İzzettin KÖMÜRCÜ' nün Kaleminden Adil İnal ile Söyleşi…

Eski İl Genel Meclisi üyelerinden Adil İnal’a öncelikle YENİGÜN Gazetesi’ne ayırdığı vakit için teşekkür ediyorum.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı 1987 yılında İlçe olduktan sonra1989 seçimlerinde Taraklı’dan Anavatan Partis’n den (ANAP)ilk İl Genel Meclisi üyesi seçilen Adil İnal ile hafta sonu güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Eski İl Genel Meclisi üyelerinden Adil İnal’a öncelikle YENİGÜN Gazetesi’ne ayırdığı vakit için teşekkür ediyorum.

İ.Kömürcü- Adil Bey bize kendinizi tanıtırmısınız? Adil İnal kimdir?

Adil İnal: Öncelikle beni buraya davet ettiğiniz için size teşekkür ediyorum. YENİGÜN Gazetesi’n de bana bu imkânı tanıdığınız için YENİGÜN Gazetesi sahibine ve çalışanlarına teşekkür ederim. Gazeteler, halkın haber alma özgürlüğü noktasında çok önemli görev icra ediyorlar. YENİGÜN Gazetesi’nin ilkeli yayın yaptığını bizzat takip ederek görüyorum. Onun için tekrar sizlere teşekkür ediyorum.

15 Ekim 1957 yılında Taraklı’da doğdum... İlkokulu ve ortaokulu Taraklı’da okudum. Yaklaşık 40 yıldır Taraklı’da kerestecilik yapmaktayım. Bir dönem İl Genel Meclis üyeliği yaptım.İnsanlarla diyalog kurmayı seven bir yapım olduğu için Taraklı’da sürekli sosyal hayatın içinde oldum. Sakarya il genelinde gerek bürokrasi, gerek iş dünyası, gerek memur, köylü, çiftçi her katmanıyla büyüğüne küçüğüne varana kadar herkesle diyalog içerisinde oldum. İşini seven, çalışmayı seven birisiyim. Özellikle işini dört dörtlük yapan, yapmaya çalışanlara sevgim ve saygım hep vardır. İyi bir Taraklılı, iyi bir vatanperver, devletini, milletini bayrağını seven bir kişi olarak kendimi yetiştirdim. İnsanlara yardım etmeyi severim. Evliyim 2 evlat babasıyım.

İ.Kömürcü: Adil Bey, siz genç yaşınızda bir dönem Taraklı İl Genel Meclisi üyeliği yaptınız, Vatandaşımıza hizmet size nasıl bir haz verdi. İstediğiniz gibi hizmet yapabildiniz mi?

Adil İnal: Öncelikle bu göreve gelmeden önce Taraklı Geyve İlçesine bağlı bucak idi. Taraklı İlçe olabilmek için çok mücadele verdi. Bu mücadelenin içerisinde çok büyük emeklerimiz var. Anavatan Partisi’nin en güçlü olduğu dönemlerde 1987 yılında Taraklı İlçe yapıldı. O günleri hatırladığımızda hala duygulanmamak mümkün değil. Çok kimsenin emekleri var.1989 yılında yapılan yerel seçimlerde gerek şahsıma, gerek partime halkımızın gösterdiği yüksek teveccüh ile Taraklı’dan İl Genel Meclisi seçildim. Bu seçimlerle birlikte Taraklı’da partimizden seçilen ilk İl Genel Meclisi üyeliği bana nasip oldu. Bu süreçte beraber görev yaptığımız il genel meclis üyelerimizle hizmetler yaptık. Bu anlamda benim için büyük onur ve gururdu. En önemlisi dönemin Vali’si Nurettin Turan ve bürokrat arkadaşlarla büyük bir uyum içinde çalıştık.

Taraklı’da hangi hizmete ihtiyaç varsa oraya büyük bir gayretle hizmetler götürülüyor. Şuna inanın ki hakikaten yapılması gereken neyse devletin imkânları doğrultusunda en doğrusunu yapmaya çalışıyorduk. Çünkü Taraklı’ nın öncelikleri vardı. Neydi bu önceliklerimiz. Yol, su, sağlık ocakları önceliklerimizdi. Devletimizin verdiği imkânlar doğrultusunda elimizden geldiğince, aklımızın yettiğince güzel ve kalıcı hizmetler yapmaya çalıştık. Taraklı’ya çok güzel hizmetler yaptık. O dönmelerde zor şartlarda bu hizmetleri yaptık. Mesela, Telefon santralleri kurduk. O dönemde bu hizmet çok büyük bir hizmetti. Duman köyümüzün yolu yoktu. Yol yaptık. Hark-Aksu köyü arasında yol yaptık. İçme suyu için birçok köyümüzde su kuyuları açtık. Ben inanıyorum ki samimiyetimle söylüyorum yapmış olduğumuz işler bu gün bile bizim için madalyadır. Topluma hizmet etmenin güzelliği de budur.

İ.Kömürcü: Daha çok hizmet alabilmek için kimden destek alıyordunuz?

Adil İnal: Zaman zaman Taraklı’ya hizmetler getirirken zorlandığımız oluyordu. O dönemde Taraklı, Geyve, Pamukova İlçe teşkilatları olarak Belediye Başkanlarımızla beraber sık sık Ankara ziyaretlerimiz olurdu. Partimizin milletvekilleri merhum Mustafa Kılıçarslan, Sayın Ersin Taranoğlu, Sayın Mümtaz Özkök’e taleplerimizi iletirdik. İl Başkanımız Sayın Ahmet Gürsoy en büyük destekçimizdi. Köprü vazifesi görürdü. Ekip olarak hizmet çabasında olurduk.

İ.Kömürcü: Yirmibeş yıldır siyasetin içerisinde aktif görünmüyorsunuz? Siyasete bakışınız nasıl?

Adil İnal: Siyasetten hiçbir zaman uzak olmadım. Ölçülü bir insan yapısına sahibim. Ticaretin içerisindeyim. Ticaretimdeki talepleri harfiyen yerine getirmem gerekiyor. Aktif siyaset ile ikisi bir arada zor oluyor

İ.Kömürcü: Sizce Taraklı için neler yapılmalı?

Adil İnal :Taraklı’da istihdama yönelik projeler yapılmalı. Gençlerimize mesleki eğitim verilmeli. Nitelikli eleman yetiştirmenin önemi tartışılmaz bir gerçektir. Çünkü işletmeler, kalifiye olmayan işgücü ile çalıştıklarında uzmanlık gerektiren üretimleri yapmakta zorlanmaktadırlar. Ayrıca Taraklı turizmde yıldızı parlayan bir ilçe. Park sorunu mutlaka çözülmeli. Zaten rutin işler yapıldığında diğer sorunlar siyasi güç ile çözülür. Taraklı şimdi Büyükşehir sınırlarında olduğu için Büyükşehir Belediyesi imkanları ile bir çok sorunu çözmek daha rahat.

İ.Kömürcü: Pandemi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Adil İnal: Şu anda salgına karşı en büyük silahımız hastalığa yakalanmamaktır. İlk yapacağımız iş hastalığa yakalanmamak olmalıdır. Bunun için de Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı önlemleri takip edip uygulamamız çok önemlidir.

İ.Kömürcü: Hayaliniz olan meslek ne idi?

Adil İnal: Pilot olmayı çok istedim. Çünkü çocukken hep havada uçan uçakları seyrederdim. Ne yazık ki ticareti seçtim.

İ.Kömürcü: Spora olan merakınız nedir?

Adil İnal: Sporun hiçbir dalıyla ilgilenmem. Sadece Beşiktaş futbol takımı taraftarıyım. Ama hiçbir futbolcusunun ismini bilmem

İ.Kömürcü: Seyahat etmeyi çok seviyorsunuz. Pek çok ülkeyi gezdiğinizi biliyoruz. Gezdiğiniz ülkeler hakkında ne düşünüyorsun?

Adil İnal: Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Kıbrıs, Arabistan gibi ülkelerde farklı şehirleri gezdim. Ticaret yaptım. Ülkemiz artık gelişti. Biz bu ülkelerden daha çok gelişmiş ülkeyiz.

İ.Kömürcü: Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Adil İnal: ANAP kurucu Başkanımız, Başbakanımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal başta olmak üzere vefat eden tüm dava arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlık diliyorum.

İ.Kömürcü: Adil bey sorularımızı cevaplandırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Adil İnal: Ben de sizlere teşekkür ediyor, YENİGÜN Gazetesi’ne yayın hayatında başarılar diliyorum.

 

#soylesi-inal #adil #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.