İKİ “KANKA”

Değerli Okuyucular bu hafta bir yazı dizisi hazırladık. Yazı dizimizde Taraklı’nın iki renkli ismine Nevzat Akay ile İzzettin Kömürcü ikilisine yer verdik. Yıllardır aralarında büyük bir dostluk olan bu ikili, bilinmeyen yönlerini TARAKLI AJANS okurlarına anlattılar
Enes ÇINAR Enes ÇINAR
Yayın: Güncelleme:





Bu devirde dostluk kolay kazanılmıyor. Bu yüzden dostluğumuzun değerini biliyoruz” diyen Akay ve Kömürcü ortak yönleriyle de dikkatlerden kaçmıyor. Günde en az 15 kez telefonla görüştüklerini söyleyen Nevzat Akay ve İzzettin Kömürcü “Bizim bu arkadaşlığımızdan, dostluğumuzdan en çok hanımlarımız şikâyetçi. Çünkü biz bir araya geldiğimizde sohbetimiz hiç bitmiyor. Bu da hanımları rahatsız ediyor” dediler. En büyük hobileri baş başa verip sohbet etmek olan ikili, işten arta kalan zamanlarda da ailecek tatile çıktıklarını söylüyor. İşte Taraklı’nın renkli isimleri olan Nevzat Akay ve İzzettin Kömürcü ile yaptığımız keyifli söyleşi.



Nevzat Bey Taraklı’ya geliş öykünüzü dinleyebilir miyiz?



 



NEVZAT AKAY: “Tabiî ki..Marmara Kolejinde orta öğrenimimi tamamladım.Ticaret hayatına Kadıköy Bahariye’de Şarküteri işleterek başladım. Ancak annem, babam hep Taraklı’ day dı.Hafta sonlarında bende Taraklı’ya gelirdim.1988 de evlendikten sonra Taraklı’ ya yerleştim.Taraklı’nın kıymetini Taraklı dışında olunca anladım.İş hayatımla birlikte siyasete de atıldım.1999 yılında belediye başkan adayı oldum.Halen DSP Taraklı İlçe Başkanı olarak halka hizmet vermekteyim.



 



İzzettin Bey siz ne zamandır ticaretin içindesiniz?



 



İ KÖMÜRCÜ: “Belki çok klasik olacak ama aslında çocukluğumdan beri ticaretin içindeyim. Ancak tam olarak 1991 yılından bu yana faal ticaret yapmaktayım. Ve yaklaşık 16 yıldır baba mesleği olan Helvacılık ve Bakkaliye işi yapıyorum”



 



Peki, bu sıkı dostluğun başlangıcı nasıl oldu? Ne zamandır arkadaşsınız?



 



İ KÖMÜRCÜ: “1989 yılında tanıştık. Nevzat Akay sporu seven bir büyüğüm.Bahsettiğim yıllarda Taraklı’da futbol turnuvası vardı..Ben turnuvanın takımlarından Yıldırımspor da idim.Çok kaliteli bir takım idik Nevzat Abide bizim en büyük destekçilerimizdendi. Aslında benden tam olarak 12 yaş büyük. O gün bu gündür dostluğumuz hiçbir şekilde bozulmadı. Hatta belki günde 15 kere telefonla görüşür, haftada bir de ailecek görüşürüz”



 



İşlerden arta kalan zamanlarda da berabersiniz. Peki, neler yaparsınız boş zamanlarınızda yani Nevzat Akay ile İzzettin Kömürcü ikilisinin bilinmeyen yönleri nelerdir?



 



NEVZAT AKAY: “Buna ben cevap vermek istiyorum. İzzettin Kömürcü’ nün en büyük hobilerinden biri boks maçları izlemektir. Yani tam bir boks hastasıdır. Bunun dışında ortak bilinmeyen yönlerimiz; gezmeyi çok severiz. Yaz-kış sürekli gezeriz.. Bunun yanı sıra eşlerimizle birlikte ayda bir defa mutlaka dışarıda yemekte bir araya geliriz diyebilirim. Şimdilerde lahmacun merakımız başladı. Her akşamüzeri lahmacun fırınına özel olarak siparişlerimiz verilir. ”



 



İ KÖMÜRCÜ: “Nevzat Akay’ın söylediklerine ilave olarak şunu söylemek istiyorum; aslında gündeme getirmek istemediğimiz bilinmeyenlerimizden biri de, yaptığımız hayır işleri ve desteklerdir. Bu konuda Nevzat Akay benden daha aktiftir. Az öncede bahsettiğim gibi kendisiyle arkadaşlığımız yine bir spor etkinliğinde başladı. Bu da Nevzat Akay’ın’ın bilinmeyen yönlerindendir”



 



Gün içinde ve diğer ticari etkinliklerde sürekli berabersiniz. Bu tempondan sıyrılıp ailecek görüşür müsünüz?



 



İ KÖMÜRCÜ: “Tabiî ki görüşürüz. Yazları okullarının tatile girmesiyle birlikte ailecek yurt içi seyahatleri yaparız. Yine ailecek tatile çıkarız. Ve bu tatiller hep renkli olmuştur”



 



NEVZAT AKAY: “İzzettin Kömürcü’ nün dediği gibi ailecek görüşüyoruz ve tatillere çıkıyoruz. Ancak bizim bu dostluğumuzdan hanımlarımız şikâyetçi. Çünkü biz bir araya geldiğimizde sohbetimiz hiç bitmiyor. Bundan da hanımlarımız rahatsız oluyor”



 



Peki, son olarak neler söylemek istersiniz?



 



İ KÖMÜRCÜ: “Bu zamanda belki para çabuk kazanılabiliyor ama güvenilir bir dost hemen bulunmuyor. Bu bakımdan dostluğumuzun değerini biliyoruz. Herkese de örnek bir dostluk ve arkadaşlık sergilediğimizi düşünüyorum”



 



NEVZAT AKAY: “İzzettin’in söylediklerine katılıyorum. Ek olarak da; gelip geçici olduğumuz şu Dünya’da kimse kimseyi kırmasın. Çünkü arkadaşlıkların, dostlukların yeri çok ayrıdır. Bu bakımdan insanların maneviyata önem göstermelerini diliyorum”



 



İZZETTİN KÖMÜRCÜ KİMDİR?



“Anadolu Ajansı-TRT ve Yenigün Gazetesi Taraklı Temsilcisi olan ve Taraklı’da birçok dernekte ve hayır kuruluşlarında başkanlık ve yöneticilik yapan İzzettin Kömürcü 1969 doğumlu. Yaşamını Taraklı’ da sürdürmekte. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyesi olan Kömürcü evli ve bir çocuk babası.”Sakaryaspor fanatikliğinin dışında koyu bir Galatasaray taraftarı



 



 NEVZAT AKAY KİMDİR?



“1957 yılında Taraklı’ da dünyaya gelen Nevzat Akay, eğitimini tamamladıktan sonra ticarete atıldı. AK-PO Deri Sanayi Tic Ltd Şti ortaklarından olan Akay 1988 yılından itibaren ticari hayatını Taraklı’da devam etmekte. Akay evli ve bir çocuk babası’dır Ayrıca fanatik bir Fenerbahçe’ lidir.”



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.