Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri

PAMUKOVA BELEDİYESİNDE MICIR KALMAMIŞ

Malzeme bir iki gün içinde temin edilir sonra da yolumuza dökülür. Biz de çamurdan kurtuluruz diye biraz bekleyelim dedik.
Dr. Dursun Bostancı Dr. Dursun Bostancı
Yayın: Güncelleme:

Pamukova Teşvikiye köyüne doğalgaz geldi. Borular için yollar kazıldı. Yollarda stabilize malzeme tahrip olduğundan köy içindeki bazı evlere araç ile girmek mümkün değil. Yollar çamur deryası. Doğalgaz borularını döşeyen firma yolların eski haline getirilme işini yapmıyor. Muhtemelen Belediye ile bir protokol yapılmış olmalı ki yolları, kaldırımları Pamukova Belediyesi yapıyor.

Köyün muhtarına soruyoruz: "Muhtar, yollar kazıldı diye belediyeye bilgi verildi mi, Yolumuzu ne zaman yapacaklar?" diye. 
Muhtar: "Belediyeye kaç kere telefon ettim, Ellerinde mıcır malzemesi yokmuş." dedi.

Malzeme bir iki gün içinde temin edilir sonra da yolumuza dökülür. Biz de çamurdan kurtuluruz diye biraz bekleyelim dedik.

*****
Aradan bir aya yakın zaman geçti. Bu pazar muhtarı tekrar aradım. "Hâlâ malzeme yok diyorlar" dedi. Ben de belediye başkanının telefonu var. Aradım. Başkan sağolsun "İlgileneceğim" dedi. Şimdi sayın başkanın talimatını bekliyoruz.
*****

Şimdi gelelim esas konumuza.
Hadi biz bir şekilde başkana ulaştık, haberdar ettik. Başkana ulaşamayan bir çok insanın olması muhtemel değil mi?.. Başkanın her yere kendisinin yetişmesi zaten mümkün olmaz. Belediyede bu türlü işler için yönetici birim vardır mutlaka. İnsanlar bir belediye hizmeti almak için illâ başkana mı ulaşmaları gerekiyor? 

Hizmet alanında görevli yönetici "Malzeme yok şu yok bu yok" diye vatandaşı oyalamamalı. Vatandaşın her oyalanması o belediyeye eksi puan olarak geri dönmez mi?
****

Bizim muhtarın talep ettiği 40 - 50 metrelik yol için bir kamyon mıcır. 
Üstelik; madem doğalgaz geliyor, demek ki yollar kazılacak. Ardından eski haline getirilmesi gerekecek. Belediyede ilgili birimi bunun planını,hazırlığını yapmış olmalı değil mi? Mıcır mı gerekli, kilitli parke mi,asfalt mı?.. Hesabı kitabı yapılmaz mı?

İllâ vatandaştan gelecek talep mi beklenmeli? Bir kamyon mıcır için bu devirde bir ilçe mahallesinde vatandaş çamura bulanmamalı. 
*****

Bir ilçe belediyesinde, görevli birim bir kamyon mıcır yok diyorsa üzerinden de bir ay geçiyorsa
Başkanın o personeli çağırıp mutlaka bunun bir cevabının olup olmadığını sormalı diye düşünüyorum.
******

Anadolu ilçelerinde, bu belediyeye eksi puan kazandırırken Başkana da olumsuz bakılmasına sebep olabilir. Bilerek, kasıtlı yapıldığını zannetmiyorum. Ama başkana ulaşmasak, yola dökülecek bir kamyon mıcır için daha kaç ay beklerdik merak içindeyim.

#pamukova #pamukova-belediyesi #pamukova-tesvikiye #tesvikiye #tesvikiyekoyu #dursun-bostanci #dr-dursun-bostanci #belediye #micir #dogalgaz

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.