Taraklıspor Kulübü Başkanı ile...

Söyleşi İzzettin KÖMÜRCÜ
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklıspor’un yeni Başkanı Yavuz Özkul Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

“Aferin desinler diye Göreve Gelmedik”...

Taraklıspor’un çiçeği burnunda yeni Başkanı Yavuz Özkul ile Taraklıspor’un sıkıntılarından Taraklıspor’un bugünkü noktaya geldiği durumdan ve taraftarın Taraklıspor’a bakış açısına kadar pek çok önemli konuyu konuştuk.

Taraklıspor’un geleceğini Taraklıspor adına yorumlayan Yavuz Özkul ile yapmış olduğumuz röportaj Özkul’un çarpıcı açıklamalarını içeriyor.

İzzettin Kömürcü sordu Başkan Yavuz Özkul cevapladı;

“Taraklıspor’un geçmişini değerlendirimisiniz? ”

----Taraklıspor 2005 yılında ilçenin ileri gelenleri tarafından satın alınarak Kırmızı Beyaz ve Yeşil renklerde kurulan bir amatör küme takımı Taraklıspor yöneticileri ve futbolcuları çok büyük fedakarlıklarla 5 yıl 2.Amatör kümede mücadele etmişti. Taraklı’da futbol sahası olmadığı için müsabakalarını hep başka ilçe sahalarında oynamıştı.1.Amatör Kümeye çıktığımız zaman Taraklı’ya geçici futbol sahası yapılmış, mülki idare, belediye, yönetim, futbolcu, taraftar iyi kenetlenmişti. Yine ilimizin idarecilerini de işin içine katarak söylüyorum o dönemde büyük destek olmuşlardı.1.Amatör lige çıktığımız yıl Taraklıspor kendi sahasında ve dış sahalarda oynadığı müsabakalarda hiç yenilmeden şampiyon olmuştu.

Taraklı’da futbol sahasının olmayışı çok büyük sıkıntıydı. Dolayısıyla 1.Amatör kümede ligde oynadığımız tüm müsabakaları başka ilçelerin sahasında oynadık Geyve İlçesinin Bayat Köyünün sahasını kendi sahamız olarak bildirdik. İç saha maçlarımızı Bayat sahasında oynadık. Futbolcularımızın toplanması ve Bayat sahasına gidişimiz her hafta büyük sıkıntı idi. Takım 1.Amatör Kümede başarılı olamadı. Nitekim ikinci sezonda küme düştük

Dönemin Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Taraklı’ya futbol sahası yapılacağına dair hep söz verdiler. Şunu söylediler hep “-Sezonun ikinci yarısında maçlarınızı Taraklı Stadında oynayacaksınız “- dediler. Ama olmadı. Başka ilçelere futbol sahası yapılırken Taraklı ya yapılmadı.

Yönetimi yenilenen Taraklıspor 2.Amatör kümede tüm maçlarını yine deplasmanda oynadı buna rağmen yenilgisiz şampiyon oldu,

Sonrasında Taraklı futbol sahasına Spor Toto Genel Müdürlüğünden ödenek sağlandı. Saha yapıldı. Sporseverler çok mutlu oldu.

2017–2018 sezonunda 1.Amatör kümede Taraklı Sahamızda da müsabakalar yaptık

Taraklı’da futbol sahasının yanı sıra yeni spor sahaları da hizmete açıldı. Herkes maddi manevi Taraklıspor’a destek olmasına rağmen beklenen heyecan bir türlü yakalanamadı.

Takımı çalıştıran Antrenörümüz büyük fedakarlıklar yaptı.

Takım oyuncularımız herkes büyük fedakârlıklar yaparken ne yazık ki hava yakalanamadı.

Kümede kaldık.

Bundan sonra olağanüstü kongre kararı alındı. Göreve biz seçildik

Taraklıspor Amme hizmeti veren bir dernek. Ve yönetim kurulu üyeleri bu hizmeti yerine getirmekle mükellef. Yönetim kurulu karar alır.Alınan karar imza altına alınır.Biz başarılı olmak için göreve geldik

“Taraklıspor’un başarılı olabilmesi için ne yapacaksınız? ;

—Buradan Belediye Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve spor ile ilgilenen bürokratlarımıza sesleniyorum.

Taraklı futbol sahasında bir an önce onarım yapsınlar, bu çok önemlidir.

Taraklı Belediye Başkanımız Tacettin Özkaraman her zaman Taraklıspor’a destek olmuştur. Altını çizerek kendisine teşekkür ediyorum. Desteğini esirgememesi gerekiyor

Taraklı’nın ileri gelenlerine sesleniyorum. Taraklıspor’a destek olun.

Yönetim anlayışımız öncelikle taraftarımızla bütünleşmek. İyi bir yönetim oluşturduk Ciddi çalışma yapıyoruz

---Taraklıspor Müzesi oluşturacağız.

Belediye Başkanımız Tacettin Özkaraman’a bir kez daha teşekkür ediyorum.Taraklıspor’a kulüp binası tahsis etti.Boya ve badanası tamamlandı.Mobilyalarımız yerleşti.

Kupa ve madalyalardan oluşan müze oluşturacağız.Taraklıspor müzesi oluşturacağız

“Taraklıspor’da ki problemlerden bahseder misiniz? ”

-Taraklı da ki futbol sahasının çok acil onarılması gerekiyor

Maddi kaynak için çözüm üretiyoruz. Taraftara Taraklıspor forması satışı gerçekleştiriyoruz.Buna benzer farklı projelerimiz olacak.

Taraklıspor’un bir idare binası yoktu. Yönetimin toplanacağı oda yoktu. Derneğin tabelası yoktu. Öncelikle bu sorunları hallettik.

Yeni yönetim olarak yeni bir kadro oluşturmak için kolları sıvadık. Takımımızın başına Antrenör olarak yıllarca Taraklıspor’a futbolcu olarak hizmet eden Turgay Özen Hocayı getirdik.İlçemizde genç futbolcuları takıma kazandırdık..Tecrübeli futbolcuları kadromuza dahil ettik.

“Yönetiminizin Anlayışı Nedir? ”

-“Yönetim Anlayışımız “ Ben” değil “Biz”

—Bununla ilgili tek bir cümle söyleyebilirim. Göreve geldiğimizden beri sürekli yönetim toplantısı gerçekleştiriyoruz. İstişare yaparak kararlar alıyoruz..Alınan kararları imzalıyoruz.Yani yönetim anlayışımız ‘ Ben’ değil ‘Biz”

İyi bir yönetim oluştu. Taraklıspor için yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızın hepsi canla başla çalışıyor

"Taraklıspor’a olan güven ve Taraklıspor’a taraftarın bakışı nasıl ?

Yakın zamana kadar taraftarın Taraklıspor’a ilgisizliği söz konusu idi.

Yıllardır Taraklı’da spor ile iç içeyim. İlk kez yönetimde görev alıyorum. Ciddi anlamda taraftarın son yıllarda desteğini çektiğini görmekteyim. Toplumsal ayrımcılık oluşmakta. Bu gerçekten çok ciddi bir sorundur. Taraklıspor kişilerin takımı değildir. Bu nedenle takımımızı taraftarımız ile bütünleştireceğiz

“Ligde oynadığınız iki karşılaşmayı nasıl yorumluyorsunuz? ”

---İlk hafta deplasmanda Garajlar Taç spor ile oynadık.4-1 yenildik. Takımımız çok yeni. Geçen yıl kadromuzda olan futbolcularımızın arasına genç ve yetenekli oyuncular katıldı.Daha sonra sahamızda Sinanoğluspor ile oynadık.İzleyenler keyif dolu maç izledi.Karşılaşma son derece heyecanlı ve centilmence geçti.Galip gelen takım biz olduk.

İnşallah daha iyi olacağız ve Taraklıspor çok güzel yerlerde olacak

“Sizin eklemek istediğiniz konu var mı? ”

---Taraklıspor’umuzun Antrenörü Tugay Özen’e değinmek istiyorum.

Taraklıspor 2005 yılında kuruldu.O günlerden beri Taraklıspor’da başarı ile futbol oynadı.Takım kaptanlığı yaptı.Taraklı’da spora maddi ve manevi çok büyük emekleri var.Genç yaşta Antrenör oldu.Şimdi takımımızı çalıştırıyor.Taraklıspor yönetimi olarak Turgay Özen Hocamıza görkemli bir jübile organizasyonu tertipleyeceğiz.Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Taraklıspor’a büyük hizmetleri oluyor. İlerleyen günlerde bu organizasyonu gerçekleştireceğiz.

Ayrıca Taraklı'da sporun gelişmesinde emeği geçen herkese makam ve isim ayırmaksızın teşekkür ediyorum.

“ Söyleşi için çok teşekkür ediyorum.Taraklıspor’a başarılar diliyorum”

-- Taraklıspor camiası adına bende teşekkür ediyorum. Sağ olun

Söyleşi: İzzettin KÖMÜRCÜ

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.