Sağlam Kafa

"Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" derler ya hani, aslı var mı acaba?
Yayın: Güncelleme:

Mekteplerde çocuklara bir zamanlar belletirlerdi: "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur." Diye. Ben hiç bir zaman anlamadım bu sözü. Sağlam kafa nasıl bir kafadır. Kolay kırılmayan, kalın bir kafa mı? Eğer öyleyse insanları kalın kafalılıkla suçlamak niye? Bu sözle ayaklar ve baş aynı sağlamlıkta olmalıdır mı denilmek isteniyor? İnsanın iyi düşünebilmesi için bütün uzuvlarının iyi çalışması, bedeninin sapasağlam olması mı gerekirmiş? Hiç de öyle değil. Ne kafanın sağlamlığı vücudun da sağlamlığını gerektiriyor. ne de vücutça sakat olanların sakat düşündükleri ileri sürülebilir. Deliler kas gücüne, sağlam bir metabolizmaya sahip olabilecekleri gibi, dahilerinde her uzuvlarında, sinir sistemlerinde bile bozukluklar olabilir. Hatta iyi düşünen, gelişmiş kafaların çoğu zaman beden yetenekleri bakımından pek gelişmemiş oldukları sık sık görülen durumlardandır.


"Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözü Hitler gençliğini hatırlatıyor insana. Nazi Almanyasının yetiştirdiği gençlik vücutça çok sağlamdı. Ama kafalarının ne kadar geliştiği su götürür. Irkçı görüş sağlam vücudun sağlam kafaya varacağınıpeşinen kabul etmiş olmalı ki, Hitler Almanyasında ideal Alman üretmek için insan haralarının kurulduğu söylenir. Kimbilir, belki de ruhun sağlamlığı, kafanın sağlığı ile bedenin sağlamlığı ters orantılıdır. Bakınız herkesin maddi refahla birlekte ruhta çöküşün hızlandığına dairfikirlere itiraz eden yok.Belki bedence çok sağlam olan insanlar kafaca ruhça daha umursamaz, daha vurdumduymaz oluyorlar. Bazen de sağlam kafa okuyan kafa dahi olsa kendisiyle sorunları oluyor. Bu yüzden onların vücutça sağlamlığı kafalarının sağlamlığını temin etmemiş oluyor. Tıpkı Sayın Mesut UZELLİ abimin son iki yazısına görüş bildiren üniversite okumuş, mürekkep yalamış ve şu anda da kendi dediğine göre yüksek lisansını tamamalamaya çalışan gencin kendisi kadar okumayanlar için düşündükleri gibi. 


Sağlam vücutta olan insanlar her zaman sağlam kafaya sahip olamayabiliyorlar.Ama şimdilik bu sağlıksız kafa ve ruh durumlarıyla meselelerini çözebileceklerine inanıyorlar.Bu gün bir çok yönüyle ciddi bir hastalık geçiren bir çok üniversiteli genç hali hazırdaki bir takım inandığı değer yargılarından vazgeçmedikçe, mevcut değerlerini terketmedikçe kurtulamayacaktır. Gençler hayatlarını yeniden değerlendirip, dünya ya bakış tarzlarını değiştirdiklerinde göreceklerdir ki kafanın sağlamlığının teminatı vücudun sağlamlığında değildir.


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

MESUT UZELLİ
3.09.2007 / 22:33:13
SEVGİLİ KARDEŞİM İNSANLAR HAYATA AT GÖZLÜĞÜ İLE BAKMAYA DEVAM ETTİKLERİ SÜRECE BİR ARPA BOYU YOL GİDEMEZLER.BUNUN FARKINA BELKİ BİR GÜN VARIRLAR , O ZAMAN İNŞALLAH, ONLAR İÇİN GEÇ OLMAZ . SELAM VE DUA İLE.....
faruk serkan
4.09.2007 / 01:34:38
değerli abicim, yine güzel bi konuya ters açıdan bakmışsın ve yazın çok güzel olmuş. yazında bahsettiğin gibi ne okumakla adam olunuyor gerçek anlamda, ne de sağlam vücutlar insanı insan yapabiliyor. öyle güzel yakalamışsın ki; gerçekten de insanın ruhu sağlıklı olsun yeter. ya Abicim ben seni hep insan bildim; sen master yapmış mıydın?

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.