Neden…?

İzzettin KÖMÜRCÜ' nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Daha önceki haftalarda yazmış olduğum, “TARAKLI’YA GASİLHANE ŞART” başlıklı köşe yazımı okuyan çok sevip saydığım bir ağabeyim telefonla aradı. Uzun uzun dertleştik. Yazımdan dolayı beni tebrik etti. “TARAKLI ile ilgili bende fikirlerimi söyleyebilir miyim?” deyince, Ben de; “ Elbette söyleyebilirsin, yazılması gereken bir fikir ise memnuniyetle yazabilirim” dedim

Değerli Ağabeyim başladı konuşmaya;

“Önce size bir gerçeği söyleyeyim, Taraklı’nın durumunun aynı kalmasının tek nedeni Taraklı’lılar. Neden mi? Taraklı’da eski parkın olduğu yere bir meydan yapıldı. Meydan adeta beton yığını haline getirildi. Meydandaki ağaçlar kurudu gitti. Yapılırken hiç kimse tepki göstermedi. Taraklı’yı bugüne kadar hep turizm merkezi diye anlattınız. Taraklı’yı gezmeye gelenlerin ne düşündüklerini biliyor musunuz? Taraklı’da “Şu yemek yenir” diyebileceğimiz bir yemek var mı? Bir örnek vereyim. Taraklı’da “cevizli çörek” iyi bilinir. Cevizli çörek yapıp satışını yapan var mı? Taraklı’ya herkes gezmeye geliyor. Gelen ziyaretçilerin “Taraklı Hatırası” yazılı fotoğraf çektirebileceği yer var mı? Pek çok turizm yerleşim yerinde ilçenin ismi yazılı platformlar var. Daha önceki dönemlerde tanıtım organizasyonlarında Taraklı hep yer alırdı. Bu tür faaliyetlerde Taraklı hiç yok. Uluslar arası “Cıttaslow” (Sakin Şehir) ünvanlı Taraklı’da ilerleme göremiyoruz. Bunları uzun uzun sıralaya bilirim Taraklı’ da üniversite açılmalı, Kültürel Turizmi canlandıracak faaliyetlerde bulunulmalı. Termal Devre mülk işletmeleri daha iyi hizmet vermeli, ilçeye ziyarete gelenlerin oturup dinleneceği çay kahve içebileceği yer olmalı. Çevre daha temiz olmalı. Aslında Taraklı ile ilgili konuşulacak ve söylenecek çok şey var amma, şimdilik bu kadarı yeterli olsun” dedi. Kendisine çok teşekkür ettim, tam telefonu kapatacaktık ki, “Dur bir dakika” dedi. Taraklı ile ilgili en önemli konuyu unuttum”, Nedir o deyince; “Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği, Ulu Çınar’ın filizlendiği şu mübarek topraklarda Hamam olmaz mı kardeşim… Koskoca Taraklı’da bir hamam bile yok” dedi. Kendisiyle tekrardan görüşmek üzere vedalaştık. Telefonu kapattıktan sonra aklıma takıldı şu hamam işi.

Taraklı’da tarihi bir hamam var.500 yıllık bir hamam. Restore etmek ve hizmete açmak zor. Ancak tarihi miras olarak değerlendirilebilir.

Taraklı Aşağı Camii’de bay ve bayan tuvaletleri, abdest alma yerleri camiinin alt kattaki işyeri de dahil edilerek yenileniyor. Buraya ilçedeki arazide çalışan işçilerin banyo ihtiyacını giderebileceği sıhhi banyo ile bebekler için bakım odası yapılmalıdır.

**

10 Kasım…

Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz fikir ve devlet adamı, ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlanışının 83. yıldönümünde özlem, saygı ve minnetle anıyoruz.

Büyük önder Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına Allah’dan rahmet diliyorum

#sihhi-bano #tarakli #hamam #camii

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.