Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

Sakın 'Evet' demeyin!

İlk olarak ABD’de daha sonra ise Avrupa’da kullanılan ve 5 yıl önce yüzbinlerce kişinin dolandırılmasına neden olan ‘Beni duyabiliyor musunuz?’ sorusuyla dolandırılma eylemleri yeniden başladı!
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Yaklaşık 5 yıl önce ilk olarak ABD ardından Avrupa’da çok hızlı şekilde yayılan ve Türkiye’de de yüzbinlerce kişinin dolandırılmasına neden olan dolandırıcılık yöntemi yeniden kullanılmaya başlandı. Daha önceden temin ettikleri telefon numaralarını aryan dolandırıcılar, anket yaptıklarını belirterek konuşmaya başladıkları kişilere bir süre sonra ‘Sesimi duyabiliyor musunuz?’ diye sorarak cevap bekliyor, kullanıcıların burada verdikleri ‘evet’ cevabını kaydeden dolandırıcılar daha sonra bu cevabı farklı soruların arkasına ekleyerek insanları borçlandırıyor.

MESAJLA SAHTE HACİZ!

Bu yöntemi kullanarak kişileri sanki sesli bir sözleşmeye onay almış gibi insanları tehdit eden dolandırıcılar, resmi olarak bir haciz işlemi başlatamadıkları için bir avukatlık şirketine aitmiş gibi gösterdikleri telefon numarasından mesajla sahte haciz işlemi başlattıklarını belirterek ödeme yapılmasını istiyor. Burada numaraya geri dönüş yapan kişilere ücretin yarısını kredi kartıyla ödeyebileceklerini belirten dolandırıcılar, aldıkları kredi kartı bilgileriyle defalarca kez ufak miktarlar çekerek aynı kişileri defalarca dolandırıyor.

NE YAPILMALI?

Bu konuda vatandaşları uyaran hukukçular ise bu aramalarda kesinlikle ‘evet’ ya da ‘onaylıyorum’ cevaplarını kullanmamalarını belirtirken kredi kartı bilgilerinin dolandırıcıların eline geçtiğini düşünenlerin ise ilk olarak kartlarını kullanıma kapattırmalarını daha sonra da kişiler hakkında şikayetçi olmalarını tavsiye ediyor. Farklı dolandırıcılık şebekeleri arasında numara paylaşımı yapıldığını da belirten hukukçular, bu konuda Ticaret İl Müdürlüklerine numaralar ve arama fotoğrafları ya da kayıtlarıyla başvuru yapılması durumunda arayan numaraların iletişime kapatıldığını belirtti.

 
#uyari-sakin #evet #demeyin

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.