İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız

Anılarda Yolculuk.

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Değerli Okurlar,

Bu soğuk günlerde önceki akşam sıcacık evimde çayımı yudumlarken sizlere hazırladığım yazı çocukluğumun belirli yaşlaşırında yaşadığım günlerden bir anı.

Tebessüm ederek okuyacağınızı düşündüğüm yazı olacak.

Kendimi ve yaşıtlarımı annemizin babamızın hatta dedemizin yaşıtları ile kıyaslamayacağım 

Bizim çocukluğumuz döneminde bilgisayarımız cep telefonumuz tabletimiz olmadığı gibi pek çoğumuzun evinde televizyon bile yoktu. Şimdiki çocuklar gerçekten çok şanslı. Dileğimiz teknolojinin esiri olmamaları.

Bu yazıyı hazırlarken dışarıda öyle güzel kar yağıyor ki evde camdan dakikalarca seyrettim. Hatta cep telefonumla fotoğraflar çekip sosyal medyada takipçilerimle paylaştım. Paylaştığım fotoğrafların birinde ortaokulda Fen bilgisi öğretmenim İrfan Altılı’nın yorumunu gördüm

Öğretmenim – “İzzettin bana 1979 lu yılları anımsattın. Teşkkürler” diye yorum yazmış. Eşi İngilizce öğretmenim Süheyla Altılı’da bir başka fotoğrafımın altına –“Yine yollar kapanıyor mu?” yorumunu yazmış.

O yıllarda Taraklı’ya kar yağdığında Taraklı – Geyve arası yolun 2-3 hatta 4 gün kapalı olduğu olurdu. O günden bu günlere karayollarımız çok gelişti. Taraklı’da çok gelişti. O dönemlerde Taraklı-Geyve arasında yolcu taşıyan minibüsler vardı.Kapalı olan yolun açılmasıyla beraber minibüslerde günlük gazetelerin Taraklı’ya ulaşmasını beklerdik.Gazeteler kuponla ansiklopedi,kitap gibi hediyeler dağıtırdı.Ansiklopedi ve kitapları alabilmemiz için kuponları eksiksiz tamamlamamız gerekiyordu.Yine gazete eklerinde seri romanlar olurdu.Bunları okumak büyük keyifti. Yine o dönemlerde kar yağışı sonrasında Hisar bayırından kızakla kaymak hepimiz için büyük zevkti. Ne güzeldi o yıllar.

Yine gazete muhabirliğine nasıl başladığımı dün gibi hatırlıyorum.

Geyve’li emekli öğretmen Sedat Yılmaz… Allah rahmet eylesin.

1985 li yıllar… Yani ben 16 yaşındayım. Sedat Yılmaz Sakarya Gazetesi Geyve muhabirliği yapıyor. Haber yapmak için Taraklı’ya gelmiş.

O günlerde de öyle bir kar yağdı ki yine ben yaşıtlarımda Hisar bayırında kızakla kayıyorum. Biz kayarken Sedat Yılmaz’da fotoğrafımızı çekti. Ve bize çektiği fotoğrafın gazete de çıkacağını söyledi. Bir kaç gün sonra gazetede fotoğraflarımız çıktı. O kadar mutlu olmuştuk ki anlatamam.

Şiir yazmayı da çok severdim. Sedat Yılmaz’a yazdığım şiirlerden veriyor oda gazetede şiir köşesinde yayınlatıyordu. Bir müddet böyle devam etti. Kendisine –“Bende muhabir olmak istiyorum” dedim. Şiirle gazete sayfalarında başlayan buluşmalarım Sakarya Gazetesi muhabirliği, Hürriyet Gazetesi, TRT(Türkiye Radyo Televizyonu) Anadolu Ajansı ve Sakarya’da yayın yapan yerel televizyonlar, yerel gazeteler ve sonrasında 2002 yılında yayın hayatına başlayan YENİGÜN Gazetesi’n de gönül dostlarımla zirveye bayrağı taşımak üzere yola çıkmıştım.

Ve… Yıl oldu 2021…

Sakarya’nın lider gazetesi YENİGÜN’de yolumuza devam ediyorum

Haftaya Görüşmek üzere

Hoşçakalın…

#yazo-yolculuk #anilar

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.