Taraklı’lı Ömer Faruk Dağ’ın Yurtdışı Başarısı

6402 GÖKTÜRKLERİN BAŞARISI
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

6402 GÖKTÜRKLERİN BAŞARISI

 

Babası Taraklı Lisesi Mezunu İsmail Dağ’ın oğlu Ömer Faruk Dağ’ın kaptanı ve Aziz adlı robotun sürücüsü #6402 Göktürkler Robot Takımı ABD/Newyork Kentinde FRC Uluslararası Robot Yarışmasında ülkemizi temsil ederek yarı final oynadı ve turnuvanın EN İYİ TAKIMI ödülünü aldı.

İstanbul ili Kartal İlçesi Atalar Mesleki Teknik Ve Anadolu Lisesi #6402 GÖKTÜRKLER Robot Takımı FRC Uluslararası Robot Yarışmasına katılmak amacı ile ABD/Newyork kentine gitti. Türkiye’den katılan tek robot takımı olan takımımız Newyork kentine ulaşır ulaşmaz ilk işi muadil lise Tech Valley High School atölyelerinde robotumuzun montajını yapmak oldu.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 41 en iyi takım ilk gün hazırlık ve deneme maçları yaptılar. Ardından iki gün süren maçlar kıyasıya çekişmeli devam etti.

Atalar MTAL #6402 Göktürkler Robot Takımı yarı final oynayarak turnuvayı ilk 4 takım arasına girerek bitirdi.

Takımımız ortaya koyduğu dayanışma ruhuyla; turnuvanın EN İYİ TAKIMI ödülünü aldı.

Takım kaptanı ve “Aziz” adını verdikleri robotun sürücüsü Ömer Faruk DAĞ sorularımıza şu şekilde cevap verdi: “2019 yılında Los Angeles şehrinde yapılan turnuvaya yine katılmıştık. O zaman iyi bir performans gösterememiştik. Takım olarak çok disiplinli bir çalışmamız oldu, pandemi dönemi başlamadan yine Newyork ta bir yarışmaya katılım hazırlığı yaparken pandemi dolayısı ile turnuvaya katılamadık. Amacımız ülkemizi ve okulumuzu en iyi temsil etmek idi ve gece gündüz demeden çalıştık. Geceleri sabahlara kadar montörlerimizin yönlendirmeleri ve yardımları ile Okul Müdürümüzün yol göstericiliği ve izni ile çalışmalarımızı tamamladık. Robotu kurallara uygun şekilde tamamen kendimiz tasarladık ve yaptık. Kendimizi yurt dışında en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Takım olarak çok iyi iş çıkardık, bütün parkurları başarı ile geçtik ve hiç sıkıntı yaşamadık. İttifak kurduğumuz takımın asılması bozuldu ve bizim gibi en üste tırmanamadı, dolayısıyla onlarla birlikte biz de elenmiş olduk ve turnuvayı ilk 4 içerisinde tamamladık. Takım ruhu ve başarılı takım çalışmalarımız jüri tarafından, en iyi takım seçilerek Turnuvanın EN İYİ TAKIMI ödülüne layık görüldük. İstiklal Marşımızı okuttuk. Sponsorluğu ile bizim buraya gelmemizde en büyük katkıyı sunan Kartal Belediyemize, Yetişmemizde en büyük emeği olan başta Okul Müdürümüz Sn. Ahmet Tamer Kamber Hocamız olmak üzere, Montörlerimiz Necdet Hocamıza, Taşkın Hocamıza, Okan Hocamıza, İbrahim Hocamıza, Ayşe Hocamıza, bütün takım arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. ”dedi.

#basari-omer #faruk #dag

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.