Yurt dışında göçmen olma fırsatı

ABD, Kanada, Yeni Zellanda, Avustralya ve İngiltere toplam 480 bin kişiyi göçmen olarak alacak. Göçmenlik başvurusunda bulunmak isyenlerde aranan şartlar ise şöyle:
Enes ÇINAR Enes ÇINAR
Yayın: Güncelleme:

ABD, Avustralya, Kanada, İngiltere ve Yeni Zelanda her meslekten göçmen alacak. Göçmen talebinde 260 bin kişiyle Kanada ilk sırada.

480 bin göçmen talebi
Beş ülke bu yıl toplam 480 bin göçmen alacak. Yeni Para dergisi, son sayısında ABD, Avustralya, Kanada, İngiltere ve Yeni Zelanda'ya göçmen olarak nasıl gidilebileceğini ele alıyor. Ersan Çıplak'ın haberine göre, dünyada halen göçmenlik başvurusu yapabileceğiniz 5 ülke var: ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya ve İngiltere.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ
BU ülkeler özellikle nitelikli iş gücü talep ediyor. Her ülke kendine özel bir göçmen sistemi geliştirmiş. Göçmen seçiminin esası ise bir 'puanlama' sistemine dayanıyor. Bu puanlamayı her ülke kendi ihtiyacına göre yapıyor. Kimi ülkelerin puanlama sisteminde meslek, kiminde ise eğitim ve yabancı dil etkili oluyor. Bu ülkelere göçmen olarak başvurabilmenin üç yolu var. İlki ve en çok uygulananı, göçmen olarak gidilecek ülkeden bir işverenin yanında çalışmak.

HERKESİN KOŞULLARI FARKLI
TÜRKİYE'de işyeri olan bir insanın benzer bir işi gidip yurtdışında yapması ise farklı bir alternatif. Ülkelere yatırım amaçlı borç para veya hibe vererek de göçmen olmak mümkün. Tabii her ülkenin de bu üç temel kategori kapsamında başka detaylı koşulları var. Evlilik yoluyla gidenler bu kategorilere girmiyor. Her ülkeye başvuru şekli, göçmenlik ofisleri ve harçlar farklılık gösterebiliyor. Göçmenliğe kabul edilmek iş ve kalacak garantisi sağlamıyor.

SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ VAR
ANCAK yerleşim hizmeti sunan, hatta eş ve çocuklara dil eğitim hizmeti veren, yerleşmeye uyum sağlamanıza yardımcı olan göçmen ofisleri var. Bir ülkeye girdiğinizde o ülkeden çıkamama sorunu yok. İstediğiniz zaman seyahat edebiliyorsunuz. Göçmen statünüzü koruyabilmeniz için, 5 yıl içinde fiili olarak o ülkede 2 yıl bulunmanız yeterli. Örneğin, Kanada'da 3 yıl sürekli yaşarsanız, vatandaşlığına başvuru hakkınız var.
KANADA 260 BİN GÖÇMEN ALACAK

KANADA, bu yıl 260 bin göçmen alacak. Ülke ayrımı yapılmıyor. Kanada'da göçmenlik başvuru süreci 1.5-2 yıl sürüyor. Kanada'ya göçmen olarak kabul edilebilmek için 100 puanlık bir basamak sistemi üzerinden 67 puana ulaşmak gerekiyor. Üniversite mezunu, akıcı İngilizce konuşan, dört yıl iş deneyimi olan herkes Kanada'ya göçmenlik başvurusu yapabiliyor. Bazı meslekler için sınırlı düzeyde İngilizce bilmek ve ilkokul mezunu olmak yeterli. Acilen elektrik mühendisi, mimar, marangoz, fayans-mermer ustası gibi mesleklere ihtiyaç var.

iNGİLTERE'DE PÜF NOKTA MESLEK
100 bin civarında göçmen alması beklenen İngiltere'nin, göçmen alırken aradığı nitelikler arasında en önemlisi iş deneyimi. Asgari 65 puanlık puanlama sisteminde, 10 yıllık iş deneyimine 50 puan veriyor. Eğer gençseniz şansınız artıyor. Çünkü 28 yaşına kadar ekstra 5 puan veriliyor. İngiltere'nin önem verdiği bir başka konu ise nitelikli ve eğitimli işgücü. Tüm başvurular 30 haftada sonuçlanıyor. İngiltere bu şekilde yılda ortalama 30 bin kişi alıyor.

OTOM TAMİRCİLERİ ÇOK DAHA ŞANSLI
AVUSTRALYA 2006'da yine 110 bin göçmen alacak. Başvuru için 120 baraj puanına ihtiyaç var. Bunun 60 puanını meslekten alabiliyorsunuz. 120 puan alabilmeniz için 60 puanlık meslek grubunda olmanız şart. Avustralya'nın yüksek öncelikli meslek grupları listesinde muhasebeci, pratisyen hekim, hemşire, ebe, aşçı, oto elektrikçisi, oto boyacısı, mobilyacı, kuaför, motor mekanisti, pasta şefi ve CNC tezgah ustası bulunuyor.



TAKVİM
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.