YENİGÜN Gazetesi ve TARAKLI

Eğer eleştiremiyorsam ben bir HİÇ’im ! -İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Bu yazının başlığı “YENİGÜN Gazetesi ve TARAKLI”… Neden yazının başlığı böyle?... Çünkü YENİGÜN Gazetesi kurulduğu günden buyana Taraklı’ da ki gazete okuyucularının vaz geçilmez tutkusu. Neden vazgeçilmez tutkusu. Çünkü YENİGÜN Gazetesi okuyucusunun gözü, kulağı, sesi… Hem de gür sesi…

Evet… Gelelim mevzuya… YENİGÜN Gazetesi 23 yaşına girdi... Yani 22 yıl geride kaldı

Acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle, sevinciyle 22 yılı geride bırakan YENİGÜN Gazetesi, Tarafsız, ilkeli ve bağımsız yayıncılığıyla kamuoyunun takdirini toplayan siyasi, sosyal ve ahlaki çizgisinden ödün vermeyen bir gazete olmuştur. Sorunlarımızdan önce sorumluluklarımızın geldiğinin bilinci ile 23. yaşına basmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz

“YENİGÜN Gazetesi ve TARAKLI” dedim ya; Baştan başlayayım:

14 Şubat 2000 yılında merhum Necdet GÜNGÖRSÜN tarafından kurulan YENİGÜN Gazetesi o günlerden bugüne kadar hiç kesintisiz Taraklı’ da okuyucusuna ulaştı.

YENİGÜN Gazetesi’ni Taraklı’ da bir tutku yapan okuyucusunun desteği ve eşsiz katkılarıdır.

2005 yılına kadar İl merkezinden otobüs ile özel olarak Taraklı’ ya yollanan YENİGÜN Gazetesi çocuk dağıtıcı tarafından okuyucusuna ulaştırılıyordu. Böyle başlamıştı Taraklı’ da YENİGÜN Gazetesi ile okuyucusu arasındaki aşk öyküsü. Gazete gün içerisinde ilçeye geç ulaşsa bile YENİGÜN aşkı başkaydı!

Kurulduğu günden beri Taraklı’nın gür sesi olan YENİGÜN Gazetesi tüm Sakarya genelinden olduğu gibi Taraklı’da da sabahın erken saatlerinde okuyucusuna ulaşıyor.

YENİGÜN Gazetesi’nin Taraklı’ da her kesimden okuyucusu mevcut. İşçi okuyor, emekli okuyor, esnaf okuyor, öğrenci okuyor… Üstelik kadın okuyucusu da var... 22 yıldan beri Taraklı’ da YENİGÜN Gazetesi tutkusu devam ediyor.

YENİGÜN Gazetesi’nde Taraklı’ dan yayınlanan eğitim, çevre, yaşam, doğa, ekonomi, siyaset, kültür, spor ve magazin haberleri her zaman ses getirmiştir.

YENİGÜN Gazetesi ailesinin bir ferdi olarak Taraklı’ da kanayan yaraları, aksayan işleri, başarılı çalışmaları, üzüntüleri ve sevinçleri en hızlı ve güvenilir şekilde gazetemiz vasıtasıyla Taraklı ve Sakarya’da ve www.sakaryayenigungazetesi.com.tr internet yoluyla da dünyanın her tarafında yaşayan hemşerilerime ulaştırmak görevimdir. Gerek sıra dışı haberlerde gerekse her hafta Çarşamba günleri yazdığım köşe yazılarımda görüş ve düşüncelerimi, eleştirilerimi ifade ederken saygı kurallarını çiğnemeden değerlendirmelerde bulunuyorum. Bazen bu sütunlarda sert bir dil üslubu ile yazılar yazıyorum. Bunun kaynağı kamuoyundan aldığım duygulardır. Kesinlikle kişi yada kişileri yada kitleyi hedef almam. Amiyane bir tabirle kafası kırık bir adamım. Ama bilinçli hareket ederim.

YENİGÜN Gazetesi’nde bugüne kadar haberciliğimizde doğru, objektif ve tutarlı oldum. Taraklı ve Taraklılılya karşı kendimizi sorumlu gördüm ve bu sorumluluğun bilinci içinde hareket ettim.

Taraklı’da okurlarımızın güvenini kazandığımız için huzurluyum. Yıllar önce çok değerli bir okurumuz gazetemizde yayınlanan Taraklı ile ilgili bir sorunun çözüme kavuştuğunu görünce bu kapsamda tebrik ederek şunu söylemişti;

“- Eğer haber yapıyorsan ama eleştiremiyorsan sen bir HİÇ sin “ demişti. Bu söz benim kulağıma küpe oldu. Çok anlamlı bir söz… “Eğer eleştiremiyorsam ben bir HİÇ’im”!

Bu güne kadar Taraklı’dan haberlerimizin okuyucularımıza duyurulması gayreti ve azmimize imkan sağlayan YENİGÜN Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil İbrahim Balcı’ya, Sorumlu Müdürümüz N.Müjdat Çetin’e, Yazı İşleri Müdürümüz Ekrem Ürdüç ve ekibine, Halkla İlişkiler ve Reklam Müdürümüz Emin Can ve ekibine, Spor Müdürümüz A.Fikri Aşık ve ekibine, Grafik ve Tasarımda, Matbaa ve baskıda emeği geçen tüm çalışanlara, gazetemizin dağıtımında emeği geçenlere ve YENİGÜN Gazetesi’ni Taraklı’ya ulaştıran Taraklı Otobüs İşletmecileri Kooperatifi şoförlerine, her zaman istişare ve işbirliği içerisinde olduğumuz ilçe muhabiri dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Ve….

Teşekkürler Taraklı… Teşekkürler Sakarya.

YENİGÜN Gazetesi’ni www.sakaryayenigungazetesi.com.tr internet sayfamızdan takip eden ilçemiz dışında yaşayan tüm hemşerilerimize sonsuz teşekkürler.

 

#kose-yenigun #izzettin

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.