Diyanet Birlik Sen Kadınları Unutmadı

Diyanet Birlik Sen Sakarya İl Temsilcisi Saim Aşık 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle TARAKLI AJANS’ı ziyaret ederek özel bir mesaj yayımladı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Diyanet Birlik Sen Sakarya İl Temsilcisi Saim Aşık 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle TARAKLI AJANS’ı ziyaret ederek özel bir mesaj yayımladı. Aşık açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Yüce dinimiz İslam’a göre insan mükerrem bir varlıktır. Dolayısıyla kadın ve erkek arasında yaratılış gayesi, varoluş değeri ve kulluk sorumluluğu açısından hiçbir fark yoktur. Peygamber Efendimiz (s.a.s) insanlığın ufkunu aydınlatan evrensel mesajlarını bütün yeryüzüne ilan ettiği veda hutbesinde, kadınların haklarını gözetmeyi, bu hususta Allah’tan sakınmayı, kadın ve erkeklerin birbirlerinin hukukuna riayet etmelerini Müslümanlara bir sorumluluk olarak yüklemiştir.

Peygamber efendimiz “İslam dini, kimden, nereden ve hangi adla gelirse gelsin, kadınlara yönelik hak ihlalleri, baskı ve şiddetin karşısındadır” "Sizin en hayırlınız, kadınlarına karşı en iyi davrananınızdır." buyurmuştur. İnsanoğlu Dünyaya bir kadın vasıtasıyla gelir. onun şefkat ve himayesiyle hayata tutunur. Kadınlar insanlık tarihinin yılmak ve yorulmak bilmeyen gerçek emekçisileridir. Karşılıksız sevgisiyle, sabrı ve merhametiyle dokunduğu hayatlara şekil veren en değerli varlıklardır. Kadınlarına gereken ilgiyi gösteremeyen, onu eğitemeyen ve layık olduğu değeri veremeyen toplumlar gelişemedikleri gibi sosyal hayatlarında huzur da bulamazlar.Ülkemizde kadınların maruz kaldığı şiddet ve vahşetin geldiği durum üzücü olduğu gibi düşündürücüdür. Kadınlarımızın maruz kaldığı istismar, her türlü taciz, çektiği her çile, karşılaştığı her türdeki şiddet toplum olarak hepimizin en büyük ayıbıdır. İslamın kadına verdiği değeri anlayamamak büyük bir ayıp olduğu gibi cennet ayağının altına serilen Kadınlarımızı Annelerimizi koruyamamak müslüman bir toplum olarak daha da büyük bir ayıbımızdır. Bu vesileyle Doğumdan Ölüme kadar Hayatın her safhasında varlıklarıyla hayatımızı şekillendiren, her zaman saygıya ve hürmete herkesten daha çok layık olduğu Peygamber buyruğuyla tescillenen başta Annelerimizin, Eşlerimizin, kızlarımızın, kız kardeşlerimizin, Diyanet Teşkilatımızın her kademesinde sayıları günden güne artan Hanımefendi müftü yardımcılarımızın Vaize hocalarımızın , Bayan Kur`an Kursu Öğreticilerimizin,Müftülüklerde çalışan vhki, memur bayan personelimizin ve yeryüzünde yaşayan şerefli bir varlık olarak yaratılan bütün Kadınların Diyanet Birlik Sen Sendikası olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.” Dedi

Diyenet Birlik Sen Sakarya Şubesi Başkkanı Taraklı Aşağı Cami İmam Hatibi Saim Aşık Taraklı’da görev yapan kamu kurumlarındaki bayan personelleri de ziyaret ederek karanfil dağıttı.

#diyenet-birlik #mart #kadinlar

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.