Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız

Bu fidanlar küllerinden yeşerecek

Taraklı’da yanan 26.8 hektarlık sahaya fidan dikilerek yeniden ağaçlandırma işlemi yapılıyor.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 Geyve İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Taraklı İşletme Şefliği, 221 nolu bölmede, Ağustos/2020'de çıkan orman yangınında, 26.8 hektarlık ormanlık alan zarar görmüştü. Aynı yıl içinde, Geyve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, yangın sonrasında yanan ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması için, yanan ağaçlar sahadan hemen çıkartılmış, dozerle temizlik ve sürüm çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanmıştı. Fidan dikimine hazır hale getirilen sahada iş başı eğitimi yapıldı.

Eğitim yapıldı

Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat başkanlığında gerçekleşen eğitime, Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Şahin Doğan, Şube Mühendisi Erhan Ercan, Geyve İşletme Müdürü Celalettin Kaba, İşletme Müdür Yardımcısı Şevket Köksal, Orman İşletme Şefleri, İşletme Müdürlüğünde çalışan orman mühendisleri, orman muhafaza memurları ve dikim işçileri katıldı.

Kırk bin fidan

Eğitime ilişkin konuşan Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “Yanan ormanlık alanlarımızı yıl içerisinde tekrar ağaçlandırıyoruz. Geyve İşletme Müdürlüğümüz, sahanın fidan dikim zamanına yetişmesi için gayretle çalışarak, sahayı dikime hazır hale getirdi. Taraklı Bölgesinde yanan 26.8 hektarlık sahaya, yaklaşık kırk bin kızılçam fidanı dikeceğiz. Dikilen fidanlarla birlikte yanan ormanlık alan, tekrar yeşil örtüsüne kavuşacaktır. İşlerin tekniğine uygun olarak yapılması ve zamanında bitirilmesi çok önemli. Yangının izlerini silmek ve daha yeşil bir vatan için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Depoları unutmadı

Taraklı İşletme Şefliği, 221 nolu bölmede, meydana gelen orman yangınında zarar gören 26.8 hektarlık ormanlık saha, mevzuat gereği plan değişikliği yapılarak, suni tensil programına alınmıştı. Program dâhilinde yapılan uygulamalı eğitimde, dikim çukurlarının açılması, fidanların dikim aralıkları, fidanların dikim tekniğine göre dikilmesi konularında katılımcılara teknik bilgiler verildi. Eğitim sonrası, Taraklı orman deposunda incelemelerde bulunan, Bölge Müdürü Ziya Polat, emval satış depolarımızın önemini hatırlatarak, yapılacak uygulamalar hakkında talimatlar verdi.

#ziya-polat #orman #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.