Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri

Taraklı için güzel gelişme

Misafir Kalem- Cevdet GÜNGÖR/YENİGÜN Gazetesi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Önceki gün bu sütunlarda “Taraklı’ya yazık oluyor” başlıklı bir yazı yazmıştım. Yazının hareket noktası ise aynı gün bir internet sitesinde geçtiğimiz gün Taraklı’nın bom-boş kaldığını belirten bir haberdi. Haber fotoğraflar ile de desteklenmişti. Taraklı ilimizin gerçekten en güzel ilçelerinden biridir. Son derece samimi ve espri dolu insanlarımızın yaşadığı bir ilçemizdir. Taraklı yalazaları ile de ünlüdür. Taraklı insanı mütevazi ve hoşsohbeti ile gönüllerde yer etmiştir. Tabi Taraklı tarihi konakları ile de Safranbolu evlerine rakip olmaya çalışan bir ilçemiz. Yıllardır iç turizmin dikkatini çekmeye çalışıyor. Taraklı’ya ayrı bir sempatim olduğundan geçtiğimiz Pazar günü, ilçenin bom-boş görüntülerinin olduğu haberi görünce üzüldüm. Ve yukarda bahsettiğim “Taraklı’ya yazık oluyor” yazısını yazdım.

*** 

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı ertesi gün arayarak, Taraklıya haksızlık yaptığımı ima eden ifadeler kullandı. Bir belediye başkanının ilçesine sahip çıkması bence çok güzel. Bu nedenle kendisini kutluyorum. İşte özetle Pilavcı’nın söyledikleri; “..Pazar günü Hisar konağı önündeki çay bahçesi doluydu. Taraklı Meydanı geçtiğimiz yıllarda düzenlendi. Yani bizden önce bir düzenleme yapıldı. Hıdırlık Tepesinin tuvalet sorununa gelince. Daha önce burada tuvalet zaten yoktu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2018’de buraya tuvalet yaptı. Ancak kapılarını kırdılar. Ancak biz bu güzel tepemizi turizmin hizmetine daha iyi açmak için alt yapısını bitirdik. Şimdi yolunu asfaltlayacağız. Hisar konağımız ve önündeki çay bahçemiz halkın hizmetinde. Bizi azıcık seven bize katkı sağlamalıdır. Gerçekten üzülüyorum. Gel de işimi, gelişimi gör.”

 ** *** *** *** ****

Taraklı sakin şehir unvanını aldıktan sonra, UNESCO tarafından ”Kırsal Yerleşim Yeri” ünvanı almış. Pilavcı bu ödülden, Sakarya Valisi Çerin Oktay Kaldırım’dan da övgü ile söz etti. Taraklının iç turizmde hak ettiği yeri alması, beni de en az Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı kadar mutlu eder.

Kaymakamdan Yalaza

Söz konusu yazının bir yerinde Taraklı Kaymakamı Halis Hacıismailoğlu’ndan Geyve Kaymakamı diye bahsetmiştim. Belediye Başkanı Pilavcı söz konusu yazı ile ilgili Geyve Kaymakamı Hacıismailoğluna da bahsetmiş. Sanırım kaymakamın da müdahil olmasını istemiş olacak. Kaymakam bu konuda şunu söylemiş:

“.. Bana ne ya, Taraklı Kaymakamından değil, Geyve Kaymakamından bahsetmiş..”

Kaymakam Hacıismailoğlu, tam bir Taraklı’ya özgü yalaza örneği vermiş. Taraklı’ya gittiğimde Başkan Pilavcı ile birlikte kendisini de ziyaret etmeyi düşünüyorum.

YALAZA NEDİR

Yalaza, Taraklı ilçesinde sık sık kullanılmaktadır. Bölge halkı, toplantılarda ve kalabalık ortamlarda çevredekileri eğlendirmek için anlatılan öykülere yalaza demektedir. Yalaza eğlendirici bir özelliktedir ancak bazı durumlarda kabahati olan birini cezalandırmak için de kullanılmaktadır. Bu kapsamda Taraklıda suç işleyen bir köylü yalazayla ve ince bir üslup kullanılarak cezalandırılmaktadır. Ülke hakkında ortaya atılan uydurma haberler de aynı şekilde yalaza olarak tarif edilmektedir.

 

 

#cevdet-gungor #yalaza #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.