TARAKLI'daki Konaklarımızı Tanıtıyoruz

Hisar Konağı ve Taraklı Belediyesi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Değerli Okuyucular

Bu gün sizlere Taraklı’da Ulucamii Mahallesi Hisar Kalesi eteklerinde yer alan tarihi  1910  lara kadar giden geleneksel mimariye sahip Hisar Konağı’n dan söz edeceğim.

Konak ayrık nizamda geleneksel mimari ve yörenin özgün doku karakterini taşıyan konut fonksiyonlu bir yapı olarak inşa edilmiştir. 2005 yılında TARAKLI Belediyesi’nin öncülüğünde restorasyonu gerçekleştirilmiştir.

Konağın yapım sistemi temeli taş zemin katı yığma ve birinci katı ile çatı arası ahşap karkasktır. Çatısı ahşap oturtma çatı olup  alaturka kiremit ile örtülüdür. Döşeme ve tavan kaplamaları ahşaptır. Oturma mekanlarında sedir bulunmaktadır.

Günümüzde konağın giriş katı kahvaltı ve yemek mekanı olarak birinci katın bir bölümü salon yine birinci katın bir ile çatı arası konaklama amaçlı kullanılmaktadır. Toplamda 5 odası mevcut olup 2 odasında banyo ve tuvalet diğer üç odanın ise ortak banyo ve tuvaleti bulunmaktadır. Üst katta ve çatı arasındaki pencereler dikey dikdörtgen formda olup pencere sistemi giyotindir

2014 yılında Taraklı Belediyesi mülkiyetine devredilen Hisar Konağı bir turizm işletmesi olarak Taraklı Belediyesi tarafından işletilmektedir.

Küçük bir bahçesi ve geniş bir ahşap balkonu bulunan Hisar Konağı Sakin Şehir Taraklı’yı ayaklarınızın altına alan bir manzaraya sahiptir.

Hafta içi veya hafta sonu toplantı yöresel yemek, yöresel kahvaltı verilen konakta her zaman için çay ve kahve içme imkanı bulunmaktadır. İşletme hali hazırda rezervasyon sistemi ile çalışmaktadır.

Not: Hisar Konağı “Geleneksel Malzeme kullanma” dalında Tarihi Kentler Birliği tarafından restorasyon ödülü almıştır:


( Konaklarımızı tanıtmaya Devam Edeceğiz-HAFTAYA: Hanımeli  Konağı )

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ŞAHİN AKI
20.09.2018 / 18:44:24
Sayın İzzettin Bey, Taraklıdaki konaklarımızın tanıtımına önem verdiğiniz için teşekkür ederiz. Bu sayede Tarihi konaklarımızı ve restorasyon çalışmalarını görmüş oluruz. Kültürel değerlerimizi korumalı ve yaşatmalıyız.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.