​PAZAR HANGİ GÜN KURULMALI?

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı’da geleneksel olarak Cumartesi günü kurulan halk pazarı pandemi sürecinde alınan tedbirler nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı hafta içi Salı günleri kurulmaya başlamıştı.

Peki normalleşme süreci ile birlikte sebze ve meyve satışı ağırlıklı Taraklı pazarı hangi gün kurulacak?

Son günlerde Taraklı’da herkes bunu konuşuyor.

Halk pazarının yine daha önce olduğu gibi Cumartesi günü kurulmasını isteyen esnaf ve vatandaşlar var. Hafta sonu Cumartesi günü kurulan pazarın yıllardır bir gelenek olduğu ve değişik dönemlerde hafta içi bir güne alındığını fakat beklenen olmadığı için tekrar Cumartesi gününe çevrildiğini söyleyenler var.

Öncelikle hafta sonu tatil günü Pazar gününü saymayarak haftanın altı günü olduğunu belirtelim.

Pazartesi günü;

Taraklı’ya komşu ilçe Göynük’te pazar kuruluyor. Taraklı’dan pek çok esnaf Göynük pazarında tezgah açıyor. Çevre mahalle ve köylerden pek çok vatandaş da Göynük’e pazara gidiyor. Taraklı’da Pazartesi günü pazar kurmak uygun değil.

Salı günü;

Yine Taraklı’ya komşu ilçe Gölpazarı’n da Pazar kuruluyor. Yine Taraklı’dan pek çok esnaf Gölpazarı pazarında tezgâh açıyor. Çevre mahalle ve köylerden pek çok vatandaş da Gölpazarı’na pazara gidiyor.

Çarşamba günü;

Taraklı’da pazar kurulması mümkün. Hafta içi gün olduğu için mahallelerden Taraklı’ya pazara gelen vatandaşlar alış veriş yapabilmenin dışında resmi işlerini de görebilmiş olurlar.

Perşembe günü;

Yine Taraklı’ya komşu ilçe Geyve’de pazar kuruluyor. Taraklı’dan pek çok esnaf Geyve pazarında tezgah açıyor. Çevre mahallelerden pek çok vatandaş Geyve’ye pazara gidiyor.

Cuma günü;

Taraklı’da pazar kurulabileceğinin düşünüleceğini zannetmiyorum. Yaz mevsiminde Karagöl yaylasında kurulan Cuma pazarı Taraklılılar için önemli. Ayrıca “Cuma” günü esnaflar ve vatandaşlar dini vazifelerini aksatmak istemezler.

Cumartesi gününe gelince;

En başta ifade ettiğim gibi Taraklı’da yıllardan beri pazar geleneği bu gün. Pandemi öncesi son dönemlerde özellikle hafta sonu Taraklı’da turizm hareketliliği yaşanmaktaydı. Gerek otantik sokaklar gerekse pazaryeri bir hayli hareketli olurdu. Olumsuz yanı ise gelen ziyaretçiler araçlarını park edecek yer bulmakta büyük sıkıntı yaşardı.

Normalleşme dönemine girdiğimiz şu günlerde özellikle hafta sonlarında Taraklı’da turizmde hareketlilik yaşanacağı aşikâr. Cumartesi ve Pazar günü tur otobüsleri gelmeye başlayacak. Özel araçlarla ziyaretçiler gelecek. Yani ilçede yoğunluk yaşanacak. Birde termal turizm faktörü var. Cumartesi günü termal devre mülk misafirleri pazara alışverişe gelecek. Dolayısıyla Cumartesi günü kurulacak pazar çok yoğun olacak

Şimdi pandemi sürecinde Salı günü kurulan halk pazarı normalleşme ile birlikte yeniden Cumartesi gününe alınırmı? Yoksa hafta içi gün mü olur?

Belediye cephesinde gerçekleştirdiğim istişarelerde şayet pazar hafta içi bir günde kurulursa Cumartesi ve Pazar günü turist yoğunluğuyla beraber esnafın yüzü üç gün gülecek.

Bunu da belirtmek istiyorum.

Top belediye yetkililerinde.

Bir an önce net bir karar alınıp kamuoyuna duyurulması gerekiyor.

Haftaya görüşmek üzere hoşçakalın.

 

#pazar-kurulmali #gun #aciklama

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.