Gazetecilere Saldırı

Adapazarı'nda İkisi kadın 3 muhabir haber çekimi sırasında saldırıya uğrayarak darp edildi.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Adapazarı'nda, ikisi kadın 3 muhabir, bir haberle ilgili çekim sırasında uğradıkları saldırıda darp edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA) tesislerinin fotoğraf ve görüntülerini çeken Yeni Sakarya Gazetesi muhabiri Ebru Koç, Adapazarı Gazetesi muhabiri Zemine Yılmaz ve SRT kameramanı Saim İşçi, tesislerin altındaki bir kırtasiyede çalışan 2 kişinin saldırısına uğradı. Çevredeki vatandaşların müdahale ettiği olayın ardından gazeteciler polise başvurarak şikayetçi oldu. Bunun üzerine zanlılar M.D. ve Y.E.D. gözaltına alındı.

Kadın muhabirlerin saçlarından çekerek tokat attıkları iddia edilen zanlıların, diğer muhabiri de yere yatırıp tekmeledikleri öne sürüldü.
Zanlıların kendileri ile ilgili bir haber yapıldığını sandıkları, bu nedenle gazetecilere saldırdıkları belirtildi

Vali Atak bilgi aldı

Adapazarı Merkez belediyesi'ne bağlı Zabıta ekiplerinin çevik kuvvetle beraber yaptığı 10 gün önce yaptığı kırtasiyeciler baskını sırasında basının kendileri hakkında haber yaptığını belirten Abdullah D., " Ben onları bizim hakkımızda yazı yazan gazetenin elemanları zannettim. yanlışlık oldu. Özür dilerim "dedi. Olay sonrasında Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve Sakarya Emniyet Müdür Vekili Kemal yılmaz olay hakkında bilgi aldı.

Sakarya Gazeteciler Birliği'inden Kınama

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili (SGC) Murat Uygun, basın mensubu arkadaşlarına yapılan çirkin saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Uygun, yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA) tesislerinin fotoğraf ve görüntülerini çeken Yeni Sakarya Gazetesi muhabiri Ebru Koç, Adapazarı Gazetesi muhabiri Zemine Yılmaz ve SRT kameramanı Saim İşçi'nin, tesislerin altındaki bir kırtasiyede çalışan 2 kişinin saldırısına uğradıklarını belirtti. 

Gazetecilerin, kamu oyunu bilgilendirme amacı ile gece gündüz demeden çalıştıklarını ve görevlerini en iyi şekilde yapmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Uygun, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Zanlılar, görevlerini yapan gazetecilerin yanlarına gelerek, hiçbir şey sormadan saldırmışlardır. Arkadaşlarımız çeşitli yerlerinden yaralamış olup, kamera ve fotoğraf makineleri zarar görmüştür. Basın mensubu arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Arkadaşlarımız şikayetçi oldular. Cemiyet olarak bu olayın takipçisi olacağız.''


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.