Taraklı İşletme Şefliği Orman Deposunda Tatbikat Yapıldı

​Geyve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışmaları kapsamında ortak tatbikat, Taraklı İşletme Şefliği Orman deposunda yapıldı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 Sakarya İline Bağlı İşletme Müdürlerinin Katılımı İle Ortak Tatbikat Yapıldı

Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat Başkanlığında gerçekleşen tatbikata, Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Demirbağ ve Yakup Eraslan, OYM Şube Müdürü Mehmet Çalışkan ve Şube Mühendisleri, Adapazarı-Akyazı-Hendek ve Karasu İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri ve İlgili İşletme Müdürlüklerine bağlı ilk yangın müdahale ekipleri katıldı.

 

Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat konuşmalarında “2021 yılında Ülkemizde özellikle Akdeniz ve Ege Bölgelerimizde çıkan orman yangınlarıyla mücadele tüm yangın ekiplerimizin gittikleri bölgelerde, orman yangınlarına doğrudan müdahale ederek yangınları kontrol altına alma, söndürme ve soğutma çalışmalarında başarılar sağladı. Ekiplerimiz özverili çalışmaları hem Bölge Müdürlüğümüzü hem de vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılandı. 2022 yılında da muhtemel çıkabilecek orman yangınlarında, yangın harekatı ve organizasyonu, haberleşme, müdahale metotları, yangın öncesi yapılacak işler, doğrudan müdahale , yangını kontrol altına alma, söndürme, soğutma çalışmaları ve yangın sonrasında yapılacaklar teorik bilgiler bugün burada anlatılacaktır.

Ekiplerimizin, 2022 yılında da muhtemel bir yangına karşı orman yangınlarına müdahalede iş güvenliği ve sağlığına dikkat ederek başarılı bir sezon geçirmesini temenni ediyorum'' dedi.

 

Adapazarı-Akyazı-Hendek ve Karasu İşletme Müdürlüklerinin ortak katılımı ile gerçekleşen tatbikatta, orman yangınlarının önlenmesine yönelik ortak çalışmalar kapsamında; Arazözlerde bulunan tabletlerin, yangıncell haberleşme hattının, mobil ve el telsizlerin kullanımları, arazöz-su tankeri ve ilk müdahale araçlarında bulunması gereken her türlü malzeme ve aletlerin kullanımı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

#depo-orman #tarakli #yangin

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.