15 Temmuz Taraklı’da da Unutulmadı

15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Taraklı’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Taraklı’da da çeşitli etkinlikleri kapsamında akşam namazından sonra Hükümet Konağı önünde fener alayı oluşturularak Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanı’na halk yürüyüşü yapıldı

Kuran-ı Kerim tilaveti ve yatsı namazının ardından Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı yaptığı konuşmada ’’Şuanda bu programı umursamayanlar var, kahvehane önlerinde oturup, evlerinde yatıp kontrollü darbe diyenler var ama emin olun biz onlara rağmen unutmayacağız unutturmayacağız. Ertuğrul Gazinin başlattığı, Fatih’in emanet ettiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlattığı nice ecdadımızın bize emanet ettiği bu topraklarda çok darbeler yaşadık ve çok kalkışmalar yaşadık. En son 12 Eylül Amerikalı Genel Kurmay Başkanları diyorlar ki, Bizim çocuklar başardı. 12 Eylül’ü Türkiye’yi kontrollü Bir şekilde yönetebilmek için yaptılar. Ama orta doğunun bu halde olduğu etrafımızın tamamen çevrelendiği beklide 50 yıllık Bir plan olan bu 15 Temmuz Kontrollü bir yönetim için değildi. Bu artık bizim için ya istiklal, ya ölüm demekti.

Kılcal damarlarımıza kadar girmişler ama hamd olsun hepsini bertaraf ettik. Allah’ın izniyle üstesinden geldik ama zannetmeyin ki bu kadar sorumsuz bir toplumun üstesinden geldiği bir şey bu. Hayır değil tabiî ki de Mehmet Akif Ersoy ne diyor. Allah kimseye bir daha İstiklal Marşı yazdırmak nasip etmesin diyor. Onların duasıyla biz başarılı olduk. Zannetmeyin bu kadar sorumsuz bir toplum kendi kendine üstesinden geldi.Ama biz bu 15 Temmuzları unutmazsak, unutturmazsak sorumluluk sahibi bir gençlik,bilinçli nesil yetiştirebilirsek Allah bize bir daha böyle 15 Temmuz yaşatmaz diyen Başkan Pilavcı, Şehitlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum’’ dedi.

Taraklı Kaymakamı Abdullah Kurt’da yaptığı konuşmada

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Selam olsun, ezan susmasın, bayrak inmesin diye canı, cananı, bütün varını feda eden kahraman milletin şehit evlatlarına, selam olsun Ömer Halis Demir’e, selam olsun 15 yaşında ölümsüzleşen koca yürek Halil İbrahim Yıldırım’a, selam olsun Erol Olçok’a, selam olsun yurdumuzu alçaklara uğratmamak için göğsünü siper eden şanlı gazilerimize, selam olsun o karanlık gecede milletini dimdik ayakta tutan, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a. Selam olsun bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımıza, selam olsun istiklal savaşımızın büyük komutanı ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e, selam olsun onun kahraman silah arkadaşlarına. Sayın Belediye Başkanım, değerli mesai arkadaşlarım, kahraman milletin necip evladı kıymetli Taraklılılar, bayrağımızın, aziz şehitlerimizin huzurunda sizleri saygıyla selamlıyorum. Türklere Anadolu kapılarının açıldığı 1071 yılından beri millet olarak çok büyük zaferler elde ettik hamdolsun, bunun yanı sıra çok çetin de badireler atlattık, tarih boyunca zaman zaman öyle ağır imtihanlardan geçtik ki, bu coğrafyada yaşama ve yaşatma hakkını elde tutabilmek için fert fert değil bütün bir millet olarak kahraman olmak mecburiyetindeydik yine öyle sınandığımız karanlık bir gecede, ülkemizin üstüne karabasan gibi çökmeye çalıştıkları gecede, bu topraklarda hür ve özgür yaşamamamızı, dünya mazlumlarına umut olmamamızı isteyenlere karşı ağır bir imtihanla karşı karşıya kaldık, kahraman ceddin evlatları olarak yeniden büyük bir destan yazdık. Bugün burada, 15 Temmuz akşamı Allah’ı şahit tutarak şaha kalktığımız bu destanı hatırlamak için toplanmış bulunmuyoruz, hatırlamak için unutmak gerek, oysa biz unutmadık, unutturmayacağız unutursak kalbimiz kurusun. Bugün burada bir kez daha demokrasi vurgusu yapmak,milli birlik sevincini bir arada yaşamak için toplanmış bulunuyoruz, dosta güven düşmana korku olan gür sesimizle hep birlikte diyoruz ki: “Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz; Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun, Meğerki son nefer şehit olsun. Şu karşımızdaki mahşer kudursa, çıldırsa, Denizler ordu, bulutlar donanma yağdırsa, Bu altımızdaki yerden bütün yanardağlar Taşıp da kaplasa afakı bir kızıl sarsa, Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir; Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz, Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!” Kıymetli Taraklı halkı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sevincimizi birlikte yaşadığımız için, sizin hizmetinizde olduğum için iftihar ediyorum, vatan aşkınıza,” şeklinde konuştu.

Şiir dinletileri ve pilav ikramının sonrasında 15 Temmuzla ilgili video ve slayt gösterisi yapıldı. Cumhurbaşkanının halka seslenmesi ardından sela okunmasıyla etkinlikler sona erdi.

 

 

#

 
#etkinlik-temmuz #tarakli #darbe

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.