Pandemi ve Taraklı…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Bilindiği üzere tüm dünyada etkisini gösteren ve milyonlarca insanın enfekte olduğu ve hayatını kaybettiği Covid19 virüsü ülkemizde de etkili şekilde devam ediyor

Ülke olarak ilk başlarda devlet otoritesi tarafından alınan tedbirlerle bu virüsün hızlı yayılması kısmen de olsa engellemişti.

Ancak kontrollü sosyal hayat uygulamasına geçildikten sonra durum tam tersine döndü. Son üç dört aydır virüsün yayılma hızına baktığımızda bu artışı net olarak görebiliyoruz.

Özellikle büyükşehirlerde tavan yapan vaka sayıları ilçelerde ve mahallelerde de kendini ciddi olarak göstermeye başlamıştı Böylesi bir salgın hastalıkla başa çıkmakta hakikaten zor süreç yaşanıyor..

Sağlık bakanlığı tarafından açıklanan günlük vaka ve hasta durum rakamları ortada. Ancak Taraklı bazında olaya bakacak olursak Taraklı’da durum çok iyi.

Bugün itibarı ile Taraklı’da vaka sayısı yok. Benim şahsi kanaatim iyi organize olmuş sağlık ekibi ve alınan tedbirlere tam anlamıyla uyulması başarılı sonucun alınmasında en önemli etken.

Geçtiğimiz günlerde Taraklı’da vaka sayısı olmadığı ulusal ve yerel basına düşmüştü. Daha sonra taziye ziyareti nedeniyle il dışına çıkan aile bireylerinden testleri pozitif çıkanlar olduğu görülmüştü. Hal böyle iken ilçemizi yönetenlerin, Taraklı’da denetim mekanizmasının işlerini en iyi şekilde yapması ve vatandaşlarımızın tedbirlere uymasıyla vakaların yeniden bitme noktasına geldiğini söyleyebilirim.

Tablo böyle iken endişe verici durumun altını çizmek gerekiyor; Özellikle Termal tesisine değişik şehirlerden gelen devre mülk sahipleri. Okulların tatil olması sebebiyle tatil için Taraklı’ya gelen misafirlerinde tedbirler konusunda çok hassas davranmaları gerekmektedir. Bu salgın hastalık sürecinde sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda hassas davranmaları gerekiyor.

Bu bağlamda çarşıda yapılan alışverişlerde denetim uygulamalarına riayet etmeleri gerekiyor.

Taraklı’da pandemi ile mücadele konularında başarılı olduğumuz görülmektedir. Vatandaş olarak bizlerde bu sürecin bir parçası olarak sorumluluklarımızı yerine tam olarak getirmeliyiz.

Maske mesafe kuralına uyarsak ve kalabalık ortamlardan uzak durursak bunun üstesinden hep beraber geleceğimizin umudu dileğiyle.

** **

Gözümüz aydın…Taraklı’lı Eğitimci-Yazar Ahi Naci İşsever’in altıncı kitabı “Anadolu’nun Güzel İnsanları” başlığıyla “Taraklı Manavları” kitabı yayınlandı.Kitap içerisinde Semerci Gıdak Hasan ,Nagadak Sıtkı,Karanlık Eyüp ve daha pek çok şahsiyet var….Emeği geçenlere teşekkürler

Sağlık başarı,ve huzur dileğiyle hoşçakalın.

 

 

 

#tarakli-ve #pandemi #kose

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.