Sokakta Dolaşan Hayvanlarda Büyük Eziyet çekiyor

Sokak Hayvanları…
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 

Taraklı’da son günlerde sokak hayvanları vatandaşlara korku dolu anlar yaşatmaya başladı.

Bu karda kışta soğukta bunu gündeme getirmenin gereği var mı? diye sormayın. Çünkü sokakta dolaşan hayvanlarda büyük eziyet çekiyor

Taraklı’da her sokakta sürü halinde başıboş köpeklere rastlıyoruz. Pek çoğu başka bölgelerden getirilip ilçe merkezine bırakılmış hayvanlar. Hepsi de kendi başlarının çaresine bakma derdindeler. Ara sıra sokak hayvanlarına yiyecek dağıtan gönüllülere rastlamak mümkün.

Fakat son günlerde sokak hayvanları gerçekten çok ciddi sorun. Geçtiğimiz günlerde evinden çıkıp sabah namazına camiye gelen bir vatandaşımız yolda yaşadığı sıkıntıyı anlattı. Bu konuda sıkıntılar bir hayli fazla.

Taraklı özellikle hafta sonları yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Termal devre mülk tesislerinden ilçe merkezine alış verişe gezip dolaşmaya erkek-kadın, çoluk-çocuk gelen çok. Bu insanlar sokaktaki başıboş hayvanlar yüzünden büyük sıkıntı yaşıyorlar. Başıboş köpeklerin sokaktaki görüntüleri Taraklı’ ya yakışmıyor.

Bu başıboş hayvanların birçoğu aşılanmış olabilir, kısırlaştırılmış olabilir.

Ama sorun çözülmüyor. Sokak hayvanları ile ilgili bir “Barınak Projesi” yapılabilir. Barınakta toplanacak hayvanlara veteriner kontrolünde bakımları yapılabilir. Yiyecek konusunda ilçede faaliyet gösteren Termal tesislerinden, lokantalardan yiyecek artıkları temin edilebilir. Kamu kurum ve kuruluşlarından destekler sağlanabilir.

Bu konuda Kaymakam ve Belediye Başkanı bir araya gelip giderek büyüyen bu soruna çözüm bulmaları gerekir

Gerçekten sokak hayvanlarını dışarıda dolaşırken gördüğümüzde çektiği eziyete de içimiz acıyor.

Yani diyeceğim şu ki onlara kışın “Yiyecek” vermek “Mama” vermek ya da yazın “Su” vermek sorunun çözümü olmuyor. Sadece günü kurtarma oluyor.

Sorun tehlikeli boyutlara ulaşmadan çözülmesi gerekiyor.

**

Kar-Kış

Geçtiğimiz hafta kar yağışı sebebiyle yurdun büyük bir bölümü sıkıntı yaşadı

Şu dönemde kar yağışları önümüzdeki yaz için çok önemli. “Kar yağışları toprak için berekettir” diye söylenir. Kar yağışı acaba Taraklı’ da ki Kayaboğazı Göledi su seviyesini yükseltir mi? diye düşünürken aklıma şöyle bir şey takıldı. Daha önce su seviyesi düşük bir baraja kar taşındığını okumuştum. Bizler, neden yollardan veya Kayaboğazı çevresindeki alanlardan karları gölede dökmüyoruz. İşin teknik boyutunu bilmediğim için çok fazla bir yorum yapmak istemem. Yetkililerin açıklamalarına bakarsak; kar yağışının baraj doluluk oranlarına ciddi bir katkısı var.

Kayaboğazı bölgesine baktığımız zaman epeyce kar var. Bu karlar gölede taşınsa eridiğinde acaba su seviyesi yükselir mi?

**

Her hafta dilimiz döndüğünce Taraklı için kalem kaldırıyoruz. Herhangi bir taraf gütmeden ilçenin ileri gelenleriyle söyleşiler gerçekleştiriyoruz. Bu söyleşilerimizin YENİGÜN Gazetesi’n de kabul gördüğünü görüyorum. Daha önceki haftalarda da değişik kişilerle söyleşiler gerçekleştireceğimi belirtmiştim

Önümüzdeki hafta 1987 yılında ilçe olan Taraklı’da ilk İl Genel Meclisi üyesi seçilen Adil İnal ile gerçekleştireceğim söyleşiyle sizlerle birlikte olacağım.

Haftaya birlikte olmak dileğiyle sağlıcakla kalın.

 

 

 

#taraki-eziyet #cile #sokak

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.