı uğurlama programına öncülük ettikleri için TA-Hİ-DER üyelerine teşekkür ederim, her birinizi kutluyorum” dedi.

2 TIR un ve 1 araç dolusu oyuncak ve kırtasiye malzemesini içeren yardım konvoyu, İlçe Müftüsü Faruk Güneş'in yaptığı duanın ardından, tekbir ve salâvatlarla uğurlandı. TIR’ların gönderilişi sırasında duygusal anların yaşandığı gözlendi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Harun Yaman
28.02.2016 / 22:16:13
herşey güzel,yapılan hizmetler çok iyi fakat derneği kurarken bir Allahın kulu da uyarmadı mı arkadaş sizi derneğin adını yanlış yazmışsınız diye.bu kadar göz önünde olan bir dernek için yapılmaması gereken bir hata bence bu.taraklılara hizmet derneği değil.taraklılılara hizmet derneği.az biraz türkçe bilgisi olan birisi bu hatayı yapmaz ama kim kurduysa artık derneği. not:yapılan hizmetlerle gurur duyan ve dernekte faaliyet gösterenleri tebrik eden bir taraklılıyım fakat türkçenin düzgün kullanılması gerektiğine de inanıyorum.bu yüzden dostça ve biraz sert bir eleştiride bulundum.saygılar,selamlar.
Taraklı İlçe Müftüsü ve Din Görevlileri, Toplantı ve Seminerde Bir Araya Geldi

Taraklı İlçe Müftüsü ve Din Görevlileri, Toplantı ve Seminerde Bir Araya Geldi

Taraklı İlçe Müftüsü ve Din Görevlileri, Toplantı ve Seminerde Bir Araya Geldi
Sakarya BŞB Başkanı Yusuf Alemdar:Birlikte güzel bir çalışma dönemi geçireceğiz

Sakarya BŞB Başkanı Yusuf Alemdar:Birlikte güzel bir çalışma dönemi geçireceğiz

Tebrik ziyaretleri için misafirlerini Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İnşallah şehrimizin tüm dinamikleri, kurum ve kuruluşlarımızla birlikte güzel bir çalışma dönemi geçireceğiz” dedi.
Duygu ve Ömer Mutluluğa ilk Adımı Attılar

Duygu ve Ömer Mutluluğa ilk Adımı Attılar

TARAKLI AJANS Genel Yayın Yönetmeni ve Sakarya Yenigün Gazetesi Taraklı Temsilcisi İzzettin Kömürcü ve eşi Ayşe Kömürcü'nün kızları Duygu Kömürcü ile Taraklı esnaflarından Hayrettin ve Nezaket Özbostan çiftinin oğlu Ömer, mutluluğa ilk adımlarını attılar!
Taraklı İmam Hatip Ortaokulu Geleneksel İftar Yemeği Düzenledi

Taraklı İmam Hatip Ortaokulu Geleneksel İftar Yemeği Düzenledi

Taraklı İmam Hatip Ortaokulu, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri bir araya getiren geleneksel iftar yemeğini düzenledi.
TARAKLI’DA ANKARA CADDESİ’NDE BELEDİYE TARAFINDAN İFTAR SOFRASI KURULDU

TARAKLI’DA ANKARA CADDESİ’NDE BELEDİYE TARAFINDAN İFTAR SOFRASI KURULDU

Taraklı Belediyesi Ankara Caddesi'nde düzenlediği iftar sofrasıyla, vatandaşları bir araya getirerek Ramazan'ın bereketini paylaşma fırsatı sundu.
Camilerde Sakal-ı Şerif Ziyareti

Camilerde Sakal-ı Şerif Ziyareti

Hz. Muhammed'in (s.a.v) Hatırası Taraklı'da Yaşadı: Sakal-ı Şerif Ziyaretine Yoğun İlgi. Tekbir getirilerek 40 kat bohçanın içerisinden çıkartıldı.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.