S.S. MAHDUMLAR KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİNDE DURMAK YOK.

S.S. Mahdumlar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi hem ortak sayısını çoğaltmaya, hem de araç parkını ve soğutma kapasitesini artırmaya devam ediyor
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Kooperatif Başkanı Rıfat Çİiraz: Kooperatifimiz ilk süt toplamaya başladığında çalışma alanı 5 mahalle, Ortak sayımız 135 idi, şimdi ise Bolu İli Göynük İlçesi’nin Taraklıya yakın köylerinden de çalışma alanımıza dahil ettiğimiz köyler ile beraber çalışma alanımızı 8 Köy/Mahalleye, ortak sayımızı 280 e çıkarttık.Ramazan Bayramında ki 3 günlük tatilde kooperatifimizin süt soğutma ünitesini genişleterek Şubat ayında alışmış olduğumuz 5.000 litre süt soğurma tankımızı da soğutma ünitemize yerleştirip toplam 3 soğutma tankı ile süt soğutma tanklarımızın kapasitesini 12.000 litreye, sabah Akşam doldur boşalt yaparak kooperatifimizin günlük soğutma kapasitesini de 24.000 litreye çıkartmış olduk” dedi.

Süt soğutma kapasitesi ile beraber araç parkını dan artırmaya devam ettiklerini söyleyen Çiraz “Nisan ayında da kooperatifimize 1 hizmet aracı daha alarak, faal olan 2 adet süt toplayan aracımızı 3 araca çıkartmış olduk. En son mayıs ayı içerisinde de; Enerji kesintilerinden etkilenmemek için, hem 3 adet süt soğutma tankımızı hem de süt aktarma pompalarımız ve aydınlatmalarımızın ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak 103 KW’a jeneratör aldık diye konuştu.

Başkan Çiraz: “Şu ana kadar Soğutma Tanklarımızın birini %50 devlet teşviki ile aldık, bunun haricinde tüm yatırımlarımızı kendi öz sermayemiz ( aldığımız süt ve sattığımız yem) karları ile yaptık. ne Devlet desteği nede Belediyeler, Kurum ve Kuruluşlardan yardım aldık, Önümüzdeki dönemde hedefimiz Kooperatifimize Yem Deposu, Satış Mağazası ve Market yapmak. Taraklımızın 6 Mahallesinde 250 Ortağımız ile 200 Haneye hizmet vermekteyiz, Yeni hedeflerimize ulaşabilmek için Ben, başkan Yardımcımız Birol İN ve Muhasip Üyemiz Fatih KARTAL ile beraber Yerel Yönetimler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kapılarını epeyce aşındıracağız dedi.

Başkan Çiraz son dönemde fabrika yemlerine gelen zamlar için ise: Yemlere Ocak ayından bu yana % 35-40 oranında zam geldi fakat süt fiyatları hala aynı ve şu an süt ve et üreticisi zarar ediyor, Bu günlerde süt fiyatı için üretici ve fabrika temsilcileri Tarım Bakanlığı temsilcilerinin gözetiminde bir araya geliyorlar, Temmuz ayında süte zam gelecek, Bu artış yem ile orantılı olmazsa Süt’ün, Et’in ve Buzağının fabrikası olan dişi inekler kesimhaneye gitmeye devam edecektir, Buda sadece bizleri değil, süt işleyen fabrikaları ve yem fabrikalarını da etkileyecektir, bu sebeple süt fiyatının 4 tl den aşağı olmayacağını umut ediyoruz dedi.

Çiraz Yapılan hizmetleri yerinde görmek için herkesi, Kooperatifimizin Taraklı Mahdumlar Mahallesindeki Süt Soğutma ünitesine davet ediyoruz dedi.

#kooperatif-yol #durmak #calisma

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.