Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri

Habere Pedal Çevireceğiz

Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Gazeteciler Birliği işbirliği, ‘Habere Pedal Çevir’ temasıyla basın mensuplarına bisiklet hediye edildi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Gazeteciler Birliği işbirliği, ‘Habere Pedal Çevir’ temasıyla basın mensuplarına bisiklet hediye edildi. Başkan Toçoğlu, “Bisikletli ulaşımın yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Basın mensuplarımız da bu konuda farkındalık oluşmasına katkı sağlayacaklardır” derken, Gazeteciler Birliği Başkanı Aydıntepe, “Bu projenin yanında olmaktan dolayı Gazeteciler Birliği olarak çok memnunuz” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Gazeteciler Birliği işbirliği, ‘Habere Pedal Çevir’ temasıyla yerel basın mensuplarına bisiklet hediye edildi. AKM önünde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, büyükşehir bürokratları ve çok sayıda yerel basın mensubu katıldı. Bisikletli ulaşımın yaygınlaşması ve farkındalık oluşması adına yapılan bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Toçoğlu, basın mensuplarına kazasız yolculuklar diledi. Program sonunda Başkan Toçoğlu, Zeki Aydıntepe ve Fatih Çelikel tarafından gazetecilere temsilen bisikletleri teslim edildi.

Bisikleti yaygınlaştırmak istiyoruz.


Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, “Konu bisiklet olunca söyleyecek çok sözümüz var. 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası şehrimizde olacak. Her yıl bu şampiyonaya kadar 2 uluslararası etkinlik yapılacak. 2017 itibariyle belediyemiz adına birçok etkinlik yapıyoruz. Bisikletle ilgili etkinliklere de büyük önem veriyoruz. Bu da onlardan biri. Konu bisiklet, yanımızda halk sağlığı ile ilgili ekipler var. Bizde ilimizde olabildiğince bisikleti yaygınlaştırmak istiyoruz. Birlik başkanımızda herhalde haberi sahada çalışan basın mensupları aracılığıyla daha hızlı alacaktır” diye konuştu.

 

Örnek bir proje


Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, “Gazeteciler Birliği olarak farklı bir heyecan içerisindeyiz. Bugün köşemde de belirttiği gibi veledrom ile ilk defa 1960 yılında Konya’da tanışmıştım. Orada bana Konya bisiklet şehri demişlerdi. Oradan önemli sporcular çıktı. Belediye meclis üyesi iken bisikletin yaygınlaştırılması için birkaç girişimde bulundum ama olmadı. Bisiklet sağlıklı bir vücuda doktorlardan ve ilaçlardan daha faydalı olabilir. Büyükşehir Belediye Başkanımızda eski bir sporcu ve spora değer veriyor. Bu projenin yanında olmaktan dolayı Gazeteciler Birliği olarak çok memnunuz. Şehrimizde bisikletin yaygınlaştırılması için önemli atılımlar yapılıyor. İnşallah bu proje diğer kurumlara da örnek olacaktır. İnşallah gazeteci arkadaşlarımız kazasız belasız kullanırlar. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Dünya çapında bisiklet şehri


Sakarya’nın son yıllarda bisiklet branşında önemli bir ivme yakaladığını vurgulayan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çelikel, “2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası’nı Büyükşehir Belediye Başkanımızın da önemli çabalarıyla alarak bu ivmeyi ikiye katladık. İnşallah sadece Türkiye değil dünya ölçeğinde bir bisiklet şehri unvanı alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberlere daha hızlı ulaşılacak


2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası’na Sakarya’nın ev sahipliği yapacağını hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Büyük uğraşlar neticesinde bu organizasyonu ilimize kazandırdık. İnşallah bu konuda önümüzdeki günlerde ciddi bir müjdeyi sizlerle paylaşacağız. Şehrimiz her anlamda bisiklet kullanımına uygun. Ancak bu alışkanlığı halkımıza kazandırmamız lazım. Bu ortak organizasyonla önce basın mensuplarından işe başladık. Onlara bisiklet veriyoruz ki haberlere daha hızlı ulaşabilsinler. Gazetecilerimiz bisiklet kullanımının şehrimizde yaygınlaştırılmasına da fayda sağlayacaklardır. Güzel bir organizasyon ve düşünce olduğu kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.